Reklama

Reklama

Kristína: Jabĺčko

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
Slovensko, 2012, 3 min

Recenze (7)

Čtec 

všechny recenze uživatele

Vlastní písnička by byla krásná i bez těch elektronických aplikací (a asi ještě víc). Ale - jsou tam a dávají jí zase jiný rozměr a jiný šmrnc. A k tomu se myslím právě velmi dobře hodí zvolený - jistě záměrně - "kýčovitý" videoklip. Celé to chápu jako velmi svěží úsměvnou nadsázku a legraci. S krásnou slovenskou "lidovkou" a neméně krásnou Kristínou. ()

tuberatanka 

všechny recenze uživatele

Balkánsky turbofolk v kombinácií s digitálnymi efektami ako z ruských svadobných videií dávajú tušiť, že sa bude jednať o nevšedný umelecký zážitok. Bohužiaľ, privolaní statoční slovenskí mládenci sa báli sedieť na ozajstných stromoch, preto sú na konároch stromov iba digitálne pricapení za pomoci najmodernejšej počítačovej technológie dostupnej v slovenských filmových štúdiách, a vôbec to nerozpoznáte! Pre umocnenie dojmu lacných drog všade okolo poletujú lacné umelohmotné farebné digitálne motýliky a Kristína občas šliape po vo vzduchu sa vznášajúcej kvetene ktorá sa tam zjavila z 3D počítačovej hry naprogramovanej niekedy v roku 1995. Všetko to je prirodzene sofistikovaný umelecký zámer, pretože to kongeniálne pasuje k hudbe, ktorá svoju trashovosť ničím nezakrýva a hrdo sa hlási ku kultúrnemu dedičstvu slovenského piko-danceflooru a balkánskeho turbofolku, ktoré určite ostávajú aktuálne aj v roku 2012 ako večná a nemenná kultúrna konštanta až natoľko, že niektorí poslucháči či kritici to označujú za "folklórne vplyvy". Kombinácia týchto faktorov nakoniec zabrala, a video dostáva jednotku s hviezdičkou! Teda dobre, po jednom pozretí to už nudí, tak ostanem iba pri tej hviezdičke. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Slovenská zpěvačka Kristína Peláková přišla s netradičním mixem taneční elektronické hudby protkané prvky lidové hudby, což právě tuhle písničku dělá zajímavou. Kombinace moderních tanečních trendů sice zaostává nad evropskou hudební scénou, ale oproti tomu je chválihodné, že nezapomněla na folklor o kterém její cílová skupina posluchačů slyšela zřejmě jen z vyprávění. Jablíčka jsou kolikrát sladká, ale i trpká a tento pocit se do písničky podařilo začlenit. Hořkosladká písnička se smutným textem a s rychlejším, dance tempem solidně tepe a je příjemná na poslech, i když nelze přehlédnout, jak má náběh do nevkusné naivity. Obrazové ztvárnění vůbec nevystihuje podstatu songu, nijak na diváka nezapůsobí a nevím, proč zrovna tuhle obrazovou podobu písnička dostala, když se nabízelo rozhodně mnoho lepších a zajímavějších variant. Přesvědčil jsem se, že ani slovenští tvůrci neumějí klipy ze kterých je možné jásat. Moc velký rozpočet rozhodně k dispozici nebyl, což se negativně projevilo na grafické a digitální stránce klipu, která je tristní. Song dokáže bez toho blbého klipu v pohodě existovat. Pro mě je to příslib, že tahle mladá zpěvačka třeba v budoucnu přijde ještě s nějakou nápaditou hudební variací. Výhodu má Kristína na své straně rozhodně v sympatiích, které rozdává a to i v tom případě, že tuhle písničku označite za kýč. Mé hodnocení: 60% ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Dosť veľký úlet, veď digitálne prostredie, folkór, elektronická hudba s ľudovými prvkami, text o smutnej láske, krásna Kristína, to je ozaj divný mix a na mňa to pôsobilo rozpačito. Možno to ona svojim spevom a zovňajškom, či celkovým pôsobením zachraňuje, pretože asi by som to nezobral od nejakej Jany Kirschner lepšie, no aj tak to bol mierny gýč a mohla aj zo seba vydať niečo menej trápnejšie. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama