Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice vyšetřovatelů hledají ztraceného studenta a vejdou do jeho domu, kde naleznou sbírku videokazet. Na kazetách jsou děsivé záběry a vyšetřovatelé si spojují souvislost mezi kazetami a jeho zmizením. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte rádi jedničku, zkuste to s V/H/S 2, je mnohem lepší. První příběh s okem je perfektní, spousta lekaček, děsivostí a stálého překvapení, navíc na mě fungovaly všechny lekačky (nejlepší s tlustým chlápkem) i po pátém cuknutí tělem a i když jsem věděl, co přijde, opět jsem málem rozlil šálek kávy v ruce :) Příběh se zombie skvělé Gore záběry (z pohledu zombie super zážitek), další příběh je výborný, který mi připomněl námět japonského Thrilleru Jisatsu sākuru (2001) a efekty za ty prachy super. Poslední díl je výborně ozvučený, efektně promyšlený snímek, ale až moc klišé, navíc příliš třepavá kamera. Pokud by V/H/S 2 byl rozdělen na krátkometrážní snímky dal bych příběhu s okem 5*, zombie 4*, démon 4* a mimozemšťani 2*, ale jako celek hodnotím za výborné 4* za tolik nápadů, tolik klišé v dobrém světle a navíc za ty prachy si to zaslouží. V tomhle roce jsem "lepší" horor zatím neviděl a jsem milovník hororových béček, amaterismu a found-footage. I když jsem byl psychicky vyčerpaný před tímhle snímkem z POSEDLOSTI (1981), pořád to semnou hnulo. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Říká se, že opakovaný vtip není vtipem. Jak moc tohle pořekadlo platí u dvojky poměrně ambiciózního projektu VHS, nedokážu posoudit, ale faktem je, že jsem kompilaci krátkých found footage příběhů už nehltal s takovým nadšením jako u dílu předešlého. Především se vytratil ten inovativní pohled do zatuchlých handy cam vod, takže pokud napoprvé přišly krátké motivy vhod, napodruhé prostě víte, do čeho jdete a to také plus mínus i dostanete. Možná originalita samotných příběhů není tak zasádaní, takže celý biák jste poměrně v klidu, i když pronásledování Lamiou nebo příchod čtvrtého druhu je bez pardonu zatraceně creepy. Pro fandy žánru další zářez, pro odpůrce spíš ztráta času. ()

Reklama

wikked 

všechny recenze uživatele

Kompilaci drží nad vodou hlavně sektářská povídka, která se skutečně povedla a postavy v ní tvůrci vůbec nešetří. Na druhém místě potěší a pobaví originální pohled na zombie epidemii. Koukatelná je i povídka s bionickým okem, i když ničím nenadchne. Zbytek je ale bohužel celkem odpad - rámcová "povídka" je pouze nutné zlo a UFO únos je vyloženě učebnicový příklad, jak takové horory netočit. Rozkmitaná kamera, blikající světla a příšerná kakofonie zvuků ve scénách s emzáky skutečně diváka ničím neohromí a ani nezakryje diletantský přístup. // KVIFF 48 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak škoda po výborných recenzích a ohlasech jsem čekal že mě film bude bavit stejně nebo možná i více než jednička, nicméně jsem očekával asi hodně protože film mě nechal poměrně chladným. Hlavní příběh je tentokrát o dvou lidech hledající jakousi dívku. Nic extra a celé to bylo dobré jen na konci.40%. Další povídka o operaci oka je docela dobrá, hlavně má výborný nápad. I když není zas tak originální díky Oku. Ale i tak nadprůměr. 70%. Další povídka o zombie byla výborná a originalita tu jen sálala, jedná se o nejlepší povídku. 80%. No a teď údajně hlavní tahák filmu. Tak ten mě zklamal nejvíce, ze začátku mě nudil a ke konci jsem se smál. Sice je hodně fajn brutalita tohohle snímku ale u mě vyšel naprázdno. 40%. No a poslední povídka je o mimozemšťanech, nic extra to nebylo ale pár dobrých scén tu bylo. 50%. U mě je druhý VHS průměr. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Ospevovaná "poviedka" o sekte mala byť údajne z tohto kompilátu najgeniálnejšia. Samozrejme, že nie je. Ku genialite má asi tak blízko ako internet k fernetu a po filmárskej, hereckej, dramaturgickej či námetovej stránke ide o ťažký priemer. Tiež by ma zaujímalo kde tunajší komentátori ráčili vidieť indonézsku džungľu. Niekedy sa mi nad vecami, ktoré sú tu popísané pozastavuje rozum. Zaujímalo by ma či autori tohto "diela" za tento falošný hype aj platia... (17.9.2020) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo ve Frederick County v Marylandu. (Terva)
  • Pracovní název filmu byl S-VHS. (Terva)

Reklama

Reklama