Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Toramaru se vrací ke svému mistrovi, aby mu vyprávěl o své cestě za získáváním bojových zkušeností. Během jednoho roku procestoval celé Japonsko, aby se utkal s nejlepšími mistry v každém stylu, ať už se jedná o klasické kung-fu, boj s tyčí, katanou či nožem. Od každého získá svitek příslušného bojového umění, které nyní mistrovi přináší, aby se z nich dozvěděli ještě více o bushido. (Tamten)

(více)

Recenze (11)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Celkem různorodé souboje. Líbila se mi ta barevnost, jak bojových stylů, tak hudebních vsuvek. Hlavní hrdina je sympaťák, dialogy působí hodně zajímavě a ta intonace hlasu třeba mistra hrdiny, když mu formuloval na čem a jak si pochutnával, tomu dodala šťávu. Dobré oponenty měl Toramaru, nejvíc mne bavilo Kung Fu, tedy první fight a pak bitka s dýkami na pláži. Jenže ten konec.... to byla naprostá šílenost, scénáristovi muselo hrábnout!!! Je to celkem škoda, protože zbytek soubojů působilo celkem racionálně a hodně zajímavě, tam musím vzpomenout fight s katanama a scéna s nundžakama bez střihu. Dobrej kousek s přepískaným koncem. ()

alienemo 

všechny recenze uživatele

Zdrogovaný japonci točia akčný film. A tak to aj dopadlo. Film navnadí skvelým fightom na začiatku, potom je to horšie a horšie, "majstri" bojových umení na úrovní sotva strednej, každý z nich by hlavného hrdinu zabil tak trikrát. A koniec? Po ňom som šiel na jednú hviezdičku za úvodný súboj s kung-fu. A neustalý pohľad na žerúceho japonca ako predel medzi súbojmi fakt nestačí. ()

Reklama

RomaS 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je teda řádně ujeté! V podstatě tu není žádný příběh. Celý film se jen skládá z několika různých soubojů, kterým předchází patřičné jídlo, které má charakterizovat vlastnosti oponenta. Když přistoupíte na tyto pravidla odstraníte tím problém s absencí příběhu a lépe si vychutnáte bojovky, které jsou zde velmi výživné. No, výživné v tomto případě spíš znamená hodně ujeté. Nejde o choreografii, ta byla vcelku dobrá. Aplikace různých bojových umění a výběr soupeřů byl víc než zdařilý. Každý souboj dokonce dával nějaký hlubší smysl a ponaučení z něho. Já měl problém z rušivých podnětů, které znehodnotily vážnost výsledku. V každém souboji bylo něco šíleného a neočekáveného. Já nevěděl jestli je to vlastně vtip nebo vážně. No, konec mě už nenechal na pochybách, ten už měl dobré kosmické grády. Každopádně jsem se zkusil nad tím povznést a pochopit hloubku sdělení. V podstatě to bylo něco jako život. Nikomu nejde o to dojít co nejrychleji do cíle, ale o to jak nejlépe projít cestu. ()

mimozakon 

všechny recenze uživatele

Súboje su niektoré zaujímavé, ale miešať kung-fu do Japonska, divné. Na to, že ovládal judo, taek won do, karate a ešte niečo tam bolo, bare handed melee fighting štýly a potom tam predvádzať instantné naučenie sa shaolinského kung fu za pár minút, kde podstata umenia je niekde úplne inde, zobrať do ruky samurajský meč alebo tanto a poraziť majstra v tomto obore, ktorý cvičil roky... no plno vecí mi prišlo nelogických a nesprávnych. Chlapec si z každého súboja zoberie akože niečo dôležité a použije to vo finálnom súboji. Teraz som si všimol plagát. EAT and FIGHT... asi o tom je ten film. ()

Vykuk 

všechny recenze uživatele

Celkově není moc co hodnotit, na mě to působilo spíš jako amatérský dokument s dobře zpracovanými souboji, ale zas nechci přehánět, spíš průměr. Trocha suchého humoru, otravný mistr s dementním knírkem a nudné tempo. Pokud někoho baví martial arts, pak to určitě stojí za skouknutí, ale spíš je to jak podívaná na youtube, kde přeskočíte nezáživné pasáže. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama