Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marcin Kroll (Olaf Lubaszenko), voják, který si odkrucuje základní službu se rozhodl dezertovat. Důvodem byla nevěra jeho ženy, o které se dověděl, že ho podvádí s nejlepším přítelem. V jeho stopách se vydají poručík Arek (Bogusław Linda) a seržant Wiaderny (Cezary Pazura). Ti jsou odhodláni polapit Krolla za každou cenu, jelikož před jeho útěkem spáchal jiný voják sebevraždu a jednotka si tím pádem nemůže dovolit další skandál. (Tygrys)

(více)

Recenze (2)

moorks 

všechny recenze uživatele

Svižné drama o střetnutí dvou mužů je hereckým koncertem Boguslawa Lindy a Olafa Lubaszenka. Pasikowski si tímto filmem dal vysokou latku, kterou však dokázal až na výjimky udržet. Hodně zajímavý je závěr filmu. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Oslnivý debut Wladyslava Pasikowského získal na začátku 90.let Zvláštní cenu poroty a cenu za debut na filmovém festivalu v Gdyni. Založil také „pěkné umělecké přátelství“ mezi Pasikowským, B. Lindou a kameramanem Pawlem Edelmanem (který v současnosti točí pro Polanského). Spíše psychologický než akční příběh je honbou vojenského policisty (Linda) za dezertérem Krollem (Lubaszenko). Pronásledovatel postupně vniká do Krollova soukromého života a odhaluje motivy, které ho k útěku z armády vedly. Škoda, že běžný divák měl dosud možnost seznámit se s Pasikowského filmografií jen prostřednictvím vynikajících Psů (uvedla ČT) a nepříliš přesvědčivé Operace Simoom, jejímuž vydání na DVD navíc podrážejí nohy strašlivé české titulky. ()

Reklama

Galerie (16)

Reklama

Reklama