Reklama

Reklama

Z dvojnásobnej vraždy obvinia miestneho samotára. Skúsený agent FBI Stephen Broderick však neverí, že majú toho správneho muža. Začína sa nebezpečné prenasledovanie náboženského fanatika a psychopata, ktorý je presvedčený, že musí postaviť obdobu biblickej Noemovej archy. K tomu, samozrejme, potrebuje zhromaždiť dvojice živých "mláďat"... (TV JOJ)

(více)

Recenze (34)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Thriller, jenž se pokusil navázat na úspěch dalších podobných krvavě-psychopaticky zaměřených snímků (např. Mlčení jehňátek). Tentokráte však tvůrci pojali téma poněkud "slabodušeji", nebo jak to říci. Ne, že by ten námět (relativně zajímavý) úplně zazdili, ale určitě se z něj dalo vydojit více, než je nám předvedeno. Škoda. ()

Genero odpad!

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připadalo, jako když Marie Poledňáková hrozně chtěla natočit drastický thriller, ale aby v něm byl Vašík. Jenže ten se potom, co vytrhl velrybě stoličku a dostal tatínka do chudobince, změnil v nesympatického, předčasně moudrého fakana se silnými sklony k nechutné přechytralosti. Vašík se rozhodne odhalit nebezpečného sériového vraha (který udělal osudovou chybu, když ukradl v ZOO dvě žirafy a odnesl si je domů, ale počítač to na něj vyzradí) a pořád přitom mluví do dvacetikilové cihly s anténkou a tlačítky. A protože já takové děti tuze rád, měl jsem celou dobu chuť mu narvat archu do prdele a rozevřít. Normálně bych dal alespoň dvě hvězdy za toho magora s apokalyptickým jménem Mordechaj, který se jevil jako člověk plný něhy, jaké je schopné jen laskavé srdce schizofrenního náboženského fanatika, a hlavně mi připomínal Ala Bundu s plnovousem a v sandálech. Ale nasrat!! Kvalitní komentáře, které bych chtěl napsat já: Phobia ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Byla doba, kdy jsem tenhle film opravdu hodně sháněl. Dokonce jsem měl možnost hledat originální videokazetu v archivu Intersonicu, které sídlil v multikině Ládví. Prostě film nešlo sehnat a já tam tu vhs našel a i když šlo o jejich archiv a kopii měli mít, tak jsem ji z nich za nemalou sumičku dostal. Sláva Intersonicu byla pryč a tak na nějaké kazetě už asi nesešlo. Za 1500 korun jsem zaplatil převod z vhs na dvd a to jsem potom zapomněl v taxíku :-) A to už je tak 10-15 let :-) Naštěstí mne zachránila Prima Cool, která film uvedla ve svém programu a tak si ho dnes, po letech můžu úplně běžně stáhnout na netu :-) A navíc, po těch letech, to zase taková bomb nebyla. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Ještě než se James Glickenhaus stal úspěšným obchodníkem na burze a nechal filmování, byl autorem několika filmů, které jsou i u nás docela známé. Jedním z těch, které jsem jako děcko sjížděl byla i Archa neviňátek. Slušně udělaný parazit na Mlčení jehňátek, ze kterého si vypůjčil i charismatického Scotta Glenna. Největší slabinou jinak slušného filmu, je postava přechytralého haranta, kterého hraje režisérův syn. Nic proti rodičovské lásce, ale nic se nemá přehánět. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Synek agenta FBI pomáhá svému otci chytit pravého sériového vraha, i když už byl za ty zločiny popraven odsouzený člověk. Tajemný krimi příběh s biblickou tématikou bohužel nepřinášející své žánrové očekávání. Zřejmě vlivem hlavní dětské postavy nepřináší žádnou děsivost. Jeho charakter je v rámci jeho činů dosti přehnaný, čímž kazí celkový výsledný dojem. Jeho chytrost, odhodlání a fakt, že nic není překážkou ve zdolávání svých cílů by mohla závidět celá FBI dohromady. Příběh jako takový ale není špatný. Dokonce v rámci tématu i striktně zásadový, avšak přece jen se měl scénárista držet jistých mezí. Sice ve své podstatě zábavný, ale zcela průměrný thriller bez bázně a hany plně uspokojit. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Film sa začal natáčať pod názvom The Ark (Archa). (beso74)
  • Režisér James Glickenhaus nahral ako jedného z adeptov na druhú hlavnú úlohu svojho syna (Jesse Cameron-Glickenhaus). Predtým ako ju spolu s nahrávkami ostatných uchádzačov o úlohu ukázal hlavnej hviezde filmu, Scottovi Glennovi, odstránil z nej synovo meno. Glenn označil práve tohto chlapca za najvhodnejšieho uchádzača o túto rolu. Keď mu potom povedali, že to je režisérov syn, nechcel tomu uveriť. (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno