Reklama

Reklama

Svět Vikingů

(seriál)
  • USA Viking World, The
USA, 2003, 2x50 min

Obsahy(1)

Poznejte život skandinávských mořeplavců, kteří se od konce osmého století zapisovali do evropské historie řadou děsivých útoků a loupeživých výprav. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

Mato25 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý dokument, jeden z mala ktorý hovorí nie len o výbojnosti Vikingov ale tak tiež o ich loďstvu, ekonomike, kultúre a vývoji. Pomocou dobrovoľníkov a odborníkov, ktorí majú tú ochotu a pevné nervy simulovať stavbu stredovekých vikingských lodí, ponúkol tento dokument informácie, ktoré väčšina dokumentov ponúknuť nemôže. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Neohrožení mořeplavci, obchodníci i obávaní válečníci, to vše byli Vikingové, o kterých tento dokument vypráví. V prvním díle 1. Longship Legacy (Tajemství vikingských lodí) dokument seznámí diváka s historií, tradicemi i bohy Vikingů, ale hlavně pojednává o výhodách, vlastnostech a stavbě vikingských lodí. Druhý díl s názvem 2. Rulers of the Sea(Vládci moří) vypráví o statečných cestách za novými zeměmi a jejich následném osídlování. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Príliš vedecké na to, aby nadchlo bežného diváka. Dokumentárna hodnota je silná pre historikov venujúcich sa tejto téme, bežný človek si už radšej pozrie komerčný seriál. Oceňujem detailnosť, ale široké masy nemôže zaujať. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama