Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina začínajúcich filmárov si zmyslela, že opustená psychiatrická liečebňa s pohnutou históriou je tým najlepším miestom, kde by mohli natočiť nízkorozpočtový horor. Plní elánu si zbalia svoje filmárske náradie a poďho filmovať. Ich spočiatku bezstarostné dobrodružstvo postupne prechádza v zlý sen a ten sa zhmotňuje v hrozivú realitu. Budova sa prebúdza k životu a jej schátralé a na prvý pohľad opustené priestory sa menia na dejisko čudesných úkazov. Všadeprítomné zlo nadobúda na sile a pokúša sa ovládnuť mysle nezvaných hostí... (beso74)

(více)

Recenze (14)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle bylo tak děsivé, že jsem ještě dlouho nemohl usnout a s pocitem nevolnosti, politý studeným potem přemýšlel, co všechno je ještě nějaký samolibý mentál schopen natočit a vydávat za film, aby měl zářez v kolonce horor. Další hnisavý absces v neholeném, zpoceném podpaždí filmového průmyslu, plný ohyzdných, amatérských pornoherců, s dialogy hodnými profesionálních popelářů nad kontejnerem použitých vložek a zatuchlých dětských plen a režií, za níž by se rozhodně nemusel stydět ani mentálně retardovaný lidoop, co v nestřeženém okamžiku vytrhl přes mříže véháesku z ruky tlustého turisty z NDR a na oplátku po něm hodil hovno. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ďakujem všetkým nesvätým, že to nebolo found footage, ináč by ma asi porantalo. U mňa dobré. Je to síce jedno obrovské klišé, pretože nakrútiť horor o skupinke filmárov, ktorí na opustenej, samozrejme prekliatej klinike nakrúcajú horor, až kým ich "to" tam neposadne, tu už bol toľkokrát... ale napriek tomu to napokon dopadlo ako jeden z tých lepších snímkov na túto tému. Prostredie samozrejme atmosferické, nakrútené je to pekne, postavy OK, druhá polovica výrazne lepšia ako prvá. Podľa očakávania sa to zmenilo na príjemnú vyvražďovačku, avšak zase sa tvorcovia vyhýbali priamemu záberu kamery na vraždy ako čert svätenej vode, ako som si vlastne už v poslednej dobe zvykol. U mňa je to taký štandard, ale aspoň ma to nenudilo (a aspoň som nemusel donekonečna čakať na nejaké trepnutie dverí či zabuchnutie okna). ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nuda. Horory založené na tom, že ľudia prídu pod nejakou zámienkou do opustenej nemocnice / liečebne, kde ich buď niekto začne vraždiť alebo sa sami zbláznia, už sú tak opotrebované a využívané, že by sa zišlo ponúknuť buď riadnu dávku strachu, alebo aspoň slušný masaker. Tu nie je ani jedno a ide len o rozvláčny, nezáživný príbeh o netalentovaných filmároch, ktorí si tu prišli natočiť horor a rovno ho aj zažili na vlastnej koži. "Dark Feed" je zúfalo nevýrazne natočený (už aj found footage horory na túto tému vyzerajú lepšie), stále pôsobí rovnako nudne, stereotypne, herci sú nezaujímaví a väčšinu času som iba zíval a čakal kedy sa to trochu rozbehne. Miestami sa to síce opatrne prebudilo a hlavne v závere bolo cítiť snahu o zlepšenie, bohužiaľ to však ostalo iba pri tej snahe. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmy odehrávající se v psychiatrických léčebnách jen málo kdy nabídnout něco nového, co už bychom neviděli, ale tu a tam se objeví přece jenom nějaký ten nový (neokoukaný) nápad. Režisérské duo Rasmussenů však ve své prvotině rozhodně ničím nezaujalo a celý jejich počin je dost rozpačitý. Děj pojednává o točení nízkorozpočtového hororu, ale takhle by se dal vlastně označit i celý jejich výtvor, který postrádá jakoukoliv šťávu, ze které by se dalo vyždímat alespoň pár kapek atraktivní podívané. Většina herců podala tragické výkony, první hodina je naprosto nezáživná a plná klišé, atmosféra jako by snad ani neexistovala, o napětí ani nemluvě a teprve poslední dvacetiminutovka opravdu stojí za zhlédnutí. To je však na horor poněkud málo. To je taky jediný důvod, proč tomu nedám odpad – přece jenom se tu nakonec vyskytlo několik zajímavých scén, které tuhle podprůměrnou vyvražďovačku lehce okořenily. Přitom prostředí nemocničních chodeb utápějících se ve tmě, nebo slabém osvětlení nabízelo tolik možností. Jen jich využít...( více na: http://solo-solosworldofhorror.blogspot.cz/2014/01/dark-feed-2013.html ) ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Místo super a snaha filmařu se hodně snažila a to celkem potěší ale přeci hororová atmosféra chyběla hodně přesto dost v pohodě. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti ohranému prostředí, protože dnes už těžko najdete místo, kde by se duchové, upíři, masoví vrazi a další hororoví vykukové neobjevili. Zvládnu i amatérské obsazení, protože talentovaný z nebe nespad a i absolutně nenadané nemehlo má právo na svých pár minut před kamerou. Překousnu i špatné triky, protože jsem se už mnohokrát přesvědčil, že rozpočet není všechno. Ale když je režisér debil, scénárista kretén a kameraman idiot, když se v komparsu sejde ta nejhorší sbírka prkenných nýmandů, které by přehrála i krejčovská panna a na ty triky, které to mohly třeba aspoň trošku zachránit, bylo vyčleněny 3 dolary a 50 centů, tak se to prostě zvládnout nedá. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Velká škoda že Dark Feed dopadl tak jak dopadl. Filmů z prostředí psychiatrické léčebny je sice kvanta, ale zde je "zlo" jiné, než v podobných filmech. Je totiž nenápadné a díky tomu divák dlouho netuší co se děje, i přes dobré zobrazení onoho "zla". Právě to je silná ale i slabá stránka filmu. Silná svou, dá se říci, originalitou, ale slabá díky zpracování bratrů Rasmussenů, kteří si kromě režie psali i scénář. Jasná nízkorozpočtovost snímku by ani tak nevadila. Herecké výkony jsou sice strnulé, až amatérské, připomínající panáky co si odříkají nezaujatě svou repliku a tím to hasne. V druhé půlce se to naštěstí zlomí a kouká se na ně podstatně lépe. Kamenem úrazu je ale právě scénář. Delší dobu (skoro hodinu) není pořádně znát že hlavní postavou je onen scénárista. Snímek se zaměřuje tu na tu postavu, pak zas na jinou a divák je mírně zmaten, než se vše začne vyjasňovat. Mohl to být záměr, ono to zase nepůsobilo úplně špatně, ale kulhá provedení. Další podstatná věc kterou snímek postrádá, je udržení pozornosti diváka. Atmosféra je totiž jak na houpačce. Zajímavou scénu, kde atmosféra stoupá, zabíjí následných několik klidných povídacích scén, které onu nabitou atmosféru srazí dolu a zájem diváka se vypaří. Nejlépe pracuje posledních cca 20-30minut, kde se daří vybudovanou atmosféru držet, s menšími výkyvy, a některé scény se mi líbily. Přijde mi, že posledních 10min se snaží vcelku dobře reputaci snímku zachránit a díky dobrému konci se to i z části daří. Dark Feed bych úplně neodsuzoval. Má zajímavý základ, dobré interiéry (leč využité z poloviny) a na posledních 20-30min se kouká dobře. Trpí sice bohužel špatným scénářem, polovinu stopáže herci a nějakým tím klišé, ale úplný propadák to není. ()

