Reklama

Reklama

Noah

(festivalový název)

Obsahy(1)

Naučili jsme se vmáčknout život do statusu na Facebooku. Stejně jako Noah a jeho přátelé, kteří se milují a nenávidí hned na několika sociálních sítích. Jenže mezi lajkem a láskou je pořádný rozdíl. (Festival krátkých filmů Praha)

Recenze (5)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Žánrově jde o romanci jdoucí proti očekávání, když vše neskončí (znovu)ustanovením heterosexuálního páru, a formálně o velmi originální snímek, který si vystačí s jednou obrazovkou. Prostřednictvím Facebooku, Skypu a Chatroulette je odvyprávěn příběh, zatímco iTunes je použito k hudebnímu podkresu a fotografie na ploše i na profilech slouží jako věci z minulosti. Ačkoliv je kraťas svým závěrečným moralizováním poněkud kazatelský a vzhledem k vyjádřením tvůrců i pokrytecký, rozhodně stojí za pozornost. Uvedení na torontském festivalu a následný ohlas včetně reflexí a rozhovorů na internetových stránkách je rozhodně zasloužený. ()

Alien777 

všechny recenze uživatele

Tento film je vlastne o spojení dobrého nápadu a spracovania. Veľmi tu cením originalitu a napriek tomu, že je to všetko screencast, je to podarené. Film opisuje každodenný život na počítači (a iPhone) hlavnej postavy ktorý sa moc nelíši od toho nášho a v tom je to zaujímavé pretože tento moderný život kritizuje z hľadiska neloyality medzi dvoma osobami v partnerskom vzťahu ktorý bol rozpadnutý vďaka facebooku. Následne to bolo krásne zhrnuté na konci jednou dievčinou v Chatroulette. Dávam ale 3 hviezdičky kvôli nedokončenému koncu. ()

Reklama

Bukk 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavá věc, která má nejspíš posloužit k jakémusi "uvědomění si". Pokud má člověk aspoň trochu rozumu, tak není co řešit, ale o tomhle to nebylo. Jako kritický pohled na svět v dnešní online podobě to mělo celkem dobře vystavěný příběh, neodpustilo se morální ponaučení, ale tak to bylo snad jasný, že to někde zaznít musí. Spíš ty hvězdy jsou za ten nápad a inovativní zpracování, páč kdyby mi to někdo pustil s tím, že potom si o tom promluvíme, jestli mi to náhodou něco nepřipomíná, tak z hlediska tohohle by to pokulhávalo. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

V podstate veľmi jednoduchou formou (komunikácia cez Facebook, Skype alebo Chatroulette, v pozadí iTunes) sa podarilo vytvoriť veľmi zaujímavý kraťas. Scenár zo života, aktuálny námet, nenásilná kritika sociálnych sietí v pozadí ... všetko na jednotku, až na pár záverečných minút, ktoré story useknú bez akéhokoľvek vyústenia. Celá tá kritika lipnutia na sociálnych sieťach sa stane nepodstatnou a „love story“ vyšumí do prázdna. Škoda, stačila tomu minútka/dve navyše na prvotriedny zážitok. CELKOVO: 3* (ale veľmi silné!) ... stále však jeden z najzaujímavejších kraťasoch roku 2013, škoda, že mierne nedotiahnutý. ()

cajda 

všechny recenze uživatele

Reklamy Applu mám rád, tahle falešná navíc ukázala víc nápadů, než se silikonové firmě kdy podařilo. Všechny neduhy generace Z pohromadě - multitasking, fcb rozchody, masturbace na Chatroulette, Call of Duty a přeskakování konců písniček. To vše obalené v jednoduchém příběhu o rozchodu s nápaditým flashforwardem. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama