Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující životopisné drama mapuje třicetiletou životní cestu nejsilnějšího muže přelomu 19. a 20. století, který mimo jiných neuvěřitelných kousků dokázal udržet v každé ruce dva tažné okně, na zádech zvedl zátěž osmnácti dospělých mužů a jedním prstem zdvihl závaží o hmotnosti 240 kilogramů. (Morico)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Postava tohoto siláka je určitě tím nejzajímavějším z celého filmu. Pokud jsou údaje pravdivé, (o čemž mnozí pochybují), tak to teda kolouk dolů. Dávat takové váhy, v době, kdy člověk bral sílu pouze z jídla a ne ze všemožných doplňků, či steroidů, to musela být pro diváky v hledišti opravdu velkolepá atrakce. Louis Cyr není sice natočen nějak extra přesně podle jeho životopisu, což na druhou stranu je u podobných filmů zcela běžná věc. Mně nezbývá nic jiného, než jen tiše závidět a doufat, že se podobným výkonům aspoň tak ze třiceti procent přiblížím. To by mně bohatě stačilo. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Opravdu jeden z nejzajímavějších dokumentů o nějakém významném člověku,co jsem kdy mohl vidět.Před zhlédnutím jsem žádného Louise Cyra neznal a teď už to vím.Tvůrci to pojali výborně a nastínili vám to do nejmenších detailů,za což jim patří obdiv.Ten člověk byl opravdu neuvěřitelný.A hlavně v té době nebyly žádná anabolika ani steroidy,takže tím jsou jeho výkony ještě neuvěřitelnější.Přesto dávám čtyři hvězdy,ale to neznamená,že se mi na filmu něco nelíbilo.Film se mi velmi líbil a čtyři hvězdy jsou zde adekvátní.Hodnocení:85% ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Ono dát se na dráhu profesionálního zvedače zátěží není jen tak! Tak si milý kulturisté představte, že by jste neaplikovali takové ty doplňky, jež se prodávají v padesáti litrových nádobách a mají příchutě mangem začínaje, kaviárem konče. Dále by jste se nedopovali androgenními anabolickými steroidy či peptidovými hormony! Louis Cyr nic z výše uvedeného nepotřeboval, dokonce ani neposiloval. Jediné, co provozoval byl pořádný dlabanec a lekce francouzské gramatiky, jež mu byly poskytovány věrným poskokem. Louis to nakonec dotáhl až do manéže, kde vedle krotitelů lvů držel dva páry ořů zafixované na jednom fleku - hurá vnitřní krvácení! 78% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DÁMY A PÁNOVÉ, NÁŠ MOCNÝ, VÝJIMEČNÝ, NEJVĚTŠÍ Z NEJVĚTŠÍCH, NEJSILNĚJŠÍ Z NEJSILNĚJŠÍCH, JEDINEČNÝ LOUIS CYR!…“ /// To takhle jednou Louis zvedl šutr… Příběh o nejsilnějším týpkovi světa je příběhem o útěku z bídy. Louis Cyr nebyl žádnej vobyčejnej Ota Zaremba (taky zobal? Hovno, mlíko pil…), nýbrž nevobyčejnej zázrak přírody. Jeho životopis je zajímavě zpracovanej, nenudí, je plnej zvedání železa a cirkusovejch kousků… možná bych to na ty 4* mohl zvednout… Víte co, seru na to. Silný 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Biografii, kterou napsal spisovatel a scenárista Paul Ohl, číst nebudu. 2.) Nevím, co všechno se dá dokázat jedním prstem (…ale holky, nechte toho…). 3.) Thx za titule ,,Jolinar“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Louis Cyr je určitě zajímavá osobnost, ale podle toho, co jsem vyčetl, jeho životní příběh zase tak zajímavý není, A to se asi odrazilo i ve filmu. Prostě je to jen o strašně silném chlapovi, který tu svojí sílu dokázal prodat. Nějaké kontroverze se tu prakticky nekonají, hrdinovi těžké začátky jsem také nezaregistroval a odvrácená tvář slávy vlastně přijde až na konci, ale nepůsobí to nijak intenzivně. Pokus o násilné naroubování komplikovaného vztahu s dcerou na mě také nijak zvlášť nezapůsobil. Na dokument bych se s chutí podíval, ale film nudil. 30% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen ve více jak 21 lokacích, objevilo se v něm kolem 130 rolí, 500 kostýmů, 50 koní a přes 20 replik siláckého náčiní rekonstruovaného dle muzea artefaktů Louise Cyra. (Morico)

Reklama

Reklama