Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill tentokrát v čtyřroli. Zahrají si dva snobské milionáře, které chtějí obrat gangsteři o veškeré jmění, tak rovněž dva ochránce, Kteří se nezaleknou jen tak nějaké pohrůžky a pro ránu nejdou nikdy daleko. Obě dvojice jsou si natolik podobné, že vyděrači až příliš pozdě poznají, s kým mají co do činění. V tu chvíli už počítají ztráty a je jim jasné, že majetek milionářů se na jejich konta stěhovat nebude. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Zodd 

všechny recenze uživatele

No nevím jak u vás, ale pro mě je velice těžké si představit Buda Spencera a Terence Hilla v roli stereotypních snobských podnikatelů s miliony, kteří mají sluhy i v koupelně a nikdy v životě se neprali. Proto taky cítím trochu zklamání, čekal jsem větší nářez. Ale svým způsobem je to zábavné. Při prvním setkání dvojrolí H&S ve filmu jsem se opravdu zasmál, to uznávám. Jinak jsem toto duo viděl vždy v komediálních akčních béčkách, kde hráli pořád víceméně stejné postavy (je vidět, že to nebyla jen finanční jistota některých významných 'konců' Hollywoodu v posledních pár desetiletích) a docela mě bavily jejich hlášky i bojové scény. Možná jsem už trochu starší, ale ke konci Dvojníků jsem se spíš nudil, přestože závěrečný velký fight je na filmu asi to nejlepší. Aspoň jednu věc jsem si z filmu odnesl. Pokud se někdy vyměním s milionářským dvojníkem, musím si před vstupem do auta sundat cylindr (na to ostatní budu mít lidi, ti už si poradí). ;) ()

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Stejní herci, stejný režisér, stejné charaktery, stejný mustr, stejné rvačky, stejné vtipy. Z dnešní perspektivy nechápu, jak to mohlo být tak úspěšné prakticky dvě dekády. Tento film navíc patří k tomu slabšímu, co ti dva spáchali. Asi už je to dáno tvůrčím vyhořením a přece jen i věkem, protože "mladíčkovi" Hillovi zde už táhne na padesát (pravdou je, že je to patrné jen při detailních záběrech) a Budovi na šedesát, což spolu s morbidní obezitou vede k tomu, že už se sotva hýbe. Osobně mě vadil i hlas Terence Hilla v českém dabingu. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Sehraná dvojice Spencer, Hill si zahrála dvojníky dvou „přiteplených“ bohatých obchodníků, jimž hrozí nebezpečí a tak se nechají zastoupit na oko jim podobnými dobrodruhy. Když se takový dva burani dostanou k penězům a k vlivným lidem, určitě nenechají věcem normální průběh. Jedno je ale jisté – dokážou se o sebe postarat. Spíše slabší snímek mé oblíbené dvojice s málo mlátícími scénami zachraňuje velmi podařená a vtipná závěrečná bitka a občas slušné hlášky. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Staří známí jsou opět na scéně. Tentokrát se z nich stávají dvojníci zazobaných ale bojácných milionářů. Se svými svéráznými způsoby pak vnesou zmatek do celého okolí. Nečekejte žádný převratný děj, ale spíše spoustu skvělých hlášek a humorných situací. Jako Nejvtipnější scénku v tomto případě navrhuji, aplikaci „psychoanalýzy v praxi“, aneb jak se stát z doktora pacientem. :-) ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Rio de Janeiro + Spencer a Hill = slušná porce zábavy v exotickém prostředí. Dvojníky považuji ještě spolu se SUDOU A LICHOU, JESTLI SE ROZZLOBÍME... a JDI NA TO za jejich herecký a komediální vrchol. Akorát někomu nemusí sednout český dabing, kdy Jana Schánilce (Bud) a Pavla Trávníčka (Terrence) nahradili jiní dabéři. Ještě bych připoměl chytlavou hudbu od De Engelisů, která se zde táhne v jihoamerickém rytmu samby. Zdá se, že si trochu přibral. Jo možná pár deka. Měl bys zkusit začít běhat, to by bylo dobrý. Jo to bych asi měl. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • Mimo Itálie se natáčelo v Brazílii v Riu de Janeiru. (Varan)
  • Palácem bratrů Coimbrasových (Terence Hill, Bud Spencer), před nímž čeká shromážděné služebnictvo, je ve skutečnosti maurský hrad Fiocruz na adrese Avenida Brasil 4365 Manguinhos v Rio de Janeiru. (999.9)

Reklama

Reklama