Reklama

Reklama

Sladkých šestnáct let

(festivalový název)
  • Česko Sladkých šestnáct (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Liam žije v Glasgow a nemůže se dočkat, až mu bude šestnáct, protože pak bude jeho matka propuštěna z vězení. Liam by chtěl vést lepší život a kvůli vidině rychle vydělaných peněz se pustí se svým nejlepším kamarádem do podezřelých obchodů, Jak už to tak ale bývá, celá věc neběží podle původního plánu a Liamův sen o perfektní rodině se začne pomalu hroutit. (Sofia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

O něco syrovější než Jmenuji se Joe, místo pro optimistické věci a la láska sem nepatří. Život patnáctiletého kluka, jehož matka je ve vězení a on si myslí, že jako dealer drog může na jejím životě něco změnit, je nesmírně smutný. Autetičnost, tolik typická pro Kena Loache dělá z příběhu velmi povedenou záležitost. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Oidipus rex. Možná jen za tři hvězdy, z ryze filmařskýho hlediska, většinou bylo napětí v háji. Ale herci "amatéři" neuvěřitelně dobří, naturalismus obrovskej, Zola se tyčí v hrobě a tancuje kozáčka. Jsme to, co z nás udělala rodina, prostředí a genetický dispozice... PROČ se tohle nedá natočit u nás? ()

Reklama

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Ďalšia typická Loachova socka. Tentokrát mi, ale nejak nesadla a už moje 3* sú s miernym sebazapretím. Problém je, že podobných príbehov som už videl dosť veľa a toto ma fakt ničím nenadchlo. Autenticita na mňa pôsobilo ohrane a filmu proste niečo chýbalo. Moja 10. Loachova snímka je takto zatiaľ najslabšou v jeho filmografii a možno je práve to, že som od neho videl už ďaleko lepšie filmy tým problémom. Takže nie je to zlý film, len je to málo originálne a radšej odporúčam My Name is Joe (tématicky blízky film, ale emotívnejší a pôsobivejší). ()

BlueZero 

všechny recenze uživatele

Príbeh o mladom chalanovi, ktorého matka sa dostala do väzenia kvoli drogám a jej priateľovi. Nechce aby sa dostala znovu do problémov s jej priateľom a tak kúpi príves v ktorom s ňou chce bývať. Lenže mu chýbajú peniaze a tak sa dostane do kšetfu s drogami. Teda je to príbeh o zničení si života kvoli drogám. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Kdo si chce připomenout svých "sweet (little) sixteen", měl by se nejprve podívat, kdo film režíruje. To už není mladý a rozesmátý Chuck Berry, ale starý a rozmrzelý Ken Loach, a tak "Oh mommy mommy" zní u něho docela jinak. Přestože moje "sweet sixteen" probíhaly docela jinak, a zdálo se, že u naší generace se to týká téměř, ukazuje Loachův film jiné alternativy, které byly tehdy možná skryty pod povrchem a projevily se až mnohem pozdějí. Liam to vzal příliš hopem - ale právě takové je pravé "sweet sixteen." Liam měl příliš vysoké cíle - ale právě takové je pravé "sweet sixteen." Výška, ušlechtilost a rychlost dosažení cíle však nebývá často v souladu se zaběhnutou rutinou, v níž se již pohybují lidé předchozí generace ()

Galerie (43)

Zajímavosti (1)

  • Ceny (výběr): Evropská filmová cena 2002: Cena FIPRESCI (Ken Loach), Ceny BAFTA 2002 (Skotsko): nejlepší herec (Martin Compston); MFF Cannes 2002: nejlepší scénář (Paul Laverty). [LFŠ 2010] (Krouťák)

Reklama

Reklama