Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chodit do školy, dostudovat, najít si práci, založit rodinu a vychovat další generaci těch, co budou chodit do školy, dostudují, najdou si práci, založí rodinu a… Všichni to známe. Na první pohled bezchybný cyklus, který drží lidskou společnost v pravidelném chodu. Ne každý se však dokáže tomuto nalajnovanému životnímu stylu přizpůsobit a jednoduše do něj vplout. Mezi ty, kdo to nedokáží, patří i Tamako. Dokud studovala, bylo vše v pořádku. Nyní se však musí pohnout dál. Očekává se, že si najde práci a osamostatní se. To se však neděje. Místo toho, aby se měla k světu, poflakuje se ve svém rodném městečku a schovává se v domě svého otce. Nechává se jím živit a nedělá zhola nic. Ale může za to skutečně jen dívčina lenost, nebo se za Tamačiným chováním skrývá něco víc? Něco, co občas potká každého, kdo si na život nesepsal harmonogram. (EMIA)

(více)

Recenze (5)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Stále tu máme hrdinku, ktorá je hlúpa ako skriňa. Ale v tomto prípade tomu rozumiem. Sám som spravil kopec blbostí, keď som sa rozhodoval čo ďalej. Jamašita zvolil civilnejší prístup. Dlhšie zábery, pomalšie tempo a celkovo artovejší prístup. A funguje to. Nie je to samozrejme také, že by som z toho padol na zadok. Ale atmosféra výborná, jedlo vyzeralo chutno a celkové finále s nevyhnutnou zmenou a zmierením uveriteľné. A nenudí to. A Acuko Maeda je roztomilo, lenivo, pekná. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Doděláte vysokou a nevíte co s životem. Tak se uklidíte u otce a doufáte, že ta změna přijde tak nějak sama. Že to, co byste mohli dělat se vám samo přihlásí. Navíc váš otec vás trpí. Nejdřív nevíte, plácáte se, pak se najednou i zvednete a něco málo začnete dělat. Možná vás i napadne, co byste mohli dělat, ale kdoví. Otec vaši laxnost stále trpí a vy jste nakonec docela spokojený, i když vlastně nespokojený. Film o plácání se v nevědomosti a lenosti. A něco takového prostě nemá zvrat, jen příslib. Film mi dával smysl, ale zase tolik mě nenadchl. Jestli jste fanouškem Acuko, tak si ji tu hodně užijete. Trochu mi přišlo, že Acuko měla hlad, a tak se rozhodla, že tenhle film natočí, protože ji docela dobře nakrmí. Titulky. ()

Reklama

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu musím dát pět hvězd už jen z principu. Tamako je totiž můj životní vzor! Jí, spí, dívá se na televizi a, když je opravdu ve formě, dokáže dokonce pověsit prádlo. Škoda, že se to jejímu otci, který ji umožňuje tento životní styl provozovat, začíná zajídat. Ale Tamako dělá vše proto, aby zůstalo všechno při starém pokud možno co nejdéle. Ale krásné dny, bohužel, pomalu končí. Je to neobvyklý film o neobvyklém člověku, navíc natočený s velmi nízkým rozpočtem. Ale to mu na kouzle rozhodně neubírá. 90% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film o jednom lenivom dievcati, ktore nevie co so sebou a ma stastie, ze jej to otec toleruje. Je to natocene minimalisticky s minimom dialogov. Vlastne sa tam prakticky nic nedeje. Len sledujeme jak hlavna hrdinka nic nerobi a ani zaver nijak nenadchne. Uz som videl nejake filmy o luzroch, ale aspon boli natocene zaujimavo. Tento film je rovnako nudny ako jeho hrdinka. Akurat ma prekvapilo, ze takýto lenivci su aj v Japonsku. Povazoval som ich za usilovnych ludi, ktory sa upracuju k smrti. 4/10. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama