Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento jedinečný filmový projekt mapuje život slovenskej hokejovej legendy, Pavla Demitru. 38 predstaví Demitru nielen ako vrcholového športovca, ale predovšetkým ako človeka a silnú osobnosť, na ktorú dodnes spomína celý národ. Poodhalí významné i bežné momenty zo života hokejovej legendy, jeho túžby a vytýčené ciele. Ponúkne unikátne archívne zábery, exkluzívne materiály z archívov NHL a osobné výpovede. Nemalý priestor je venovaný slovenskej hokejovej reprezentácii, ktorej bol Paľo neoddeliteľnou súčasťou. Film 38 je určený každému, koho sa odchod Paľa Demitru dotkol a kto sa chce dozvedieť niečo viac o tomto nielen výnimočnom hokejistovi, ale predovšetkým skvelom človeku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

heyda 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, který shrnuje hokejový i osobní život slovenské legendy Pavola Demitry. Osobně se mi ale nelíbí, že takový typ dokumentu, který už z principu bude mít vysoké hodnocení, zabírá místo v TOPCE. Asi by měly být dokumenty postaveny do zvláštního žebříčku, ale toť jen můj názor. Jinak ale všem doporučuju, tohle by měl vidět každý fanoušek nejen slovenského hokeje. :) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jak to vidím já tady z poza Řípu směrem k bratrovským Tatrám ? Pavol Demitra byl srdce slovenského hokeje. Kdo se koukal na zápasy NHL, tak musel žasnout, slovenský útok Demitra-Handzuš-Bartečko, totiž amíky přehráli chytrým evropským způsobem raz-raz gol, to byla oslava hokeje. To jak Demi vymíchal našeho Vokouna v boji o třetí místo už taková oslava pro nás Čechy nebyla, ale že to byl pan hokejista a přirozený lídr, charismtický chlap s velkým slovenským srdcem za kterým šel celý slovenský nároďák o tom nikdo nepochybuje. Pokud ti jméno Pavol Demitra nic neříká, ale zajímá tě čím a proč si získal člověk z malé země respekt a uznání celého světa, tak tenhle dokument ti na vše odpoví. Jen škoda, že tvůrci ignorují domácí publikum a výpovědi zahraničních osobností nechávají bez překladu. Ta smutná tečka, kterou napsal sám posranej osud a o který my češi víme rovněž svý byla velmi silná a emotivní. Demi, jsou sportovní soupeři na který pět minut po zápase zapomeneš a pak jsou soupeři na který nezapomeneš nikdy a pro mě navždy zůstaneš tou druhou variantou..... odpočívej v pokoji, Pavol. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dokument o zivote, diele a smrti P. Demitru, znamej to osobnosti na hokejovom poli. No ale ako ja uz dlhodobo tvrdim - a nevyhol sa tomu Demitra, a nevyhne sa tomu nik - "Neco/Nekdo musi zahynout -to je odveky zakon - aby ostatni zilo. To je zivot". Jo a vecne tu nebudem ani ja, ani nejaky Zid a ani Hinduista. 60 % ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Film v TOP200..? To je hodně, hodně dobrý. A pro mě celkem nepochopitelný. Jasně, tekly tady potoky slz - ze štěstí, od radosti, ze zklamání, ze smutku..., ale jinak to byla jen oslavná, oslavná, oslavná...óda na chlapa, kterýmu pánbůh nadělil talent na sporty a příroda ho dovybavila neskutečně soutěživou povahou, což mu umožnilo, stát se profesionálním sportovcem, dělat, co ho bavilo, mít se přitom fantasticky a být ještě zbožňován davy. A nakonec se in memoriam dočkat tklivýho dokumentu o sobě, kterej se na českoSLOVENSKÉ filmové databázi vejde do první dvoustovky nejnejnej filmů. Co by za to dali třeba baleťáci, na který jsem se byl podívat před měsícem. Nebo operní pěvci, který jsem viděl včera. Taky od mala dřeli jak černí, a co z toho mají...? Ne, teď kraluje fotbal a hokej. To jsou ikony, to jsou ti jediní skuteční hrdinové. Všichni ostatní jedou když hodně, tak na čtvrt plynu. Ale hokejisti, to je panečku jiná písnička..! Jasně, měl bych hodnotit i film. Ten byl obyčejnej. Poplatnej zadání, že se o mrtvém sportovci bude mluvit jen dobře, dobře, a ještě líp. Žádná velká filmařina to nebyla, hoši, to si nemalujte. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv ke slovenskému hokeji nemám v podstatě žádný vztah, musím říct, že tohle dílko má určitě něco do sebe. Trochu jsem se bála přehnaných emocí spojených s pádem letadla, ale vše bylo podáno až nad očekávání pěkně, bez jakékoliv hysterie. 38 představuje film, kterým Slováci skutečně vzdali čest jednomu ze svých nejlepších hokejistů. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • „Keď sa nám v hlave zrodili prvé myšlienky, najpodstatnejšie v tej chvíli bolo získať súhlas na ich realizáciu od rodiny a hlavne od manželky Paľa Demitru, Majky. Od nej sme získali exkluzivitu na nakrútenie kinofilmu a významne prispela k realizácii celého projektu. Stala sa vlastne členom štábu, za čo jej veľmi ďakujeme," uviedol producent a scenárista filmu Dano Dangl. (Zdroj: aktualne.sk)
  • Premiéra dokumentu sa presunula z 10. apríla na 7. septembra 2014. Dôvodom bolo získanie rôznych nových záberov z Demitrovho detstva, z rodinného života a z úplných hokejových začiatkov. Produkcia takisto uzavrela exkluzívny kontrakt s NHL, čím sa dostala k množstvu hokejových udalostí, ktoré slovenskí diváci nemali možnosť vidieť. (kacer4)
  • V stredu 30. júla 2014 uskutočnila Majka Demitrová súkromne premietanie dokumentu v dome, kde dlhé roky s Paľom šťastne žila. Na premietanie boli pozvaní slovenskí hokejisti, ktorí vo filme účinkujú. Dôvodom boli ich ďalšie plány, kedže koncom prázdnin odchádzali naspäť do miest, v ktorých pôsobili, a tak by sa už väčšina z nich nemohla zúčastniť na premiére. (Brano)

Související novinky

PF 2015

PF 2015

31.12.2014

Z celovečerních filmů, uvedených do našich kin v roce 2014, v ČSFD žebříčku nejlépe hodnocených filmů zatím vyhrává režijní mág David Fincher. Jeho precizní thriller Zmizelá o chlup porazil i Nolanův… (více)

Reklama

Reklama