Havaj8 odpad!

všechny recenze uživatele

Amatéři točili horor o tom, jak v něm točili jinej horor. A to byl teprv horor panečku. Nedoporučuju nikomu, ačkoli tomu nějací dobrodruzi dali i 3 hvězdy. To bylo tak strašně laciný a hloupý a naivní až se divím, že se za sebe nestyděj. Vůbec to nemělo spatřit světlo světa. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Psychiatrické liečebňe mali vo filmoch vždy pútavú atmosféru v Dark Feed tomu nebolo inak. Lenže to je asi tak všetko kde sa dali nahnať nejaké body. Herci boli hrozný, dialógy ešte horšie a dlhú dobu som krútil hlavou nad faktom, že sa tu ľudia strácali tak často ako si ja mením trenky a celý "filmový" štáb si tu točil nejaký pseudo horor bez toho ,aby im niekto chýbal... Veď keď padne klapka na scéne nestačí ,aby bol len režisér a herci, ale dajme tomu i zvukár, ktorý mal tuším celú dobu prestávku..Niektoré "vraždy" celkom ušli, ale žeby som sa z toho všetkého pokakal povedať nemôžem. U mňa slabý podpriemer a kto si chce psychiatrickú liečebňu vychutnať oveľa intenzívnejšie, radím mu druhú sériu skvelého seriálu American horror story - Asylum. Práve som dopozeral poslednú časť a s nadšením postojačky tlieskam :) ()

Ronaldo79 

všechny recenze uživatele

Dvě věci, které to drží nad vodou, jsou slušná atmosféra a nevýrazné zlo, které si pomalu hledá cestu ke svým obětem. Docela mě překvapují šedá čísla, já bych na Dark Feed, tak přísný nebyl i přes špatné herce a hloupý konec. Určitě nelituju, že jsem do Dark Feed šel s vědomím, že je v šedých číslech a těch 26% mi dost nesedí, ale čert to vem, jde jen o film. 4/10* ()

Game90 

všechny recenze uživatele

Nezaujímavý, bez atmosféry a uplne zbytočne natočený horor. Prvá hodina o ničom, potom pár vyvraždovačiek....snaha sa cení.... ()

pyzma84 odpad!

všechny recenze uživatele

Aký neopozeraný námet, psycholiečebňa, kde sa ide natáčať. No natáčal sa jeden dementný horror o natáčaní druhého dementného horroru. A aha, niečo tečie po stenách, zo stropu, z výťahu, bu-bu-bu. Skoro som si cvkla. Dialógy im písalo päť ročné dieťa s obmedzenou slovnou zásobou, hercov našli v nejakom ochotníckom divadle a scénar si milí bratia vyfúkali asi z fujary. Škoda toho, priestory boli pekné, celkom dobre to aj začalo, ale tam to aj skončilo. To som si radšej mohla chrbát oškrabať drôtenou kefou, ako toto. ()

Reklama

Reklama