Reklama

Reklama

Vyhlídková trasa

  • USA Scenic Route
Trailer

Dva dlouholetí kamarádi uvíznou v poušti poté, co se jim pokazí auto. Co se nejdřív jevilo jen jako malá potíž, brzy přeroste v boj o holý život. Od hádky, kdy začne jeden na druhého vytahovat staré křivdy, není totiž daleko k násilí. Mitchell a Carter se znají snad celý život, jen se nějaký čas neviděli. Proto se rozhodnou společně vyrazit napříč pouští. Staré auto jim však vypoví službu a oni uvíznou někde v půli cesty. Nejdřív to vypadá, že neexistuje nic lepšího než čekat s nejbližším přítelem na pomoc. Opak je ale pravdou. S časem narůstá strach i frustrace a nehostinná poušť si brzy vybere svou daň. Jeden na druhého začne vytahovat staré křivdy, vzájemně si vyčítají dávná rozhodnutí. Od hněvu není daleko k fyzickému násilí a z nevinné nehody se rázem stává boj o přežití. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (38)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne nezajímavý "ukecaný" survival. Někomu to možná může přijít roztahaný a nudný, ale já se bavil od začátku až do konce, který je opravdu velmi zdařilý. Soukromé problémy a celý ten konfikt mezi hlavními protagonisty, kteří to mimochodem zahráli velmi přesvědčivě, mi nepřišel nikterak hloupý nebo něco takovýho. Právě naopak, některý věci stojí za zamyšlení. Survival stránka se tu může jevit jako vedlejší, ale i ta je vcelku zdařile podaná. Asi to nesedne úplně každýmu, ale za sebe můžu říct, že si to určitě pustím někdy znova. 80% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dialogovky já mám rád a tahle je opět naprosto prvotřídní. Nejenom, že mi nabídla boží herecké výkony v podání herců Dan Fogler a Josh Duhamel, ona ještě k tomu přišla s dost slušným rozuzlením v závěru samotného filmu. V tu chvíli jsem filmu dokázal odpustit hodně. Třeba i otázku, jak je možné, že na té pěkné asfaltce (nutno dodat, že hezčí jak naše nejlepší dálnice) za čtyři dny skoro nikdo neprojel, aby je třeba zachránil a ušetřil by jim zbytečný šrámy na těle a na duši. Podstata příběhu ale byla splněna a já byl na výsost spokojen. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Minimalistický road trip, resp. v tomto prípade skôr road break, keďže z cesty hlavnej dvojice toho vlastne moc neukážu. Jednoducho dvaja kamoši uviaznu v púšti, keď sa im pokazí auto a hoci to zo začiatku vyzerá aj zľahka zábavne; pri ich slovných prestrelkách a menších vtípkoch, vo vzduchu už zároveň cítiť napätie a to, že ich vzťah nie je bez trhlín. Čo sa postupne samozrejme rozvinie, keďže je to primárna obsahová náplň tohto buddy adventure survivalu. Zo začiatku ma film síce príliš nebavil a dvojica mi liezla na nervy, ale postupne ma to chytilo, vtiahlo a za ten znepokojivý koniec prihodím ešte * navyše. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tohle mohlo být hodně dobré, kdyby se to však nevydalo cestou klasického survival filmu. Na rozdíl od většiny uživatelů se mi mnohem víc líbila ta první polovina, kde se toho sice "moc neděje", ale je uvěřitelně vedená a i přes to, že mi ti dva už tehdy nebyli sympatičtí  a že ta filmařská stránka je tu docela mdlá, tak mě úplně dostalo, jak moc psychologické to bylo. Něco takového v těch současných filmech, které se sice jako psychologické označují, ale takové ani zdaleka nejsou, opravdu nevidí. Tady co věta, to něco ze života buď Mitchella nebo Cartera a o něco později je poznáme natolik, že by se až dalo říct, že o nich člověk ví už úplně všechno. Celkem solidně tahle konverzačka i gradovala, ale bohužel jen do určité chvíle, Zhruba od té paralely s Taxikářem od Scorseseho to začíná jít postupně celé do kytek. Náhle se z toho stane klasický film typu "lidi uvíznou sami na těžko dostupném místě a nemají se jak dostat zpět do civilizace", kde postavy dělají blbá rozhodnutí jen proto, aby ten film mohl trvat co nejdéle a kdy je to celé jen akční hra na efekt. Psychologie šla stranou vlastně úplně a i přes nějaké to zbývající napětí už mě to nebralo tolik jako předtím. A ten závěrečný zvrat to celé zabil úplně, jelikož dal najevo, že veškeré to psychologizování bylo vlastně úplně k ničemu. Navíc ani není tak šokující jak se tváří a to hned ze dvou důvodů - 1. Když si v druhé půlce všimnete jedné určité nelogičnosti, dá se pak odhadnout, 2. Ten zvrat je  klišé a kromě možného prvotního šoku v sobě nic navíc nemá. No a takhle se ze solidního filmu postupně stalo obyčejné spotřební zboží a dost mě to štve, protože tak silný psychologický náběh jsem u současných filmů neviděl už hodně, hodně dlouho. Btw, sice mi druhá půlka zkazila možnost napsat to o celém filmu, ale stejně to aspoň o té první napíšu - nějak takhle měl vypadat Gerry od Guse van Santa.... 3* ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Také zimomriavky na konci som už dlhu dobu nepocítil. Krvodrasajúca dráma (respektíve, road trip s minimalnej časti!), ktorá je primočiara, ale ponúka otázky, na ktoré odpovede si musí najsť každý sám. Prvá polovica až moc "zabavne" ukecaná. Je až k posraniu neuveriteľne ako tvorcovia aj s fakt minimalným rozpočtom udržujú pozornosť diváka až do konca. Scenár je až neuveriteľne na takú indie drámu napisaný-dialogy, monólogy sa skvelo počúvali.. Znova neuveriteľne prekvapenie od filmu, od ktorého by som to nikdy nečakál....! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v americkom národnom parku Death Valley. (Danny88)

Reklama

Reklama