Reklama

Reklama

Knězovy děti

Trailer 1

Obsahy(1)

Svěží, satirická komedie přivede diváka na malý ostrov Dalmácie. Mladý kněz Fabian, jenž zde převzal po svém předchůdci farnost, je zděšen zdejšími statistikami. Úmrtnost je příliš vysoká, porodnost je příliš malá. S dobrým úmyslem a heslem „dokonce i papež je proti používání kondomů" se Fabian pokusí zlomit místní trend. Za pomoci pobožného trafikanta Petara a lékárníka Marina propichují prodávané kondomy a antikoncepční pilulky mění za vitaminy. Brzy se dostaví kýžené výsledky a těhotenský boom začíná. Cesta do pekla je však vždy dlážděna dobrými úmysly. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (190)

Figu 

všechny recenze uživatele

Už jen za ten obal musím přihodit hvězdu. Film měl jedinou chybu a to, že od supr začátku to minutu po minutě ztrácelo to kouzlo, tu svěžest, to zalíbení. Kdyby měl film půl hodiny, dám pět hvězd! Velice pozitivně hodnotím oba herecké výkony kněze i prodavače, nápad s propichováním gum a samozřejmě hudbu, která dala filmu devadesát procent originality! Zajímavé, ale krapet nudné. 65% ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Balkánská kinematografie a všeobecně naturel lidí ze zemí bývalé Jugoslávie mi nesedí. Takže jsem ke Knězovým dětem přistupoval se značným despektem a obavou z devadesátiminutového utrpení, nakonec to během první třetiny místy velmi slušně pobavilo a některé gagy vyvolaly salvu smíchu. Bohužel s přibývajícím časem začíná přibývat absurdit a ubývat nápadů a film začíná uvadat do průměru, navíc mu nepomáhají ani ochotnické výkony nesympatických hereckých tváří a absence (zajímavých - nejen těch z roztaženýma nohama) ženských postav, dále stále se opakující neskutečně otravný hudební motiv a hnusná kulisovost. Trojku dávám nakonec za nápad natočit film o "šprcgumě", což jsem zatím neviděl a za solidně nekorektní kritiku církevních pošuků. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Marine! Hej, Marine!“ - „Co je?“ - „Otevři, je to důležitý.“ - „Kam se chystáš?“ - „Nikam. Přišel jsem si pro dětskou výživu a plenky. Stal jsem se otcem.“ - „Kdy?!“ - „Před chvilkou.“ Aneb jaký nápad se může neúspěšnému knězi zrodit v hlavě při pohledu na prasklou gumu kola kotouče…Nemám žádné zkušenosti s filmografií Vinka Brešana, ale asi si na něj do budoucna více posvítím. V případě Knězových dětí jde o velmi svéráznou, neotřelou, zábavnou, absurdní a nápaditou podívanou. Jenže zatímco první hodina je nádhernou tragikomedií, která v mých očích neměla chybičku, poté přijde zvrat (trumpeta), jenž dosud budovanou atmosféru zcela změní (krade se mi na jazyk slovo „pokazí“, ale to jen vzhledem k tomu, čím se snímek do té doby prezentoval). A právě kvůli tomu zvážnění to budou „pouze“ 4*, ačkoliv potenciál byl jednoznačně na 5*, škoda. „Podívejte. Takhle spolu strávili dvě hodiny. Použili tři naše kondomy. Došla mi baterka, takže se mi to nepodařilo nahrát celé. Nejdivnější na tom je, že jeden je pravičák a druhý levičák…“ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film měl v sobě ze začátku neskutečnou lehkost, humor založený sice na absurdní zápletce, ale působil přirozeně, herecký výkony civilní, atmosféra pohodová, ale příběh začal postupně sračkovitět, scény byly naprosto zbytečně protahovány (zpívání na stožáru ) a díky tomu se ze závěrečné třetiny stalo v podstatě nezáživný drama. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Udělat si téma z propíchaných šprcgum ještě nikoho nenapadlo a Chorvati z toho dokázali udělat celý film. Příliš horlivý kněz, hříchem zatížený trafikant a lékárník nacionalista se rozhodli zvýšit porodnost v chorvatském přímořském městečku. Naprosto pohodová komedie, která místy citlivě hraje na smutnější notu, ale přesto má nakonec člověk pocit, že všechny bylo tak, jak mělo být. 80% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Goran Bogdan, jenž ve snímku ztvárnil Jureho, je v Čechách též známý díky reklamě na poděbradku, v níž hraje chorvatského číšníka Šimiho. (korndaddy)
  • Film natáčali v meste Šepurine, na ostrove Prvič pri Vodiciach. (magu)
  • Vedúci Katolíckej teologickej fakulty v Záhrebe Tonči Matulić skritizoval film: "Dnes žijeme v modernej chorvátskej spoločnosti v atmosfére, kde sú obete a viera zosmiešňované a ironizované. Tento film chce zákerným pošpinením spovedného tajomstva povedať, že cirkev systematicky vystupuje ako zločinecká organizácia, ktorá prežila 2000 rokov vďaka šikovnému utajovaniu zločinu.“ (Arsenal83)

Související novinky

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

06.07.2013

Devítidenní karlovarské filmové prázdniny skončily a poroty v čele s Agnieszkou Holland udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl režisér János Szász… (více)

Reklama

Reklama