Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V budoucnosti se Jižní a Severní Korea dohodnou na vytvoření jednotné vlády. Na sjednocení se připravují posledních 7 let. Vztahy mezi demonstranty, kteří podporují sjednocení, a těmi, co mu odporují, se stávají více a více zuřivější. Nakonec skupina odporující sjednocení spáchá teroristický útok. Jako reakce na tento čin vzniká speciální policejní jednotka. (Miike)

(více)

Recenze (31)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zaujaly mě ty Killzone připomínající masky. Po supr začátku, který představí velice zajímavý fikční svět, to ale hodně rychle upadne v obyčejnou akční mlátičku, která svého světa vůbec nevyužívá a zároveň je odvyprávěná děsně chaoticky. Všichni tam, až na ústřední dvojici, vypadaj skoro stejně a neměl jsem tucha, kdo je kdo. Akce je ale natočená dobře a prostředí jakéhosi úplně lehounce futuristického korejského města má taky svou specifickou atmosféru. Hyo-joo Han jinak super a je škoda, že i ta romance je taková spíše nedomrlá. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Na japonský originál je korejská předloha navázána velmi volně, přináší vlastní přizpůsobení tématu, zůstáva pouze určité jádro, témata jako ztráta lidskosti, nelítostný mocenský boj, který semele všechny okolo bez ohledu na jejich plan. Film má luxusní obsazení, kdy každý hraje perfektně (Kang Dong.won však za kolegy zaostává), zejména Han Hyo-joo v roli špiónky nemá chybu, rezignace, zoufalství, chlad, naděje (neznám dospělejší herečku v emocích a projevu z mladé generace). Atmosféra se vám pomalu dostává pod kůži, ale příběh je čisté politikum, ve kterém musí bojovat o přežití. Zazní něco z původního scénáře, ale tak nějak se nepodařilo rejžovi z toho udělat bombu, co ve člověku rezonuje, ačkoliv povedené akční i dramatické momenty tady jsou. Prostě se to nepodařilo dostat na level nezapomenutelnosti jako originál, hudební doprovod, ok, kvůli snaze o realismus hudba sražena na minimum, jenže právě v předloze je to silná deviza snímku. Za 3,5 hvězdy dobrý film. Jen si říkám, zda to korejské opičení po japonských klasikách má smysl, Korejci by se měli snažit o vlastní pecky. Uvidíme jak dopadne Golden Slumber se stejnou hlavní dvojkou, třeba se tam dočkáme výjimky z pravidla remake = zbytečný film. ()

Reklama

alchac 

všechny recenze uživatele

Kdyby byli bývali kimčižrouti pouze kradli a nezprasili Džinův Roh jedním z nejtoxičtěji přeslazených a debilních hippoendů, které jsem kdy měl to zhnusení vidět, mohla být tato předělávka v pohodě snesitelná i přes to narkotické vatování, kvůlivá kterému jsem během sledování celkem čtyřikrát usnul. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kim Jee-Woon jeden z nejlepších režisérů z Jížní Koree současnosti si tentokrát střihl remake Japonského Anime Jin-Rō z 99. Režisér sice své starší kousky už nepřekoná I Saw the Devil, BitterSweet Life, The Good,The Bad,The Weird patří k jeho nejlepší tvorbě, poté si střihl v Usa Konečnou a špionážní Age of Shadows a víceméně vše se mi líbilo, ale jednalo se spíš o zábavu než-li klenot. Wolf Brigade je film, který jsem měl v PC půl roku a díky Netflixu, který koupil práva i s Anglickými titulky jsem jej konečně mohl zhlédnout. Film je kulturně-sociální antropologiíí a odehrává se v blízké budoucnosti, kdy se sjednotí Severní a Jížní Korea v jednotnou vládu a to se samozřejmě né všem líbí a dochází k četným odbojům a povstáním. Rozhodně je potřeba pochválit prvotřídní technickou stránku, vizuálně je film našlapaný a jdou na něm peníze sakra vidět, herecky taktéž perfektní je zde spousta korejských hvězd, kde exceluje tradičně Jeong Woo-Seong a Kang Dong-Won. Atmosféra futuristické budoucnosti je skvělá a především policie Wolf Brigade se svými obleky dávají zavzpomínat na mix Wolfensteina a Killzone. Po akční stránce je film taktéž výborný, na to, že má film 2 hodiny 20, tak šlape poměrně dobře, je to svěží Rko a není nouze o přestřelky či souboje. Problém jsem měl však s příběhem, který toho mohl nabídnout mnohem více a vzhledem k dané látce režisér k filmu přistupuje poměrně chladně, je zde až moc postav a kolikrát jsem se ztrácel v tom kdo je zlý a hodný, takže mě to místy dezorientovalo. Jako temný blockbuster z Koree film určitě obstál, ale vícekrát si jej nejspíš nepustím. 75% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Svět, ve kterém se dění odehrává, jest pouze kulisou, nikoliv podstatným pískovištěm. Hlavně vztahy mezi charaktery jsou až moc linearní, předně celá ta jemná, romantická linka je tak nepatrná, že je prostě navíc a nefunguje. Horší kvůli tomu, že má film přes dvě hodiny a i když herci hrají skvostně, scénář moc neprohloubí zdejší postavy. Škoda. Akce není až moc, ale je výborná. Trošku bych choreografii přirovnal k Johnu Wickovi. Týpek vše kosí na jednu ránu, nikdo netrefí jeho, až mě to tady lehce iritovalo, zejména krátká naháněčka s tim dronem. Na druhou stranu je choreografie špičková, víc se mi líbí zdejší souboje, nemaj nijak komplikovanou skladbu chvatů, za to je každej úder efektivní a tyhle mini-souboje na dva, tři chvaty v dynamickém podání, bez střihů, prostě u Korejců miluju. I přestřelky nabídnou efektivitu, jedná se o Rko, a však, jsou už lehce přehnané...miliard agentů neschopnej, ten hlavní je mašina. Aspoň trošku zranitelnosti bych hlavnímu týpkovi přidal. Jinak je ale akce perfektně nasnímaná a podkreslená solidním, až uhnaným soundtrackem. Po technický stránce je to klasicky-Korejsky impozantní, zvuky zbraní, kulisy, vizuál... ale trošku oživit svět kolem a vdechnout postavám nějaké ty emoce když už se rozhodnou pro tak dlouhou stopáž. Na konci jsem absolutně nic nepocítil. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Hodně fanoušků si původně myslelo, že Inrang je filmovým remakem slavného japonského filmu Džinró (1999). Skutečnost je však taková, že Inrang se odehrává v Koreji v blízké budoucnosti, kdežto Džinró se odehrává v Japonsku v minulosti. (UncleMorty)
  • Zbraně použité ve filmu byly AK-47, MP-5, raketomet M-72 LAW, pistole Glock 17, kulomet MG-42 a brokovnice SPAS-12. (K98)
  • Vzhled členů speciální jednotky je silně inspirován futuristickým vnímáním druhoválečného německého vojáka. Tuto inspiraci můžeme hlavně najít i v kultovní hře „Wolfenstein“. (UncleMorty)

Reklama

Reklama