Reklama

Reklama

Kung Fury

(festivalový název)
  • Švédsko Kung Fury (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina snímku, policista Kung Fury, se vydává na cestu za pomstou svého přítele, kterého zabil největší kung-fu zločinec v dějinách lidstva, Adolf Hitler. Fury cestuje časem do dob nacistického Německa, aby Hitlera zničil jednou provždy. (Santa666)

Videa (1)

Trailer

Recenze (556)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Komunitou zafinancovaná überpocta a (srdce/kule)rvoucí vyznání lásky pokleslým VéHáeSkovým osmdesátkám skrze ryzí esenci (ta hudba, ta hudba!) veškeré jejich "nostalgické guilty pleasure svébytnosti". Znáte-li videoherní hříčku Blood Dragon, tak Kung Fury je takový její filmový bratránek z bleděmodrého těsta, jehož velkou výhrou je, že ač tvůrci z Laser Unicorns během stopáže (a ostatně i mimo ) absolutně neznají míru, tak znají míru v tom, jakou délku zvolit, aby se to nepřejedlo. Na druhou stranu tady je v každé scéně tolik nápadů, odkazů, řemeslné šikovnosti, absurdností a citací, že se to během jedné projekce při nejlepší vůli stejně nedá pochytit čili ono se to ve výsledku na celovečerní stopáž vlastně i vyšplhá. ()

anais 

všechny recenze uživatele

V podstatě podobná úroveň a kvalita jako Rodriguezův úsek projektu Grindhouse nebo následující filmy o Machetovi. Zásadním rozdílem je ale způsob financování (Kickstarter), zcela fandovský základ, a vůči obsahu přiměřená stopáž, kterou ta videoklipová retrosmršť naplní tak akorát, aniž by začala nudit. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

''Než jsem stihnul zmáčknout spoušť, zasáhl mě blesk, uštkla kobra a já omdlel!''Neskutečně zábavná píčovina, která i přes svůj rozpočet vypadá líp než mraky dnešních, rádoby moderních filmů.Pocta 80. filmům, hudbě, hrám a celkově té dnes již zašlé pro většinu lidí směšné době.Já vyrůstal na VHSkách dabovaných jedním hlasem, nejvíc se pařil Street Fighter a Double Dragon, uši nám rvala synťáková hudba a všechno bylo fajn, i ta Coca-Cola měla větší šmrnc....to už se nikdy nevrátí, takže děkuji pane Sandbergu za tenhle ujetý hype.80%. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Parodie každým coulem, kde je snad všechno dotažené do těch nejabsurdnějších končin, takže o zábavu je bezpečně postaráno v každé její minutě. Nic dalšího nemá smysl k této naprosté šílenosti psát, protože slovy se to dá vystihnout poměrně těžko. Za normálních okolností bych se na to asi nepodíval, ale jakožto bonus na akci v rozpáleném letním kině a ve společnosti přátel to bylo báječné. (Viděno během šílené noci Filmového víkendu ČSFD 2015) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Má to nábeh stať sa kultom. Tvorcovia očividne znalý dobou, kedy vznikali drsné filmy, si z nej berú to najlepšie a vytvárajú tak neuveriteľný mix blbostí a sebaparódie. Niektoré vtipy sú naozaj podarené - skateboardovanie na nacistovi, Tank You atď. Osobne ale presne takýto druh exploatačných paródií nemusím. Vtipov je tam veľa na malom priestore a nie každý dostane to správne vypointovanie. Ako jednohubka, ale pomerne zábavné. Hlavne ak titulnú pieseň naspieva Hasselhoff. Jeho rodina musí byť hrdá. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (17)

  • Celé natáčanie prebiehalo v Štokholme a jeho blízkom okolí. (toi-toi)
  • Jde o fanouškovský projekt financovaný pomocí Kickstarteru. Tvůrci na něm vybrali 630 tisíc dolarů. (Zofan)
  • Ve scéně kdy Kung Fury (David Sandberg) hodí po nacistické armádě tank, je vidět, že zasažení vojáci už leželi. (Nathaniell)

Související novinky

Fassbender a Kung Fury 2

Fassbender a Kung Fury 2

13.02.2018

Před třemi lety uchvátil svět půlhodinový film Kung Fury od Davida Sandberga. Osmdesátkový úlet o policajtovi, který musí s pomocí Thora a dinosaurů porazit Adolfa Hitlera (a to je jen začátek!), se… (více)

Reklama

Reklama