Reklama

Reklama

Láska mezi kapkami deště

  • USA The Blue Umbrella
Krátkometrážní / Animovaný
USA, 2013, 6 min

Režie:

Saschka Unseld

Hudba:

Jon Brion
(další profese)

VOD (1)

Je to jen další obyčejný večer v rušných ulicích, dokud se nespustí déšť a město neožije v rytmu zurčících okapů, hvízdajících markýz a bublajících škarp. A uprostřed toho všeho se do sebe osudově zamilují dva deštníky – jeden modrý a druhý červený. Modrý deštník vyčnívá z davu nad ostatními, aby hrdě chránil svého majitele před deštěm. Jakmile však zahlédne krásné a jedinečné červené paraple, udělá všechno, co je v jeho silách, aby mu zůstal po boku. Když se cesty majitelů modrého i červeného deštníku rozdělí, město pomůže svést obě láskou poblázněná paraplata zase dohromady. (HBO Europe)

(více)

Recenze (69)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Zase jiné, nové a příjemné. Lepší, než příšerky, před kterými se vysílalo. Vzpomněl jsem si na starý (1956) francouzský Červený balónek (pokud si dobře pamatuju, tam červený balónek "běhal" v jednu chvíli za modrým). ■ Podle toho, co píší ostatní, to je celé animované (což je k neuvěření). Pak si o Modrém deštníku myslím dvě věci: 1) Pixar dosáhl animace téměř nerozeznatelné od reality a toto dílko je demonstrací síly, kterou aktuálně disponuje. 2) Viděli Červený balónek a nechali se volně inspirovat. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že zachytit a rozanimovat „obyčejné“ věci tak, aby vypadaly reálně, je těžké.. Navíc celý příběh zasadit do deštivého večera plného odlesků je ještě složitější.. A tady se zadařilo :-) Příběhově trošku filmeček pokulhává a necítím v něm klasický Pixaří podpis, ale rozhodně je řemeslně precizně odveden :-) ()

Reklama

Vron 

všechny recenze uživatele

Vizuálně vcelku fajn počin, ale ani jeden z deštníků mi nebyl sympatický, což je značně na škodu, není-liž pravdou. Personifikované trubky, kanalizace, semafory a další atributy hlučných a přelidněných měst sice na jednu stranu působí roztomile, ale na druhou koho by měla zajímat usmívající se trubka? Díky volbě prostředí je atmosféra mnohem spíš tíživá a milostný příběh, který může fungovat jen za nepřízně počasí, mi nepříjde tak úchvatný jako předchozí předfilmečky Pixaru, hlavně co do námětu. Uznávám, že detaily a vizuální vykreslení jsou jako vždy parádní, ale tady to protentokrát končí. A přehnané pouhé dvě hvězdy jsou spíš vyjádřením nespokojenosti s novodobou prací Pixaru... i když to je nepochybně výkřik do tmy. ()

charlie_ando 

všechny recenze uživatele

Prvních několik okamžiků jsem si říkal co to je? Po shlédnutí celého kraťasu musím říct, že celkový dojem je na Pixar rozpačitý. Samotný nápad je dobrý i vizuální stránka je ucházející (netradiční), ale co to sráží dolů je otravný hudební motiv a takový nemastný závěr. Jeden ze slabších předfilmů, na který asi brzo zapomenu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sadol som si do kina a za chvíľu sa na plátne ukáže názov, že modrý dáždnik. Po chvíli si hovorím WTF ? mám dobrú sálu ? Sedel som ďalej a pozeral som ako sa modrý dáždnik zoznamuje s červeným a ani som moc nezisťoval, či mám teda dobrú sálu, pretože to bolo milé, jednoduché a pekné. Keď to po šiestich minutach skončilo, tak si hovorím: jáj to bol len pred animák od pixaru pred Monsters: University :-) A ja už som sa bál, že som prišiel o svoj film a o prachy :-) 80% - 4* ()

Zajímavosti (1)

  • Snímek se v českých kinech promítal před animovaným filmem Univerzita pro příšerky (2013). Stejnémku snímku "předskakoval" i v kinech na Slovensku. (MikeCool)

Reklama

Reklama