Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V květnu 2013 oslavila Česká televize 60. výročí počátku vysílání. Reportážní pásmo Televizní oslava je společnou prací začínajících dokumentaristů – studentů z FAMU, kteří se pod vedením svého učitele Víta Klusáka pokusili naši největší televizní instituci zachytit v době oslav. (MFDF Ji.hlava)

Recenze (4)

Viko 

všechny recenze uživatele

Jestli to v ČT opravdu funguje tak, jak to podle dokumentu vypadá, no potěš panbůh. Není divu, že jakákoliv kvalita je v nedohlednu a když se náhodou něco dobrého vyskytne (nějak si teď nic nevybavím - jo, snad ztracená brána Jiřího Stracha) působí to jako zjevení. "Já svého diváka znám [...] je nostalgický, vidím to na sobě" ahá, tak proto... Hlavně ať nikdo nevidí co děláme a jak to děláme, ono by se mohlo zjistit, že to vlastně sami nevíme...Pořad pro děti ve 2,40 v noci a recyklace Neváhej a toč, Kufru a Zpívá celá rodina. ***Hořící keř a Okresní přebor jsou blbiny, to vysílat nebudeme a když nám to náš vlastní (kvalitní) monoskop reflektuje jako chybu, tak ho raději zakážeme - to v dokumentu sice není, ale v době vysílání monoskopu mě to pěkně nadzvedlo... Dobrá práce, studenti! Díky ()

Germanicvs 

všechny recenze uživatele

Veřejnoprávní ČT je sice garantem nezaujatého pohledu na dění kolem nás, ale zároveň je i producentem a ochráncem špatného vkusu. Divák rozložený do koláčů sledovanosti se stává měřítkem pro celou programovou skladbu, která si ráda potrpí na nostalgii a téměř normalizační nevkus. Blonďaté duo a celý programový tým deformují diváka do podoby tupého suchara, který netouží po změnách a vyžívá se v pravidelných opakujících se smyčkách. Dokument není oslavou veřejnoprávní důchodkyně, ale nezaujatě, důmyslně a s vtipem odhaluje průřez chodu tohoto polomrtvého dinosaura, který si tu a tam vzpomene, že se venku mimo vysílací okruhy něco děje a vyvíjí. ()

Reklama

-henry- 

všechny recenze uživatele

Dle tohoto dokumentu jsem nabyl dojmu, že lidi v ČT opravdu dělají práci jak nejlépe umí, a dle svého nejlepšího vědomí a svědomí (bez ironie). Jenže ČT možná zná svého diváka, ale rozhodně nezná diváky, kteří na ni nekoukají. Pokud se včas nepřizpůsobí, tak v budoucnu dost možná hrozí, že na nátlak narůstající nespokojené veřejnosti zůstane pouze ČT 24 a ostatní kanály se zruší, protože je nikdo nebude chtít platit (vždy se totiž najde šikovný populistický politik, který této společenské nálady bude chtít využít ve svůj prospěch). ()

elery 

všechny recenze uživatele

Žádné Kafky a podobně. Konečně opravdu nezávislý pohled odjinud. Očima studentů. Co viděly / viděli? Nekonečné porady bez výstupů. Shovívavě laskavá a zároveň špatně zakrývaná arogance nejvyšších českotelevizních šéfů. Mírně infantilní dvojčata z vrátnice, která nyní skládají program. Kýčovité plyšáky na poličkách v jejich kancelářích. A dozvěděli se, že slovo "dramatický", stejně jako "psychologický" nebo "thriller" jsou v České televizi "sprostá slova". Nutno vidět všechno. I pana předsedu Rady ČT, i celou tu rádoby intelektuální debatu rady starších, která už zřejmě delší dobu netuší. Člověk zvenčí pak pochopí, proč je ta skvělá a tradicemi objímaná slavná Česká televize tam, kde přesně je... Díky, slečno Komrzýová! Točte tam častěji, neodváží se Vás vyhodit, protože se zjevně bojí. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama