Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná studentka výtvarné školy Angelika (Audrey Tautou) miluje k zbláznění sympatického kardiologa Loika. Jeho šťastné manželství a očekávání prvního dítěte nebere jako vážnou překážku. On ji přece miluje stejně jako ona jeho. Romantické představy o jejich lásce se však mění v nejhorší noční můru, která přerůstá v psychickou úchylku. Stačí náhodné setkání a nevinně darovaná růže a z Angeliky se stává posedlá žena, která manipuluje svými blízkými a lékaře a jeho rodinu začíná terorizovat. Filmem Má mě rád, nemá mě rád debutovala scenáristka a režisérka Laetitia Colombaniová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

ViktorEl 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo romantické a dostal som psycho-thriller o mladej, až po uši zamilovanej dievčine, ktorá bola taká milá, až by som jej dal pár faciek, aby sa prebrala z toho sna:-) Audrey Tautou zahrala svoju postavu na jednotku, tak isto aj Samuel Le Bihan. Film je natočený zvláštnym spôsobom podania príbehu, čo ma zaujalo a zapáčilo sa mi to. Keď má niekto chuť si pozrieť niečo romantické, tak určite nech si nepustí tento film, ale keď má niekto chuť na niečo napínavé, tak nech si to rozhodne pustí na konci čaká prekvapenie ako sa dá z tabletiek urobiť postava. Niečo som prezradil, a na konci filmu pochopíte čo:) Film na 70% ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Posunutí děje v půlce na začátek a vše znova viděno pohledem dalšího z aktérů, to jest pohledem milostného objektu není originální nápad, ale v tomto případě je pro pointu filmu zvolen trefně. "Amelie" je opět roztomilá, i když tady úchylkou dělat dobro právě netrpí. Mozaika za skříní z "vyšetřených" prášků mě ovšem dostala. ()

Reklama

cold 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, které Vás dokáží překvapit. Audrey miluji jako Amelii, ale z Angeliky, zamilované do lékaře, mi běhá mráz po zádech. Opravdu jsem si myslel, že půjde o zamilovanou selanku, ale jaké bylo překvapení, když se příběh začal odehrávat z pohledu Loika !!!!???? Zde opravdu sedí žánr filmu - Romantický / Thriller ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pro mě zcela nečekaně příjemná záležitost. Miluju evropské filmy, zde ale nejde o komorní drama, nýbrž se debutující režisérka přiklání spíše na stranu hollywoodské vykalkulovanosti. Audrey z Montmartru je opět bláznivě zamilovaná, tentokráte ovšem balancuje na hranici rozkošné studentky malířství a paranoidní hyeny. Nesmíří se s platonickým vztahem, ani s tím, že manželka jejího vyvoleného kardiologa je těhotná. Scenáristé si s námi mírně zalaškovali a nejprve nás donutili věřit sympatické studentce, aby onen podraz poté uvedli na pravou míru a ten samý příběh vyprávěli podruhé – z pohledu ohrožovaného doktora. Rafinovaný a inteligentní příběh, který se v polovině změní z „romance“ v psychothriller, rozzařuje svým úsměvem subtilní a přesvědčivá Audrey Tautou, bez níž by byl film (alespoň pro mě) poloviční!! Finále mě navíc maximálně uspokojilo. ()

Flyer 

všechny recenze uživatele

Dva pohledy na jeden příběh. Zatímco ten první (z očí Audrey Tautou) působí až kýčovitě romanticky, ten druhý (z očí její "oběti") vyzní slušně mrazivě. Sloučením romantického filmu a thrilleru vznikl velice zajímavý mix, který líčí slepou zamilovanost, ovšem také trauma, které může dívka svému vyvolenému nevědomky způsobit. A abych nezapomněl - Audrey Tautou je v roli zamilované šílenkyně opravdu bezchybná. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama