Reklama

Reklama

Poslední nacisté

(seriál)
  • Velká Británie The Last Nazis
Velká Británie, 2009, 3x50 min

Obsahy(1)

Jak žijí váleční zločinci, kteří jsou hledáni pro své zločiny po celém světě? Mají tito lidé nějaké svědomí? Reportéři BBC za pomoci dalších lovců nacistů hledají odpovědi na znepokojivé otázky... Generace nacistů, kteří bojovali ve druhé světové válce, již téměř vymřela. Jejich životy, činy i zločiny se už brzy navždy stanou minulostí. Právě tato atmosféra naléhavého spěchu a ubíhajícího času je typická pro dokumentární seriál Poslední nacisté, který je přelomovým pořadem o přeživších válečných zločincích ve 21. století. Trojice dokumentárních filmů má unikátní přístup k pamětníkům i historickým dokumentům a vypráví tři napínavé příběhy. První exkluzivně popisuje mezinárodní pátrání doktora Efraima Zuroffa po nejhledanějším nacistickém válečném zločinci Albertu Heimovi. Druhý kráčí ve stopách dvojice mladých filmařů, která se rozhodla promluvit s posledními údajnými kolaboranty Hitlerovy Třetí říše. Třetí odhaluje, co se 65 let po konci druhé světové války stalo s těmi, kteří byli uneseni, aby se stali členy tak zvané árijské nadřazené rasy blonďatých modrookých dětí. (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

st3f0o 

všechny recenze uživatele

Kvalitatívne dosť nevyvážený dokument, ktorého najväčšou slabinou je úvodný diel, čo je samozrejme škoda. No neodradilo ma to od sledovania zvyšných dvoch dielov a veru oplatilo sa. Druhý diel bol na tom už o poznanie lepšie, ale celkové hodnotenie by sa aj tak pohybovalo len na hranici priemeru. To však zmenil posledný tretí diel, ktorý je svojím spracovaním a hlavne odlišnou tématikou minimálne o triedu vyššie a kľudne by zvládol status sólo dokumentu. Len mi príde minimálne scestné, podhodnocovať 5 rokov starý dokument s názvom "Poslední nacisti" len preto, lebo sa venuje (ako nám to už tak trochu samotný názov prezrádza) posledným žijúcim nacistom a nie súčasnej situácii na európskej politickej scéne. ()

RomeroIsGod 

všechny recenze uživatele

Ale že máme plnou Evropu komunistů a sociálních inženýrů horších než za národního socialismu, to nikdo neřeší. Barroso a ta jeho levičácká partička nás vedou do záhuby a my lovíme stoletý nácky. ()

Reklama

Johny303 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s RomeroIsem. Kdyby se tihle lovci raději zaměřovali na reálné hrozby současnosti... Ale já vím, ono být lovcem přestárlých nacistů vypadá prostě hustě, že? Obecně vzato mám takový dojem, že objektivita nebyla silnou stránkou tohoto dokumentu... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V této oblasti nebylo dosaženo spravedlnosti.Němci a Američané po válce v rámci národního usmíření vše zametali pod koberec, pokud někdo někoho nepřivedl vyloženě před soud. Proto je práce tohoto člověka důležitá. Hodnocení vidí stejné jako většina 58%. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama