Reklama

Reklama

První let

Krátkometrážní / Animovaný
USA, 2006, 8 min

Mile natočený kraťas z dílny Dreamworks, který vypráví dojemný příběh o setkání vystresovaného pracovníka a zvídavého ptáčete. Není nadto někdy odhodit všechny své problémy a jednoduše roztáhnout křídla a vzlétnout. (Česká televize)

Recenze (11)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že studio DreamWorks se chtělo studiu Pixar přiblížit nejen po vizuální stránce a její dokonalosti, ale také po stránce příběhu. To se podařilo tak nějak jen na půl. Je to hezké, nostalgické a ze začátku se zdá, že to bude mít správný depresivní náboj, skoro až v duchu snímku "Mary a Max", ale nakonec je to jen hezký, dojemný příběh, který má několik zajímavých nápadů, ale až neskutečně patetické scény. V porovnání s výše uvedenými ovšem paráda! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Vzlétnou by chtěli lidé odpradávna. Sám jsem si v dětství večer před spaním představoval se zavřenými oči, jak letím nad městem. Jsem si jistý, že let nad oceánem nebo Novým Zélandem a podobnými krajinami by některým určitě pomohl vyčistit hlavu. Tento krátký film je ale okořeněný ještě o dojemnou část popření našeho běžného sobectví a ohlédnutí se za sebe. Kdo se při cestě tramvají podívá, jaké květiny na jaře v parku vyrostly? Kdo si všimne nového hnízda pod střechou? Není tomu tak dávno, co jsem četl při čekání na dceru v přízemí paneláku psanou diskuzi na nástěnce, kde se nájemníci bavili o tom, jak se zbavit "otravných ptáků, kteří si vyrobili hnízdo u mě na balkóně". Jeden soused připsal na lístek, že by žena, pokud se štítí ptáků dotýkat, měla vzít prostě smeták a smést jim to z toho 11. patra. "A nebojte, když to uděláte, oni hnízdo ani mladé nenajdou a tak se už nevrátí". Tak to jsme my lidé... ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dojemný a roztomilý kraťas, který je velmi dobře zpracovaný. Neřadil bych ho mezi ty nejpovedenější, nicméně svůj účel určitě splní velmi dobře. Každopádně tento "ptačí" kraťas jen tak něco nepřekoná. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jemná dráma o uponáhľanom úradníkovi a malom vtáčikovi, ktorý pre tento krát nahradí psíka v úlohe najlepšieho priateľa človeka. Pestovanie vzťahu medzi oboma aktérmi naberá obrátky lekciou "školou letu". Veľmi pekná, milá rozprávka so šťastným koncom, vhodná pre všetky deti. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama