Reklama

Reklama

Kasabian: Live

(koncert)
  • Velká Británie Kasabian Live! Live at the O2
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2012, 59 min (Special Edition: 95 min)

VOD (1)

Temný mix britského kytarového zvuku a elektroniky. Zpěvák Tom Meighan, skladatel, kytarista; zpěvák, hráč na syntezátory Sergio Pizzorno a baskytarista Chris Edwards, se znali už jako malí kluci. Anglická alternativní rocková kapela z Leicesteru. Kritici Kasabian nejčastěji přirovnávají k Primal Scream, se kterými je pojí fúze elektroniky a indie rocku a k Oasis, s nimiž mají společný tvrdý a sebejistý zpěv. Obě jejich studiová alba byla velmi úspěšná (2x platina). Eponymní Kasabian se dostal na čtvrté místo britského žebříčku, Empire o dva roky později až na vrchol. V mezeře mezi oběma deskami koncertovali 15. prosince 2004 v londýnské Brixton Academy – záznam vystoupení vyšel jako živé album u Arista Records.
Jeden z jejich nejznámějších singlů, „Club Foot", věnovali Janu Palachovi. Klip k písni zobrazuje vpád sovětských tanků během maďarského povstání v roce 1956.
Další ze singlů „Fire" je momentálně používán jako znělka během highlightů z anglické fotbalové Premier League. (Česká televize)

(více)

Recenze (1)

Yardak 

všechny recenze uživatele

Kvílející kytary (no zas to nebudeme přehánět, je to přeci jen britpop), syrový zpěv, elektronický zvuk nutící poskakovat do rytmu a k tomu ještě smyčce, klavír, trubky, prostě vše, co se očekává u moderního rocku. Kasabian opravdu mohu! ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama