Reklama

Reklama

Befikre

  • Indie बेफिक्रे (více)
Trailer

VOD (1)

Recenze (7)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Typická Paříž, ne? Kdo si chce zažít klišé pohled z druhé strany, má jedinečnou možnost. Kouzelné jako Shahrukh Khan s Kajol v alpských vesničkách (Dilwale Dulhania Le Jayenge) to sice není, ale aspoň je to něco jiného než Londýn, že. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Autor veleúspěšných konzervativních romaňťáků se pokusil oslovit westernizovanou mládež s rádoby moderním a liberálním rom-comem, co se snaží oslavovat nevázanou a bezstarostnou lásku. Bohužel však skončil u něčeho, co vypadá hlavně jako nablýskaný katalog indických předsudků o Evropanech: Ve Francii prostě všichni žijí v luxusu, permanentně paří, každý s každým souloží na potkání a když člověk hledá pořádnou holku, musí lovit mezi Indkami, protože Francouzsky jsou jen rozmazlené blonďaté slepice. Velmi iritující je i hlavní mužská postava a její herecké uchopení Ranveerem Singhem - jeho Dharam měl být asi něco jako neodolatelný rošťák, ale je to spíš otravný "full retard". Za docela zábavnou se dá pokládat akorát expozice, která prolínáním dvou časových rovin naznačuje, že by nás mohlo čekat něco vypravěčsky zajímavého a originálního. V druhé polovině už ale Chopra očividně nevěděl kudy kam a zbytek filmu tak připomíná hodně zamotané klubko nejrůznějších bollywoodských klišé. Špičkové řemeslné zpracování (složitě inscenované dlouhé záběry included) Befikre ze dna bohužel vytáhnout nemůže. Na druhou stranu neberte moc vážně komentáře a hodnocení na IMDb, které z docela obyčejného áčkového nepodarku dělají pomalu nejhorší film všech dob. Pochází hlavně od Indů, kterým snímek podráždil jejich konzervativní smysl pro morálku. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Indická romantika, která je neskutečně otravná, neskutečně nudná a krásně nablýskaná, což má skrýt skutečnost, že tyhle dvě hodiny jsou skutečně o ničem a není zde nic zajímavého, proč by stálo se na film podívat. Ani hudební čísla nebaví, ale co hůř, špatná je i chemie mezi herci, kteří vás prostě nedovedou vtáhnout. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ehm, takto to dopadne, keď sa chce Bollywood hrať silou mocou na Hollywood. Kopa klišé, infantílneho humoru, hlúpych dialógov a príšerných scénok akoby vystrihnutých z nejakej hlúpej humoresky á la Horná Dolná (to mám namysli najmä tú svadobnú scénu na záver). To že dej bol zasadený do Paríža, to by mi teda vôbec nevadilo, ale tie postavy a dejový rámec - to bola hrôza. Jeden z najhorších bollywoodskych filmov aké som videl, a to som nechápal, prečo to má také priemerné hodnotenia. Aj keď film vyznieval ako veľké klišé, potenciál to predsa len malo - no to prevedenie to zabilo. Aspoň tie pesničky sa celkom dali. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Nie je dobré celkom veriť hodnoteniam na IMDb a niekedy ani tu, skôr sa ide vyjadriť niekto komu sa to nepáčilo ako opačne, konkrétne tento film je toho dôkazom. Nie je síce veľmi indický ak ho porovnávam s typickým Bollywoodom, ale inak mu z mojej strany nie je čo vytknúť. Romantika, humor, uveriteľný príbeh s dobrým koncom, bez hluchých miest. Kto má rád lovestory určite nech si ho pozrie, stojí za to. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Vskutku vykutálený páreček, o kterém mohu říci, že na klasicky prezentované chování Indů v Indii má morálku jinou a vychování taky, asi tím, že jsou na nemorálním Západě, tak přestávám věřit na zázraky. A to mi mělo říci jako co? Že Západ je jen zkažené doupě plné blbečků? Nebo jako člověku žijícím v tomto zkaženém světě se mi to má líbit? Chování postav a celkově takových lidí se mi rozhodně příčí a bylo mi po celou dobu nesympatické. Jejich smysl pro zábavu opravdu nesdílím a cestu jsem k nim nenašel. Chápal jsem je, ale odměřeně, jen jsem je sledoval, byli mi v podstatě ukradení... Nevěděli co chtějí, vlastně věděli - jen se bavit a zítřek je jako co? Asi sprosté slovo. A co se nestalo... a pozor velký šok, který nikdo nečekal - zamilovali se! Ale pozor podruhé. Nebylo by to tak „zábavné“, kdyby to zjistili a přiznali si to ihned, kor pomalejším lidem docházejí věci později, ale buďme rádi, že to dochází i jim a samozřejmě na další generaci těchto „zmoudřelých pařičů“ se můžeme jen a jen těšit. Přesně takové migrantská uvadající Francie „potřebuje“ a vyhledává. Inu dobrá, postavy bídné..., příběh..., ale ano, přiznávám se, že nebyl špatný, jen mnohdy nezáživný a nepřesvědčivě vystavěný, odbytý... Pokusy o humor někdy vyšly, většinou však vyšuměly do naprostého ztracena. I místo určení - Paříž, u mě nevyvolalo patřičný efekt. R. Singh dokáže ztvárnit role vážné i totální „super cool borečky“ dobře, prostě umí. Osobně se mi jeho výkon líbil, hrál jen to, co mu někdo jiný napsal. Další problém jsem našel v obsazení hlavní hrdinky. V. Kapoor není špatná herečka, ale co naplat, když mi nesedla jako žena. Jediné, co se mi vskutku líbilo, byl jejich společný tanec, tam všechna čest - poprvé jsem mohl konstatovat, že je to moc hezký pár. Seklo jim to, což byl ale asi jediný světlý bod v utrápeném celku. Hudba ucházející, nesoucí se spíše v průměrných až lehce nadprůměrných klidných, pozvolna tekoucích vodách. Jelikož se jednalo o snímek nevýrazný, nemohu ani hodnotit jinak, než za jasné tři hvězdy. Přítomost snahy jsem cítil, což nepopírám, leč to nestačí. Děkuji a jdu dál... ()

Reklama

Reklama