Reklama

Reklama

Costa da morte

(festivalový název)
  • Španělsko Costa da Morte (více)
Trailer
Španělsko, 2013, 81 min

Obsahy(1)

Galicijské pobřeží na severu Španělska bylo již v dobách antiky považováno za hraniční místo, kde končí země a život se potkává s věčností. Později se mu začalo říkat Pobřeží smrti, protože v jeho divokých skalách zpečetila svůj osud řada lodí. Na začátku 21. století se však „Costa da morte" mění pohledem režiséra Loise Patiña ve zneklidňující zpodobnění neheroického zápasu moderního člověka o podobu krajiny a podmanění přírodních zdrojů. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

rivah 

všechny recenze uživatele

Pobřeží zamlžené i jasné, pláže a mělčiny zaplněné lovci měkýšů, dva vzdálení muži u moře si vykládají, kolik je tam vraků lodí, práce v kamenolomu, vesnice s koňmi, putování skalami a rozmluva o nich, kostel se zvonícími zvony. Neopakovatelná poetická atmosféra galicijského pobřeží by vynikla na velkém plátně.(70%) ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Oheň, vzduch, voda, země. A člověk mezi vším. Fisterra jako konec světa, krajina nekonečna. Patiñův pozorovatelský odstup, spjatost s vlastní půdou, magický realismus. Costa da Morte a Galicie jako taková na pomezí. Mýtu a reality, filmu a obrazu. Bez příkras, bez zbytečností, téměř bez dialogů. Dokument, přesto poezie. Málokdo umí dát místu i obrazu podobnou váhu a Patiño i s natočeným "málem" je v mých očích jedním z nejzajímavějších španělských autorů současnosti. │80% ()

Reklama

Galerie (12)

Reklama

Reklama