Reklama

Reklama

Knězovy děti

Trailer 1

Obsahy(1)

Svěží, satirická komedie přivede diváka na malý ostrov Dalmácie. Mladý kněz Fabian, jenž zde převzal po svém předchůdci farnost, je zděšen zdejšími statistikami. Úmrtnost je příliš vysoká, porodnost je příliš malá. S dobrým úmyslem a heslem „dokonce i papež je proti používání kondomů" se Fabian pokusí zlomit místní trend. Za pomoci pobožného trafikanta Petara a lékárníka Marina propichují prodávané kondomy a antikoncepční pilulky mění za vitaminy. Brzy se dostaví kýžené výsledky a těhotenský boom začíná. Cesta do pekla je však vždy dlážděna dobrými úmysly. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (190)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na Balkáně (na rozdíl od nás) umí točit dobré komedie a Knězovy děti je asi ta vůbec nejlepší, jakou jsem zatím viděl. Taková halda fórů se vidí tak v pěti běžných filmech dohromady, takže při skromné stopáži se člověk jenom směje a směje. K tomu to bylo špičkově režisérsky zvládnuté, takže plné hodnocení bez jakýchkoli výčitek. 95% ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že všechno, co mohlo o tomto skvostu být řečeno, již bylo napsáno do komentářů ostatních. Tak jen krátce - nezapomenutelný zážitek zasluhující si 5*, kterému nic nechybělo a naprosto předčil má očekávání (a vůbec mi nevadil ten zvrat v tragikomedii na konci, spíše naopak). Stopro si ho někdy v budoucnu znova pustím. P.S. Ten hlavní plakát je dokonalý. P.S.S. Z kazatelny v kostele číst krabičku kondomů, že nejsou nikdy 100% spolehlivé a Made in Taiwan byl jeden z velmi dobrých momentů filmu. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Je zjevné, že tenhle snímek z Balkánu vzbuzuje dost rozporuplné a v mnoha případech rozpačité až výrazně negativní reakce. Podle mého vychází ze dvou faktů. Za prvé: po dlouhou dobu se Knězovy děti tváří jako odlehčená letní komedie s poněkud lechtivým tématem. Jenže v druhé polovině se nenápadně začnou vkrádat vážné tóny, které v závěru ústí až do tragických poloh. Zkrátka máte co do činění s tragikomedií, která se v určitém smyslu může připodobnit k českému Farářovu konci. A to pochopitelně příslušně naladěný divák těžko rozdýchává. Za druhé: snímek si otevřeně pohrává s lidskou sexualitou a otevírá tabuizovaná témata za pomocí lidového humoru, který ctitelům velkého umění připadá poněkud svatokrádežný. Za mě jsou to poctivé 4 hvězdičky a 85 % celkového dojmu. Nezklamalo, ale k dokonalosti ještě pořád něco znatelně schází. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Poměrně povedená taškařice z jednoho chorvatského ostrova, na němž se potýkají s nízkou porodností a vysokou úmrtností. Problému se ujme místní kněz a se svými kumpány tajně propichují kondomy a antikoncepci mění za vitaminy. Svecenikova djeca je oddechová záležitost s chytlavým hudebním motivem, kterou lze doporučit. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

3* Tato "komedie" měla teda dobře našlápnuto a věřil jsem podle námětu, že si užiju originální absurdní zábavu od začátku do konce. Mé hodnocení to však tak nenaznačuje, tak to musím vysvětlit. Rozhodně první polovina filmu mě vůbec nezklamala a skvěle jsem se bavil a kvůli ní bych to doporučoval dál - satira a trefné narážky na církev, společenské problémy a místní národnostní rozbroje. Bohužel v druhé půlce se jakoby veškerá zábava rozplynula a styl filmu se změnil ve drama s téměř uspávací atmosférou. Škoda, ale i tak to na tři hvězdičky má a časem vyzkouším i nějaký další film tohoto zajímavého režiséra. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Goran Bogdan, jenž ve snímku ztvárnil Jureho, je v Čechách též známý díky reklamě na poděbradku, v níž hraje chorvatského číšníka Šimiho. (korndaddy)
  • Film počas otváracieho víkendu videlo v Chorvátsku 33 759 divákov, čo bola v čase vydania najlepšia premiéra chorvátskeho filmu od získania nezávislosti krajiny v roku 1991. (Arsenal83)
  • V niektorých mestách ako Benkovac bol po tlaku cirkvi film odstránený z premietania v kinách. (Arsenal83)

Související novinky

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

06.07.2013

Devítidenní karlovarské filmové prázdniny skončily a poroty v čele s Agnieszkou Holland udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl režisér János Szász… (více)

Reklama

Reklama