Reklama

Reklama

Karanténa

(studentský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný / Mysteriózní
Česko, 2010, 7 min

Obsahy(1)

Karanténa je absolventský film Zdenky Převrátilové, absolventky klasické animace na UTB (Vyšší odborná škola filmová Zlín). Film byl vybrán jako soutěžní film v kategorii škol viségradu v rámci AniFestu 2011. Karanténa vypráví příběh malé holčičky, která leží v karanténním oddělení v nemocnici. Její rodiče ji nemohou v pokoji navštívit, mohou ji sledovat jen přes skleněné okno do pokoje. V pokoji holčičku navštěvuje nadpřirozený klaun, který za ní přijíždí na kole, snaží se holčičku rozveselit svými kouzly a dát jí naději k životu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nuda... Jedna z mála zajímavých věcí je kombinace loutek a papírového, lehce úchylného klauna, jenže to nestačí, docela pochybuju, že si někdo dal práci se scénářem, upřímně, tohle totiž vypadá jen jako převedení jednoho jediného nápadu a to jaksi nestačí, obzvlášť když onen nápad nestojí za moc a člověk ani nemusí být cynikem, aby mu prostředí přišlo lehce účelové ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Nejprve je třeba podotknout, že ve výše uvedeném "oficiálním textu distributora" obsažené vysvětlení příběhu je naprostá ptákovina. Dále je třeba dodat, že si za to může tvůrkyně filmu jenom a jenom sama, jelikož naprosto nebrala na zřetel, že pokud se dopustí tak hrubého přešlapu tím, že bude nutit diváka nad filmem přemýšlet (jaká to drzost!), pak velmi pravděpodobně bude její dílko přinejlepším nepochopeno, v horším případě pak rovnou označeno za hovadinu. Já ovšem její Karanténní přístup nadšeně vítám. A mimoto – kdo by si na konci nepřál nějakého svého klauna? Na kole? ()

filhan 

všechny recenze uživatele

Příběh o dětském pocitu samoty v cizím nemocničním prostředí, ukazuje jak díky fantasii nepřijít o rozum. ()

Reklama

Reklama