Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (48)

Trailer 4

Recenze (607)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

O stupeň horší než jednička, dokonce jsem v ukázkách viděl pár vtipných scén, které nakonec ve filmu nebyli, takže jsem byl docela i zklamán. Párkrát jsem se zasmál, příběh nebyl nejhorší a dočkali jsme se i pár překvapení. Mike Wazowski a jeho parťák James P. Sullivan na univerzitě nezklamali, ale rozhodně se z toho dalo vyždímat o chlup více .. 7/10 = 75% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Daniel Gerson, Robert L. Baird, Dan Scanlon | Hudba: Randy Newman | Produkcia: Kori Rae | Distribúcia: Walt Disney | Štúdio: Walt Disney, Pixar | Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 724,389,136 $ || Veľmi príjemný prequel k 12 rokov starému, stále vďačnému materiálu. Nové postavy super, hlavne neskutočne odporná ďekanka. Scenár pútavý až do poslednej chvíľe. Chýba tomu len to výnimočné korenie, ktoré od Pixaru pre mňa obsahuje len Ratatouille a Toy Story 3. Ako bonus ale potešil malý krátkometrák o dvoch dáždnikoch pred hlavným filmom :-) 84% | Videno v Ster Century Cinemas, Košice, 7.2013 | ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Jako samostatný film je pokračování Příšerek docela zdařilé, to co jej táhne k průměru, jsou právě ta místa, která lpí na návaznosti k původnímu snímku. A je to škoda. Několika momentům se dá sice vytknout přílišná doslovnost, infantilnost či zbytečné vysvětlování, ale to se dá u snímků zaměřenému i na dětské publikum docela dobře pochopit. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Rád jsem se do toho světa vrátil. Dětské verze Mikea a Sullyho jsou pořád zábavné a zápletka týkající se studijí není špatná. Trefování se do nerdů, spolků a tak už tu sice bylo tolikrát, že se to ani nedá spočítat, ale tvůrci tím rozhodně nic nekazí. Konec, který se nese ve stylu "univerzita je vlastně k ničemu" je docela zábavný a předkládá dětem celkem neotřelé poselství o tom, že není nad to začít od kybíku. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Až na ten třeskutě zpackaný závěr to docela ušlo. Přechytřelých kudlanek, jež přesně vědí, kdo na co má a nemá, čímž mu ze své neotřesitelné pozice ustřihnou křídla do budoucnosti, je všude přehršel. Ale vzhledem k závěru naprosto netuším k čemu je dobrá MU, když se lze do první ligy doškrábat skrze podatelnu!! Jestli je to žihadlo do světa intelektuálů či do všímprostupující korupce nebo se jedná o kostrbatou agitku na "jdi si za svým cílem bezohledu na cokoli" netuším a ponechám na volnomyšlence každého individua. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (33)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna krátka scénka. (MikaelSVK)
  • Budova "Školy strašenia" je inšpirovaná budovou Hamerschlag Hall na Univerzite Carnegie Mellon. (MikaelSVK)
  • Při závěrečné zkoušce si v jednom z pokojů můžeme na zemi všimnout hračky v podobě zeleného dinosaura Arla z tehdy připravovaného filmu od Pixaru Hodný dinosaurus (2015). (SONY_)

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama