Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánský boss Józef (Marek Perepeczko) je nucen najmout Leona (Bogusław Linda), aby ochraňoval jeho šestnáctiletou dceru Saru (Agnieszka Włodarczyk) před konkurenčními gangstery. Uzavřený Leon a citlivá Sara se do sebe zamilují. Netrvá dlouho a otec se o nastalé situaci dovídá. Jeho pravá ruka, gangster Cezary (Cezary Pazura) dostane za úkol Leona odstranit a konfrontace těchto dvou osobností na sebe nenechá dlouho čekat. (Tygrys)

(více)

Recenze (30)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Místní srovnání s Bessonovým Leonem mi zde příliš nesedí a nejen kvůli tomu, že je hlavní ženská postava ve věku, kdy s ní může hlavní hrdina spát (což i udělá). Nevýrazný akčňák, jehož vrcholem jsou extrémně zpomalené přestřelky, které se okoukají už při prvním záběru. Podle mě to byl spíše slabší pokus o polskou variaci na Johna Woo. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Polsko je snad jediná země z východního bloku, která dokáže natočit dobrý akční film (Vabank, Vinci). A přestože si (někdy trochu a někdy víc) vypůjčí zápletku, hrdinu atd. jinde, dodají vždy ten vlastní vtip a šmrnc. Okouzlilo mě jedno vyznání- Sára sedí ve staré vaně a Leon pod ni přikládá na oheň knihy, aby ohřál vodu a zároveň si vzájemně vysvětlují co si každý z nich představuje pod pojmem LÁSKA. Myslím si, že pozornost si zaslouží nejenom tenhle film, ale polská tvorba vůbec. ()

Reklama

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem pochopil pravý význam slova týrání. Z toho se asi ještě dlouho nevzpamatuju, nevím jestli se někdo přežral prošlejma pomerančema nebo se mu po hlavě prošlo stádo slánů, ale tohle je fakt film leda tak na nadráží do Mokropsů, aby si lidi měli na čem vybíjet vztek ze zpoždění vlaků. Doteď nechápu jestli to tvůrci mysleli vážně nebo jako paradoii a to at už film jako celek a jeho zaplétku a nebo i jednotlivosti jako akční scény, dialogy a chování postav. A aby toho nebylo málo, tak si tady čtu o vykrádání Leona, cha, to že je filmu nějakej plakát a má v sobě nějaké drobnost ještě neznamená že je to polská obdoba Leona, ale zase takovýhle uvažování vysvětluje tady to vysoký hodnocení. Bože můj někdy je na světě fakt těžce. Jak se jmenujou ty prášku na ztrátu paměti ?? ()

choze 

všechny recenze uživatele

Upřímně naivní dílko polského fanouška amerických filmů, stejně ultrapohodové jako podobný německý případ KLEPÁNÍ NA NEBESKOU BRÁNU. Jahn se zhlédl v Tarantinovi, Slesicki zase v Bessonově LEONOVI, ale každý mají vlastní příběh a o vykrádání se dá mluvit jen stěží. Oba jsou vtipní, dojemní, mají k dispozici perfektní herce (Linda je megasympaťák) a ustojí i nějakou tu akční scénu (tady soustředěná do závěru). ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Naštěstí jsem Leona a neviděla, díky za to, alespoň nemám nutkání něco srovnávat. Takhle to byla alespoň pro mě akční, romantická komedie. I kdybych chtěla, tak jsem to nemohla z mnoha důvodů (stačí konec) brát vážně, ale byly momenty, kdy jsem se musela smát, to zase ano, ono to totiž ani jinak nešlo. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama