Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alex (David Carranza) je gangstrom pracujúcim pre drogový kartel, z ktorého hľadá cestu von. Jedného dňa, sledujúc televíziu vo svojom rozľahlom, avšak biednom apartmáne, zistí, že z nej naňho uprene hľadí tvár mladej ženy. Táto žena sa volá Samantha (Tiffany Mualem); je zdravotnou záchranárkou, ktorá chce spasiť svet, utekajúc pred svojou temnou minulosťou. Obaja sa zrazu stanú hrdinami televíznej šou, o ktorej nemali najmenšie tušenie. Alebo sú takí osamelí a úbohí, že si to všetko iba vysnívali? Čo sa to v skutočnosti s nimi deje? Bud' sú blázni, alebo udalosti presahujú medze ich chápania. Avšak aká je skutočná realita a kto vlastne riadi túto šou? (sochoking)

(více)

Recenze (117)

stration 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a originální film, který je na jednu stranu pořádný mindfuck a na druhou stranu neokoukaná lovestory, kde ke konci fakt nevíte, která bije. Máte z toho ale kupu pocitů a jste pořád v napětí, jak to celé vlastně dopadne. No a když to celé skončí (je to přece jenom trochu delší), máte příjemný pocit, že jste viděli něco, co se dá vidět málokdy. Mně to rozhodně stačí. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Režisér si pohrává s divákovou důvěrou v příběh, kdy se jedním dechem (vysmívá?) kritizuje hollywoodský pohled na životy lidi a i poptávku ze strany gauče moderního konzumenta. Scénář spojující dva světy - nereálný jakožto seriál a reálný jakožto pohled diváka se svým životem se otáčí jako mince ve vzduchu. A nejde o to, kdo má reálný příběh, ale o to, kdo to řídí - jakýsi tvůrce osudu; ďábel místy nad Bohem/Tvůrcem? "And the writer would not write him, and if the writer were to trap him in this house the devil would tear the house down." ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Inspirace nolanovskými motivy tu sice smrdí na sto honů, na druhou stranu zápletka je veskrze originální. Potěší neokoukaní herci, kteří tak nějak šablonovitě přesně splňují to, co je třeba. Žádné herecké ani jiné exhibice tu zkrátka nečekejte, Jamin Winans si prostě „jede to svoje“ a mám neodvratný pocit, že je ve své bublině spokojený a je zcela očištěn od jakýchkoliv vnějších hodnocení. Jestli k nějakému filmu dobře padnou přívlastky autorský a osobitý, bude to právě The Frame. Co sráží výsledný (jakkoliv pořád hodně dobrý) dojem, jsou evidentně těžce podfinancované triky. Nacpat do toho třeba o 50 mega víc, kdoví, jak by to dopadlo. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená mierne fantasy ladená mysteriózna dráma od Jamina Winansa. Má dosť dobrý príbeh o dvoch úplne odlišných ľuďoch, pomerne neškodnom gangsterovi, ktorý si zarába krádežami a záchranárke, ktorí si žijú svoje obyčajné životy, až kým si uvedomia svoje zvláštne prepojenie a zisťujú, že nič nie je také, ako si pôvodne mysleli. So spracovaním som veľmi spokojný, síce spočiatku sa to na prvý pohľad tvári pomerne obyčajne, predstavia sa dve postavy a ich línie, pričom z nich si ma najprv získala len záchranárka, ale aj tak cítiť, že z toho bude niečo výnimočné a presne to sa aj stane. Po tej rozbehovej štvrťhodine sa nájde pár perfektných a originálnych nápadov, na niečo podobné si teda nespomínam a toto si ma rozhodne získalo, pôsobí to zaujímavo a bol som veľmi zvedavý, čo z toho bude. Len ma mrzí, že potom to dlhší čas graduje pomerne pomaly, pričom táto fáza je už aj celkom predvídateľná, čo je vlastne aj jediný zápor filmu, ale aj tak si to drží vysokú úroveň a pozerá sa na to skutočne dobre. Ale v poslednej polhodine to neskutočne vygraduje, toto mi už bralo dych, ako som bol z toho nadšený, jedna perfektná sekvencia strieda druhú, toto už nemohlo dopadnúť lepšie. Vyhovuje mi to aj žánrovo, fantasy je našťastie len také jemné a v úplnom základe, aby to nekazilo atmosféru filmu, skôr je to mysteriózne, napínavé, celkom aj temné, hlavne v tej neskoršej fáze a nájde sa aj nejaká tá akcia, ktorá je pre potreby filmu zvládnutá úplne ideálne. Herecké obsadenie je bez problémov, väčší priestor tu majú len dve postavy, gangster ma spočiatku moc nebavil, ale časom je už ideálny a záchranárka je výborná, tá ma bavila po celý čas. Réžia a technická stránka sú skvelé, Jamin Winans mi už predtým dokázal, že má mimoriadny talent, nepotrebuje žiadny vysoký rozpočet, aby točil výnimočné filmy a tentoraz chválim prakticky úplne všetko, kvalitná vizuálna stránka, originálne nápady, skvelá atmosféra, netradičné prevedenie, tu mu nemám čo vytknúť. A sadla mi aj hudba, ktorá sa ale od režisérovho predchádzajúceho filmového počinu moc nezmenila. Takže skutočne jedine škoda toho pomalšieho gradovania hlavnej fázy, inak by som dal aj plný počet, ktorý by si minimálne finále určite zaslúžilo. Ale aj keď to už nie je taký klenot, ako bol Ink, stále sa jedná o jeden z najzaujímavejších a najoriginálnejších filmov za veľmi dlhú dobu a rád si ho ešte pozriem. 80% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

David Carranza a Tiffany Mualem hrají sami sebe, ale zároveň sami sebe nehrají. Zápletka srší originalitou, jaká se dnes vidí málokdy, ale přesto nabízí řadu "racionálních" vysvětlení a to i vzdor tomu, že tam jezdí ten divnej chlap na tříkolce. Nicméně s blížícím se závěrem všechny ty očekávané konce vzaly za své a film dostal zase úplně jiný rozměr a tentokrát jsem neměl ani minimální tušení, jak celá tahle melancholická žánrová všehochuť dopadne. Vedle místy až hypnotické režie i hudby zaujmou i neokoukané tváře ústřední dvojice. Pořád si nejsem jistý, jestli jsem v tom měl na konci jasno, ale v čem jasno mám je, že se mi to líbilo. 80% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama