Reklama

Reklama

Řeka velkého krokodýla

  • Česko Řeka krokodýlů (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Děj tohoto filmu se odehrává v Africe, v takřka panenské přírodě, ve které byl postaven hotel, který sem má přilákat spoustu lidí. To ale rozzuří obrovského krokodýla, kterému bylo touto stavbou narušeno jeho poklidné teritorium. Místní domorodí obyvatelé věří, že se do krokodýla převtělil duch boha Kruny, který se chce za vše pomstít. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

raimi 

všechny recenze uživatele

Hele, ten film je naprosto strašnej. První hodina je nuda naprosto k pos*ání. Naproti tomu posledních dvacet minut je zase excelentní trashová zábava plná nenasytné makety krokodýla, krvelačných domorodců, davové paniky, rozkošných modýlků dodávky a hořících bungalovů, a bezbřehé spontánní nesoudnosti. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Příjemný až srandovní dobrodružný brak, následovník Čelistí a předchůdce Jurského parku. Od klasického italského režiséra béčkových filmů všeho druhu Sergia Martina. Typická šablonovitá blbost, ale natočeno je to pěkně a hlavně záběry přírody jsou moc fajn. I herci mi byli sympatičtí, nejvíce se mi líbil Claudio Cassinelli, kterého sice znám už z jiných filmů, ale oblíbil jsem si ho až tady, jeho herecké nasazení mě hodně bavilo. Celkově šlo ze všech zúčastněných cítit, že natáčení bylo určitě pohodové. Dále tu máme pár hypnotických záchvěvů podivné atmosféry, naprosto špičkový soundtrack mistra Ciprianiho, jednoho obřího kajmana a desítky zmasakrovaných obětí. S kajmanem je tu však trošku problém. Očekávaná scéna nevyhnutelného útoku monstra na výletní plavidlo totiž dělá z filmu lusknutím prstu smrtící komedii, za kterou by se nemusel stydět ani Lloyd Kaufman. Na reakce komparzu ve stylu Toxického mstitele a záběry do akvárka na nepohyblivou hračku krokodýla nikdy nezapomenu, nejeden kapesník nezůstal suchý. Čím více akce, tím je to horší a horší. Směšné a degradující. No a WTF vyvrcholení s domorodci se mi nelíbilo vůbec. Škoda, jinak by to byl docela seriózní a povedený kousek. ()

Reklama

gumli 

všechny recenze uživatele

Je to gýč,je to zlý film ale zábavný,plus pekná rieka a okolitá príroda,preto za tri.Vykrádačka z iných filmov o krokodíloch,aligátoroch a aj zo známeho filmu Čeľuste od Spielberga.Prvá hodina slabšia,potom je to už lepšie,krokodíl masakruje turistov jedného za druhým.A to ešte nie je všetko,keby len krokodíl,ešte aj domorodci ich začnú masakrovať.No ani nie masakrovať,ale strieľajú ich horiacimi šípmi,aby sa nemohli dostať na breh z rieky.No a hlavný hrdina nemá moc ďaleko k debilovi,to je pravda tiež.Sergio Martino má oveľa lepšie filmy,len si treba vybrať ten správny. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Moje hodnotenie je možno trošku nekritické a čiste subjektívne, ALE... Film dýcha krásnou atmosférou talianskych peciek z niekoľkokrát prehranej videokazety, prostredie džungle je nádherné, a krásne i zosnímané, 70´s hudba filmu sadne ako uliata. Efekty už dnes nevyzerajú najlepšie, vrátane krokodíla, gore tu prakticky nie je a krokodíl začne vyčínať až kdesi v poslednej tretine filmu, ale čert to ber, keď som sa jednoducho perfektne bavil a krásne ma šteklila nostalgia za podobnými filmami. Dovtedy je to skôr také exotické dobrodružstvo, plné domorodcov, ich rituálov, mytológie a klasický príbeh o porušení prírody a rozzúrení boha, prevteleného do obrovského aligátora. Nechýba ani chamtivý businessman, zábavychtiví turisti, hynúci pod krokodýlími čeľusťami a duo hrdinov, pričom Barbara Bach je tu naozaj krásna. Výborné, oddychové, letné dobrodružstvo! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se hodně, přeci jenom většinu filmů s krokodýlama a aligátorama mám už zkouknuté a tak jsem na jednom DVD našel tohle s nadšením jsem to pustil. No a ne že bych nedostal to co jsem čekal ale mírné zklamání tu cítím. Film má něco kolem 90 minut a bohužel na krokodýla se dostaneme spíše ke konci. Ale právě scény s krokodýlem jsou asi nejzábavnější. A při tom ten krokodýl nevypadá nějak špatně, pravda když naráží do lodí tak to není úplně ono. Ale byl sympatickej. Stejně jako atmosféra té idilické přírody která mi sedla. O něco méně sympatické byly scény s domorodci které se po čaase okoukaly a začaly strašně nudit. Nicméně jako takové zábavné béčko mohu doporučit. Ale asi jen pro sběratele krokodýlých filmů. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama