Reklama

Reklama

Legendy staré Prahy

(seriál)
  • angličtina Old Prague Legends
Trailer

Animovaný seriál o působivých pražských legendách. Všechna starobylá místa mají svá tajemství. Ani Praha není výjimkou. Magické město v srdci Evropy zažilo nejen chvíle slávy, ale také období temnot. O jeho uličkách, palácích i zastrčených zákoutích se navzdory plynoucí historii dochovaly pověsti, z nichž dodnes běhá mráz po zádech. Nechte se fascinovat světem dávných tajemných příběhů, které se možná skutečně staly... (Muvi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Asi chápu, že nejsem věková cílovka. Na druhou stranu jsem žánrová cílová skupina určitě. Pověsti, příběhy a báje mám moc rád. Tady jsem ale narazil. Osobně jsem si přišel jako by mi někdo otáčel listy obrázkové knížky a na každé stránce přečetl tři řádky. Vyprávění není 2x zábavné, povídky jsou strašně krátké. Připomínalo mi to večerníček. Jen možná pro 10ti leté a starší. Jenže tyhle děti by asi nejspíš nebavila animace. Tu jedinou pochválím, protože v rámci rozpočtu je určitě fajn. Ještě jednou se vrátím k délce povídek. Tenhle formát by se hodil třeba na prohlídkách hradů nebo míst , kterých se týká. Ovšem mě jako diváka nedokáže pořádně zaujmout. Než jsem se do nějakého příběhu dostal, už běžel úvod k dalšímu. A jak píše jeden z kolegů v komentáři, vlastně téměř vše končí tím, že v Praze straší... Za animace dám 40 procent. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Viem že existuje viac verzii, ja som videl tú od Netflixu (50 min). Najviac ma zaujala animácia ktorá absolútne vyhrávala nad obsahom. Väčšina epizód je celkom fajn, asi tak 3 mi prišli úplne bezchybné, mrazivé a so skvelou až hororovou atmosférou. Na druhú stranu našiel som ich aj pár (asi tak 3,4) ktoré ma nebavili že vôbec. Ku koncu mi liezol na nervy rozprávač ktorý akoby začal opakovať rovnaké repliky. Legendy starej Prahy sú vďaka animácií a optimálnej dĺžke záležitosť aspoň na jedno pozretie. Medzi výnimočné seriály ale nepatria. 6/10 ()

Reklama

lukas.bond 

všechny recenze uživatele

Takhle by měl vypadat pořádný animák! Nenudí a z řemeslného i dramaturgického hlediska potěší. Troufám si tvrdit, že pokud by měl být nějaký večerníček pro publikum starší cca 12 let - tohle by bylo ideální :-) ... Podle mého názoru o tomto výtvoru ještě hodně uslyšíme - snad i mimo "český rybníček". ()

Petr23 

všechny recenze uživatele

Je bezesporu chvályhodné, že se v dnešní době čeští tvůrci rozhodli pustit do tématu staropražských pověstí. Největší předností tohoto počinu je bezesporu animace, která není dokonalá, ale bezesporu tu vystihuje atmosféru a ducha Prahy. Těším se na další díly, a přeji tvůrcům mnoho úspěchů do budoucna. ()

CSSML 

všechny recenze uživatele

Povedené zpracování známých i méně známých pražských legend. Animace výborná. Doprovodný komentář místy drhnul v uších. Sv. Jan Nepomucký, socha Panny Marie a napravený kněz byli milým překvapením. Označit tvoření Golema rabbi Löwem za paktování s Ďáblem se však tvůrci neodvážili. Trest smrti za vraždu dítěte – to by dnes vzhledem k počtu potratů v ČR znamenalo smrt desetitisíce vražedkyň svých dětí. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Tvůrci hledali během produkce finanční podporu mezi fanoušky projektu. (hulu1)
  • Výroba jednoho dílu přišla dle délky animace na 70 000-90 000 Kč. (hulu1)
  • Seriál nevznikal ve studiu, ale na osobních počítačích a na mnoha místech současně. (Tatrman)

Reklama

Reklama