Reklama

Reklama

Daniel Landa: Král a klaun

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební
Česko, 2013, 4 min

Režie:

Martin Linhart

Hudba:

Karel Kryl

Hrají:

Daniel Landa

Recenze (12)

kingik 

všechny recenze uživatele

Dan Landa pokračuje v halucinacích ze Pšenice22, nebo Žito44, to je vlastně úplně jedno, co je to za obilninu, hlavně, že ho udržuje za volantem bdělého, když si to v klipu frčí svým závodním autem s odkazem Karla Kryla v zádech. Jako milovník rallye dokazuje, že celý klip odjede v plné rychlosti a ani jeho milá Lounová, kterou tam na pár vteřin mine, ho nijak nerozhodí. Chce být svůj, drsný a zlobivý muž. A když se ho zeptáte na jeho image, tak stejně bude říkat, že to tak není a média to vidí zkresleně. Údajně má s touhle písní nastartovat novou éru své dlouholeté kariéry, od té staré zahodit klíč a čas od času přijít s předělávkou skladby od kultovního písničkáře Kryla jako je tahle. Ani mně nevadí, že se jeho pojetí skladby dost rozchází s původní interpretací. Hodnotím spíše kvalitu klipu, která je standardní, obrazově není pro ostudu a nejvíce zaujme soustředěný výkon jezdce s přehledem překonávajícího nástrahy, jak písně samotné, tak i ty na silnici. 60% ()

Asmodin odpad!

všechny recenze uživatele

Písničky Daniela Landy se mi vždycky líbili, stejně tak jako písně Karla Kryla takže přezpívaná písnička Král a klaun mi vůbec nevadí, ale vadímí celkový videoklip. Podle mě nemají automobilové závody s válkou nic společného. Pokud mohu doporučit tak nejlepší videoklip podle mě je Pozdrav z fronty, který je bez jediné chybičky a snad mě i trochu dojal. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

O Landovi som toho nikdy veľa nevedel, nejak ma nezaujímal. Počul som však o ňom, že je vraj neonacista, neskôr, že to tak nebolo, že to myslel inak, či že sa zmenil, proste aj teraz mi to pripadalo také nejasné, s pre mňa nie veľmi rozlúštiteľnými scénkami a gestami. Nenapíšem tu už taký veľký rozbor, aký som k tomu urobil jednému človeku, no prišlo mi to tak zdravo patriotické, také metaforické v boji za akési správne hodnoty, aj keď neviem aké, čiže také nemusia byť, no klip bol technicky zvládnutý, malo to akýsi divný príbeh, síce mierny gýč, aj vzhľadom na pieseň Kryla, no bol rozhodne lepší než spev Landu, čo bolo také recitovanie pre mňa do klipu s moderným a historickým, kde boli dva extrémy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Žito za volantem středověké Fabie profrčelo Českým Krumlovem a z pro mě nepochopitelného důvodu k tomu vyhrával Král s klaunem v hodně neslané a zcela minimálně osolené verzi. Karel Kryl se kvůli tomu určitě v hrobě neobrací, protože mu to nestojí za námahu, ale mě to štve. Žito, abrakadabra, zase Landou se staň, ať nemusím přemýšlet, z kterého ústavu jsi rafinovaně upláchlo. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Závody + folkrock + ten příjemný, hřejivý pocit u srdíčka, když se dělá něco pro "dobro" Karla Kryla, to jest Landův sen. A rozhodně to není sen, že na jeden den mu otevřeli celu a on mazal ven... I když leckoho by po zhlédnutí tohoto absolutně nevkusného klipu mohlo napadnout, zda by Landovi nějaký ten den v cele neprospěl. Zpívat Krylova Krále a klauna a při tom závodit v černé oktávce s nápisem Žito opuštěnými ulicemi, to už chce koule... Landovy předělávky Krylových písní jsou pro mě absolutně nezajímavé, nemyslím si, že občasné přidání kytarky a bubínku do pozadí představuje dostatečný důvod pro vytvoření zbrusu nového coveru. 3/10 ()

Zajímavosti (2)

  • Kontroverzi vyvolalo i natáčení v samotném historickém centru Českého Krumlova, za jehož pronájem Landův tým zaplatil 60 tisíc korun. (Zdroj: idnes.cz) (VášaVF)
  • Landův projekt Žito 44 kromě turné vyvrcholil koncertem pro 100 tisíc lidí a celovečerním filmem, který natočil s F. A. Brabcem. (Zdroj: idnes.cz) (VášaVF)

Reklama

Reklama