Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (48)

Trailer 3

Recenze (606)

nash. 

všechny recenze uživatele

Vzít ta nejprovařenější námětová klišé a narvat do nich svět příšerek nakonec nebyl tak dobrý nápad, jak jsem čekal. Dvojka, totiž navzdory vtípkům a odkazům především na předchozí film, není ani tak zábavná, ani tak svižná jako jednička. Možná i proto, že většina vtípků a vztahů jen recykluje to, čemu se člověk smál v původném filmu. A protože Příšerky patří k mým nejoblíbenějším pixarovským kouskům, mrzí mě, že ačkoli jsem se nenudil, občas se zasmál (relaxační hudba), Mike i Sally stále měli to, pro co jsem si je u prvního filmu oblíbil, a celé to byla fajn zábava bez hluchých míst, tak ve výsledku jsem zůstal k viděnému víceméně vlažný. Nějak to zkrátka nebylo to pravé, co jsem čekal, doufal, věřil. A to přesto, že obecně vzato mu vlastně v jednotlivostech není moc co vytknout. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Jen málokdy se stává, že by "dvojka" byla lepší než "jednička". Zde dvojka možná nebyla lepší, ale svým způsobem jiná, ale stejně skvělá jako první díl. Příběh nijak nenavazuje na Příšerky s. r. o., ale jedná se v podstatě zas o něco jiného, jiné vedlejší postavy, prostředí děje apod. I ve svých 19 letech si myslím, že Univerzita pro příšerky má ambice stát se jedním z mých oblíbených filmů - a nejen těch animovaných. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda, že celý film nemá grády, tempo a to typicky pixarovské, čo posledná tretina filmu. Tu už sa riešia iné veci, ako padanie, rádoby vtipné opuchnutia tela pri súťaži a nemotorné tancovanie. Prvá hodina je viac orientovaná na menšie deti, potom na väčšie a nakoniec má z animáku radosť aj ich dospelý sprievod. Lenže toto sa mi príliš nepáči, to prepínanie módov teraz nech sa bavia deti a potom dospelí. Pixar má také meno, že by mal vedieť pripraviť konštantne vysoko nadpriemernú zábavu v každej scéne. Nakoniec spokojnosť, nie je to zbytočné varenie z vody, ale skôr to ide v kvalitatívnych šľapajách Dreamworksu. No a mne to pripomínalo Harryho Pottera. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Asi se shodneme, že největším překvapením na Univerzitě Pro Příšerky jsou myšlenkové pochody tvůrců, kteří nějak dospěli k závěru, že pro dějově zcela generický animák o "cestě outsidera na výsluní", o "nečekaném" přátelství a o "strastech a radostech univerzitního života" bude nejlépe po rovném tuctu let vzkřísit duo Wazowski-Sullivan. Mám sice všechny důvody pro to, abych mohl tvrdit, že MU jsou ty nejlepší iniciály pro univerzitu, ale nic to nemění na tom, že tahle konkrétní Univerzita reálně nemá co nabídnout. Tedy pokud vás neuspokojí pár slušných vtípků, jako třeba že pro příšerky představuje relaxační hudbu death metal. Pokud tomu tak je, tak good for you, velmi pravděpodobně vám pak nebude vadit ani to, že rozhodující dějový zvrat se děje přesně proti pravidlům dobrého fikčního světa, tj. vymyslelo se zcela haluzové "pravidlo", aby se něco mohlo nějak stát. Jediné, k čemu mi to bylo dobré, byla touha podívat se znovu na původní Monsters Inc. A abych jen nehaněl - teorie strašení byla víc než jen dobrá. Jo a dvanáct let technologického pokroku se tu projevuje mj. tak, že se mezi postavami hrdinů objevila druhá chlupatá příšerka, navíc s fascinující anatomií a nápaditým pohybem. Je to celé ale maximálně na 70% za solidní, ale poněkud bezkrevné řemeslo. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

O hodně slabší než první díl, minimum vtipů, tuna moralitek....ukázková zábava pro vaší dceru či syna do šesti let, u které se dospělí budou koukat na hodinky, spát, nebo vobírat svůj protějšek, pokud dítě nebude sedět mezi vámi.Našlo se pár celkem vtipných momentů, ale já od animáku čekám záchvaty smíchu, ne to, že se budu škrábat na nose, zývat a občas vycedím mírný úsměv.První díl byl naprostá spička, tohle pokračování je zbytečné a navíc po tolika letech.Americký animáky jsou čím dál sterilnější.55%. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (33)

  • Plány na pokračování existovaly už od roku 2005, avšak jeho uskutečnění bylo potvrzeno až v roce 2010. (Flussmaister)
  • Predvoľba 510, ktorá sa nachádza na vizitke Dona Carltona (Joel Murray), je totožná s predvoľbou Emeryville v štáte Kalifornia, kde sídli štúdio Pixar. Rovnako tak adresa 1200 Dark Ave je odkaz na adresu Pixaru 1200 Park Ave. Univerzitný campus, brána či hodiny na veži sú odkazom na neďalekú kalifornskú univerzitu s názvom Berkeley. (MikaelSVK)

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama