Reklama

Reklama

Znovuzrozeni

(seriál)
  • Francie Les Revenants (více)
Trailer
Mysteriózní / Horor / Thriller
Francie, (2012–2015), 14 h 26 min (Minutáž: 50–60 min)

Hudba:

Mogwai, Jeff Russo

Hrají:

Frédéric Pierrot, Samir Guesmi, Guillaume Gouix, Anne Consigny, Clotilde Hesme, Céline Sallette, Pierre Perrier, Ana Girardot, Jérôme Kircher (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

V malom francúzskom horskom mestečku, ktorému dominuje umelé jazero s obrovskou priehradou, sa stane zázrak. V uliciach sa začnú objavovať ľudia, ktorí sú už roky mŕtvi. Mestečko tak čaká náročná úloha začleniť domnelých mŕtvych späť do spoločnosti a zároveň prísť na koreň toho, čo stojí za týmto neuveriteľným fenoménom. (Arsenal83)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (62)

Spooner 

všechny recenze uživatele

1. série: Zatraceně povedená záležitost, která hlavně ve své první polovině skvěle míchá mysteriózní prvky s emotivně a téměř realisticky pojatými liniemi okolo jednotlivých vzkříšených. Charaktery jsou do jednoho neskutečně zajímavé, jejich psychologie funguje a rostoucí konflikty jsou napínavější s každou další epizodou. Jen škoda, že ke konci už tvůrci spíše než na postavy cílí na nahazování čím dál více tajemných otázek, což se na chování některých postav bohužel podepisuje. I přesto jde o velmi silnou a atmosférickou podívanou, jež by si žádný fanda tajuplných seriálů neměl nechat ujít. Jen by druhá řada mohla na některé otázky už konečně začít odpovídat. 80% ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Do kategorie hororov by som tento serial urcite nezaradila. Plynie velmi pomalym tempom a "lakavych" momentov je tam naozaj minimum. Vzdy si rada pozriem iny ako americky serial a tento ma skutocne svoje kvality. Prekazal mi len fakt, ze k niektorym otazkam sa pribeh vobec nevrati a ostanu bez odpovede. Prostredie zapadakova este umocnuje atmosferu, dej sprevadza tajomna hudba a viacero pribehov, ktore sa postupne prepajaju vytvaraju zaujimavy mysteriozny serial, ktory urcite odporucam. ()

Reklama

kinghome 

všechny recenze uživatele

Od začátku mě chytla atmosféra a to tajemno, které je ještě umocněné nádhernou a fascinující muzikou. Začal jsem soucítit s postavami a jak jsem si nějaké oblíbil, tak jsem jiné začal nesnášet. Od začátku mě srala Camille, která mi byla nesympatická a celá divná, ale to nemění nic na tom, že její postava byla napsaná úžasně a k ní se pomalu ale jistě přidal i ten dementní policajt, kterej dělal pořád jen problémy. Na druhou stranu jsem tam měl své oblíbence, kteří byli i největší záhadou a jejich příběhy mě vtáhly hned do sebe a já jen čekal co dalšího se o nich dozvím. Největším překvapením byl určitě Victor ( Swann Nambotin ) kterej hraje malýho divnýho kluka, který nemluví a vlastně skoro do konce nevíte co je zač a kde se tam vůbec vzal. Dalším oblíbencem byl Simon ( Pierre Perrier ), který měl nejzajímavější příběh a jeho smrt byla taky záhadou. Na začátku seriálu mě sralo, že jsem netušil vlastně vůbec nic a vždy ten pocit ještě umocnila scéna před začátkem titulků, která se odehrává před několika lety, vždy podle smrti osoby o které díl je, ale potom jsem se do toho dostal a celé to začalo pasovat. Od začátku do konce naprosto úžasný, tajemný thriller (rozhodně né horor, to tam přidal zase nějakej vocas), který mě vtáhl od začátku do děje a nepustil mě až do konečných titulků. Doufám, že bude co nejdříve další série a vůbec se nedivím, že byl seriál nominovaný na několik cen a dokonce vyhrál Emmy. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Forbrydelsen nebylo dánské Twin Peaks, tak tohle není francouzské Twin Peaks. Mimo toho že se seriál odehrává v malém městečku (ale ne zase tak úplně malém), tak nemají společného skoro nic. V Les Revenants mysteriózní námět hraje prim jen zdánlivě, v reálu všechno stojí na čisté psychologii a sociologii. Velkou část děje zabírá popis vyrovnávání se obyvatel městečka s neobvyklou situací. Tajemství má každý dost a dost, ale nic co by se vymykalo běžnému, trochu zamotanějšímu životu. Atmosféře to kupodivu nevadí a je poctivě temná, mrazivá a mimózní celých osm dílů. Z části za to může výborná hudba, z části skvělí herci. Jedna podobnost s Lynchovým skvostem by se přece jenom našla. Seriál nedává nic zadarmo a co si divák sám nerozluští, to nemá. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

1. série Tohle má u mě jednoznačně zelenou. Dlouho jsme tu tak zajímavý námět neměli, když nepočítám první řadu American Horror Story, která byla vypracovaná více komerčně a tudíž hodně profláknutá. Francie pořád překvapit dokáže a nabídla nám osm dílů mysteriózní podívané, odehrané vynikajícími herci za pomocí nádherných exteriérů. První díl s přehledem nalákal a za týden jsem to měla za sebou celé. Má to nádhernou horskou, ale znepokojivou atmosféru. Francouzští herci jsou z velké většiny jak vystřižení z časopisu a tahají tam celý seriál úspěšně až do konce. Les Revenants mají tu moc, že jsem se na další díl neskutečně těšila a byla jsem pořád zvědavá a ani jednou jsem si neřekla, že by se něco přehánělo, nebo nedávalo vyloženě smysl. Plusem je, že to značnou mírou působí na emoce a děj diváka prostě vcucne. Přirovnávat k Twin Peaksu to nebudu, protože tento seriál chtěl zaujmout docela něčím jiným. A v mém případě se mu to povedlo. ()

Galerie (289)

Zajímavosti (16)

  • Okrem toho, že seriál je adaptáciou rovnomenného filmu z roku 2004 Les Revenants, jedným z hlavných vplyvov má na neho švédsky film Nech vojde ten pravý (2008) pre jeho prenikanie fantázie do veľmi realistického sveta. (Arsenal83)
  • Přehrada, která hraje v seriálu významnou roli, se jmenuje Tignes, známá také jako chevrilská přehrada, která se nachází na řece Isère v obci Tignes ve francouzském regionu Auvergne-Rhône-Alpes (Trajektt)
  • Pôvodný nápad bol, že seriál bude katastrofický, kde sa mŕtvi budú vracať hromadne a v celosvetovom meradle. (Arsenal83)

Reklama

Reklama