Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (64)

plakát

Argo (2012) 

V letňáku na Dobráku, bez lijáku, celkem v cajku.

plakát

Televizní oslava (2013) (studentský film) 

Jestli to v ČT opravdu funguje tak, jak to podle dokumentu vypadá, no potěš panbůh. Není divu, že jakákoliv kvalita je v nedohlednu a když se náhodou něco dobrého vyskytne (nějak si teď nic nevybavím - jo, snad ztracená brána Jiřího Stracha) působí to jako zjevení. "Já svého diváka znám [...] je nostalgický, vidím to na sobě" ahá, tak proto... Hlavně ať nikdo nevidí co děláme a jak to děláme, ono by se mohlo zjistit, že to vlastně sami nevíme...Pořad pro děti ve 2,40 v noci a recyklace Neváhej a toč, Kufru a Zpívá celá rodina. ***Hořící keř a Okresní přebor jsou blbiny, to vysílat nebudeme a když nám to náš vlastní (kvalitní) monoskop reflektuje jako chybu, tak ho raději zakážeme - to v dokumentu sice není, ale v době vysílání monoskopu mě to pěkně nadzvedlo... Dobrá práce, studenti! Díky

plakát

Jedna mezi oči (2012) 

Zajímavé propojení osmdesátkové industriálnosti, přímočarosti a jednoduchosti s krvavějšími možnostmi dneška, skrz chytrej telefon mladýho (jiho)korejskýho policajta. Dialogy nestojí za nic, ale o ty tu nejde. Moc se toho nenamluví, zato štěkají kvéry a bouchají chaty u vody a našláplý auta. Stalonův charakter je jakoby mix všech jeho nejznámějších rolí a jeho buddy korejec jen přicmrndává a "rafinovaně" propojuje současnost se stylem a vzheldem 80´s. Tak třeba když volá ze svého smartphonu na policejní stanici, kde fízl v kšandách a vždypřítomným třídenním strništěm drží u ucha černočerné sluchátko pevné linky. Nebo když si natáčí scénu v opuštěné fabrice. Dočkáme se i finále s netradičními zbraněmi. V rámci žánru je ozvláštňující narušení zločinecké hierarchie, které ale vzhledem k fyzickým proporcím postav, není zas tak nečekané.

plakát

Far Cry (2008) 

První setkání s Uwe Bollem a kupodivu nad očekávání. Úvodní noční scéna v džungli je zoufalá al pak už si Far Cry nijak nezadá s klasickými hollywoodskými béčky.

plakát

Konečná (2013) 

A ze všeho nejlepší jsou závěrečný titulky!

plakát

Vylomeniny (2013) (pořad) 

Zajímavej formát. Výborně připravený variabilní scénáře a skvěle sestříhaný. Pod průhledným hávem lacinýho (ale fungujícího) humoru a trapárny, občas prosvítají skutečný životní komplexy a vnitřní slabosti, který moderátoři záměrně přehlíží a zahlazují. Co na to ale říká Prcek?:-/

plakát

Vysoká modrá zeď (1973) 

Neuvěřitelná sranda! Nejlíp ji vystihuje parafráze dialogu z filmu: "Je to jako se ženou - nejdřív je to skoro trapas a pak...třeba se ti to bude i líbit!"

plakát

Medvěd (1988) 

Tak na tohle mě vzal děda do Scaly když mi bylo asi 7 roků. Pamatuju si, že jsme seděli na balkóně a už na začátku jsem brečel. V průběhu filmu mi pak vysvětloval, že to není krev, ale že je pomazanej jahodovým džemem:-). Každopádně i po letech silný zážitek a vzpomínka na dědečka, která se nikdy nevymaže.

plakát

Utopia (2013) (seriál) 

Skvělá práce s kamerou, barvami a mizanscénou. Překvapení vykukuje zpoza každého rohu a dává tak prostor neomezenému množství spekulací. Postava Arbyho je vážně děsivá, čehož dosahuje mimo jiné tím, že za celou dobu snad ani jednou nemrkne.