poster

Éčka (TV seriál)

  • Česko

    Éčka, gurmánské dobrodružství

  • Velká Británie

    E - Numbers

  • Velká Británie

    E Numbers: An Edible Adventure

Dokumentární

Velká Británie, 2010, 3x50 min

  • Psycho.R
    ***

    Lhal bych, kdybych řekl, že mě to nebavilo, bavil jsem se hodně. Problém byl v tom, že mi to přišlo až moc cíleně propagandistický na zdravá éčka.(14.3.2014)

  • Narciska
    odpad!

    Osobně nepotřebuji dokument na toto téma. Můj názor je jednoduchý: čím méně éček, tím lépe. Neznamená to, že musím studovat obaly a počítat éčka, znát jejich chemické složení a zkoumat účinky na lidský organismus. Čerstvé ovoce prostě chutná nejlépe.(31.8.2013)

  • honajz
    **

    Osobně mi přišel dokument nevyvážený. Průvodce pořadem byl z éček tak neskutečně nadšený, až mi připomínal agitátora Akce Z nebo Horsta Fuchse. Zajímavé bylo, jak jednotlivá éčka vznikají, jakou kombinací, jak vznikl margarín (a upozaděná informace, že dnes už takto nevzniká), ale nezaznělo, že i když může být éčko z přírodní suroviny, nemusí to znamenat výhru. Takový hřib satan je taky přírodní surovina. Nějak mi tam chyběly i informace, jestli tedy nějaká éčka nebezpečná jsou, zda jsou na to nějaké studie, jakože jsou. Ano, zjistili jsme postupy, k čemu se používají, vše s patřičným nadšením, ale vše jen z bezpečného pohledu, nic kontroverzního, podle dokumentu by si jeden myslel, že éčka jsou vlastně pohodička, přírodní separáty, žádná chemie, a dokonce snad podporují lidské zdraví.(9.9.2013)

  • Big Bear
    ****

    Skvělé! BBC umí! Stefana Gatese stejně jako mnohé z nás to množství malinkých číslíček na obalech potravin zaujalo a jal se zjistit nejen jejich původ, ale jal se je i pozřít v množství větším než minimálním zvědav jak se na něm projeví. To že s glutamátem je polévka chutnější než bez glutamátu, by při no name pokusném ochutnávání uznal asi každý z nás. Mne však zazjalo, že to samé konzervované jídlo bez barviv a s barvivem lidem chutnalo jinak. Jen změna barvy dala lidem vjem lepší chuti.... Holt pořád jsou v nás zvířátka a když jsou bobulky pěkně barevné máme tendenci je trhat a baštit. :-)(19.8.2013)

  • Wiikii
    ****

    Zajímavý dokument o éčkách. Ve kterém se podíváme na zoubek těmto nenáviděným přísadám, kterým ale lidé hodně křivdí. Je pravda, že existují mnohé nebezpečné látky, ale užívají se v bezpečných dávkách a vlastně jakýkoliv výrobek na pultech by měl být nezávadný. .. Samotný dokument je rozdělen do tří dílu (Barviva, konzervanty, sladidla), kdy v každém zjistíme něco zajímavého o několika éčkách, jejich historii, výrobě, dopadu na naše tělo a mnoho dalšího zahrnující třeba i chemické či psychologické pokusy. .... HODNOCENÍ: 85% (4*)(21.6.2014)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace