Reklama

Reklama

Duchové lesa

(amatérský film)
Krátkometrážní / Animovaný / Horor
Česko, 2013, 43 min

Režie:

Miroslav Bula

Scénář:

Miroslav Bula

Hrají:

Miroslav Bula

Obsahy(1)

Příběh o ženě, která je posedlá chamtivostí a honbou za penězi. Díky nešťastné události se jí podaří získat přízeň muže a jeho dcery, avšak netuší, co jí toto setkání nakonec přichystá za osud. (Brodequin)

Recenze (14)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já bych přivítal spíše mluvený doprovodný dialog, nežli ten psaný už kvůli navození ještě hustější atmosféry (protože tak jsem cítil jisté napětí jen místy – v určitých pasážích) a rovněž musím přitakávat k výtkám k těm zdlouhavým nepohyblivým obrázkům. I přesto mne však Miroslav Bula celkem mile překvapil. Jen tak dále, pokud natočí něco dalšího, určitě se na to podívám. Dávám mu zelenou a lehce nadprůměrné hodnocení. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se obával toho, co se stane, když Miroslav Bula svou techniku roztáhne do středometrážního filmu, ale nakonec se ukázalo, že to fungovat může. Tohle je dobrý příběh, který stojí na celkem klasické legendě a vlastně i na pohádce o Jeníčkovi a Mařence. Kreslená podoba tohoto filmu, který opět není animovaný, ale jedná se o přechody jednotlivých fotografií, respektive snímků, které i díky hudebnímu doprovodu navozují naprosto skvělou atmosféru. Docela by mě zajímalo, jak by tenhle snímek vypadal s mluveným slovem místo psaného textu. Přesto atmosféricky i designově skvělé. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Kdo si nepřečte nestoudně vyspoilerovaný zdejší komentář jednoho uživatele, vrátí se možná tak trochu do dětských let, kdy si ve světle lampičky četl tajuplné pohádky o zlé maceše, nebohém děcku, která se stalo obětí její zloby a o vdovci, který na tom není o moc lépe. Ano číst, je tady skutečně potřeba. Skvělé fotografické obrazy, stupňující se příběh a skutečně vynikající hudba. Výsledkem toho všeho je originální ztvárnění. Vynikající závěr už má do pohádky docela daleko a krajan Miroslav Bula má u mně velké prvopočáteční plus. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Lehce hororová pohádka pro děti, vytvořená jako obrázková knížka, doslova. Doslova. FAKT doslova. Žádné mluvené slovo, jen text na animovaných obrázcích. On to sice je originální nápad, ale to si můžu přečíst jakoukoli takovou knížku, pustit s k ní nějakou děsivou hudbu a efekt bude úplně stejný. Tady to hodně zachraňuje právě skvěle zvolená hudba, díky které to občas má určitou atmosféru a díky které ta stopáž utíká podstatně rychleji. Má i na to, aby to díky ní aspoň do určité míry opravdu fungovalo, ale dost jí v tom brání pitomý příběh, který má spoustu nesmyslných míst i na pohádku. Jakou roli v tom měla ta dvě další děcka? Proč se její otec po své smrti taky nestal duchem jako ostatní, proč by se pak nemohli maceše jít pomstít spolu? Proč čarodějka maceše prodávala ten jed, když už s ní očividně nějakou zkušenost má? Nemůžu si pomoct, ale vymyšlené je to prostě hodně laxně. Nemít to originální nápad a skvělou hudbu, tak to fakt nestojí za nic. Čertova díra se Bulovi povedla podstatně líp, i když i tam se ten vizuál časem omrzí, ale aspoň se tam konečně mluví. Slabé 2* ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Poetická očista, ktorá každou ďalšou minutou irituje viac a viac diváka.Takže viacmenej sa to zaseklo v priemeri a nahor to ťahá silný záver. Bez slov, len hudba, "obrazy" a text. Hudba tu dodávala veškéru melancholiu a pri pár scenách zrobila svoje. Avšak nápad je fakt skvelý, niečo také sa len tak často nevidí. Myslím, že viacej od amaterského českého undergroundu sa čakáť nedá! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama