Reklama

Reklama

Bohové musejí být šílení 2

  • Jihoafrická republika The Gods Must Be Crazy II (více)
Jihoafrická republika / Botswana / USA, 1989, 98 min

Obsahy(1)

Stejně jako předchozí část i tentokrát se film odvíjí jako "pletýnka" několika vzájemně se proplétajících osudů. Přesněji osudů pěti. Je tu opět křovácký lovec XiXao, který se vydal s dětmi, Xisou a jejím mladším bratrem Xirem, na lov. Je tu americká právnička Ann Taylorová, která musí stihnout konferenci v Africe, ale neprozřetelně se vydá na krátký vyhlídkový let a zoolog Stephen Marshall, který ji chtěl dopravit zpět ve svém malinkém letadélku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (199)

foundation 

všechny recenze uživatele

Paradoxne to je u mna presne naopak. Druhy diel serie sa mi zdal kvalitnejsi, vtipnejsi a celkovo lepsi ako diel prvy. V tomto pripade ojedinele trapne vtipky sa daju prepacit pretoze ich s prehladom valcuju sceny s ktorych som vazne nemohol. Dost dobra komedia ktora samozrejme nie je zalozena na slovnom humore ale na vybornej situacnej komike. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Komedie, která se mi velmi líbila jako děcku, dnes bych se už na to asi nedíval. A přesto jsem se po mnoha letech znovu podíval (2015) a musím uznat, že i dnes se mi tato zcela neambiciózní komedie líbila. Místy jsou vskutku vypečené vtípky, hodně času je docela nuda, ale i tak se to řadí společně s Krokodýlem Dundeem k docela zajímavě natočeným a pořád hezkým filmům. Škoda jen sem tam sprosté nadávky, to si mohl český dabing odpustit. Hudba: Charles Fox ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Božská "zlá věc" byla sice dopravena na konec světa a navrácena dárcům, nicméně XiXao je znenadání (a aniž by o to stál) vystaven dalšímu nečekanému dobrodružství. Leč dostane tak jedinečnou příležitost ke vstřebání dalších informací o velkých bílých lidech, kteří by bez svých kouzel byli v africké divočině naprosto a nenávratně ztraceni. P.S.: Povšimněte si, že ve druhém díle není o Bozích ani zmínka ... jak to vypadá, XiXao se z opakovaného setkání dostatečně poučil - tudíž už se nenechá jen tak opít rohlíkem. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Stejně jako jednička je i tohle šíleně bláznivá komedie, která popírá všchno co si o takovýhle komediích myslim a to že blázniví komedie prostě nejsou vtipný, ale tohle je naprosto dokonalý, i když jsem to viděl už po několikátý a všechny vtipy už čekám, tak se pokaždý bavim, ale přece jenom takovejhle film si plný hodnocení neazslouží, už jen proto, že lepší než jednička to rozhodně neni ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Obvykle jsou druhé díly horší než ty první, ale tady se povedlo hodně věcí. Dobře, jednička je proslavená (teda aspoň pro mne) ,,ajajajováním'' a tady jsem se bavila naprostou neshodou dvou různých doktorů, u kterých jsou nejlepší scény někde uprostřed filmu, kde Ann odletí neznámo kam a Stephen se musí plahočit pouští s blíže neidentifikovatelným zvířátkem u nohy (které mohlo jít za ním stále, škoda...). Je pravda, že teoreticky jsme se toho o křovácích v tomto díle moc nedozvěděli, kromě toho, že stále běhají a také se od nich můžeme poučit skutečností, že musíme být vždy vyšší, než hyeny. A že jich tu v České republice máme hodně.... Tleskám, XiXao!! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Když v čase 36:50 zoolog Marshall (Hans Strydom) dělá otvor do podlahy, protože medojed prokousl pravou pneumatiku, je otvor správně na pravé straně ve směru letu. Ale ve vzduchu v čase 38:09 a 38:44 je pak vidět, že otvor je na levé straně ve směru letu. A v čase 39:17 je pak zase vidět zpátky na pravé straně. (Stefi_836)
  • Živočich, ve filmu zakousnutý do boty, je medojed kapský, latinsky mellivora capensis. Jedná se o na svou velikost značně agresivní a silnou kunovitou šelmu. Je také zajímavá svojí odolností vůči hadímu jedu. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama