foto

Tomáš Juríček

  • nar. 1974
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vyštudoval bratislavskú VŠMU, obor kamera a fotografia. Následne študoval v Los Angeles, American Film Institute a v Čechách, kde pôsobil značnú časť svojej kameramanskej kariéry. Ako prvý asistent kamery spolupracoval so zahraničnými režisérmi ako Mimi Leder (Peacemaker s Georgeom Clooneym v hlavnej úlohe), Agnieszka Holland (The Third Miracle), John Moore (Za nepriateľskou líniou), Philippe Triboit (Bel Ami) či Kevin Connor (Frankenstein).

V česko-slovenskom filmom priestore pôsobil spočiatku ako prvý asistent kamery na filmoch Krajinka, Útek do Budína či Jánošík a následne ako hlavný kameraman na filmoch Jiřího Chlumského (Konečná stanica, Prachy dělaj člověka a Nedodržaný sľub), Petra Nikolajeva (Eden), Petra Krištúfka (Dlhá krátka noc) či Juraja Johanidesa (Aleš Votava). Pracoval aj na seriáloch ako Kriminálka Anděl alebo Kriminálka Staré mesto. Na filme Kandidiát pôsobil ako hlavný kameraman.

Continental film

Kameramanská filmografie

Filmy

2017 Cuky Luky Film
2013 Kandidát
2009 Veni, vidi, vici
2006 Prachy dělaj člověka
2005 Eden - Zlatá karta (TV film)
2004 Konečná stanice
2002 Quartétto (TV film)

TV seriály

2013 Kriminálka Staré Město 2 (TV seriál)
2011 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Messenger (S02E14)
2010 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Vesnická balada (S02E09)
Nenávist (S02E05)
Minuta ticha (S02E01)
2006 Místo v životě (TV seriál)
2005 Eden (TV seriál)

Dokumentární

2014 38
2010 Zdi jsou vysoké a tlusté (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace