Reklama

Reklama

Gomora - Série 5

(série)
Itálie / Německo, 2021, 8 h (Minutáž: 43–55 min)

Režie:

Marco D'Amore

Předloha:

Roberto Saviano (kniha)

Hudba:

Mokadelic

Hrají:

Salvatore Esposito, Francesco Alia, Alessandro Coppeto, Ivana Lotito, Dominic Borrelli, Tania Garribba, Antonio Gargiulo, Gennaro Apicella (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Neapol je po střetu Levantových a Patricie v troskách. Genny se musí vzdát naděje na normální život a vrátit se do akce. S policií v patách se rozhodne uchýlit do bunkru sám, bez Azzurry a malého Pietra. Zbývá mu jediný spojenec: tajemný "O Maestrale", mafiánský boss Ponticelli, čtvrti na východě Neapole. Válka se blíží a nepřítel je připraven k boji. Genny však brzy učiní senzační objev: Ciro Di Marzio je živý a zdravý a skrývá se v Lotyšsku. Pro Gennyho už nic nebude jako dřív. (HBO Europe)

(více)

Recenze (24)

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je to tady, pro mě nejočekávanější událost roku 2022. Miluju tuhle sérii, je dokonalá, jak slyším tu hudbu, tak mě úplně mrazí. A je to zase jízda, kulky lítají jedna za druhou. Sice jsou tam takové jakoby škobrty ve scénáři a ději, ale co už, některé věci jsem moc nechápal ani před tím hlavně ve 2. sérii. ALE konec mě trochu přeci jenom překvapil, ano byl očekávaný, ale překvapil, protože oba nakonec v poslední minutě padnou. Tím to tvůrci tentokrát už určitě definitivně zavírají ... nebo je Ciro opravdu nesmrtelný, ale to už by se opakovali. Mimo jiné to podstatné je vidět film Nesmrtelný (2019), který patří mezi 4. a tuto 5. sérii. Protože pak musí být každému jasné, kde se tu objevil Ciro, který končil na konci 3. série. ()

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při psaní páté řady tvůrcům evidentně došly nápady. Děj už krapet pokulhává, jednání postav nevěříte jako dřív, ovšem v rámci evropské seriálové tvorby na podobné téma jde pořád o vysoký nadprůměr. Když se však zaměřím na režii, o níž se postaral samotný Marco D'Amore alias Ciro Di Marzio, tak se mi o trochu víc líbil film Nesmrtelný, který této desetidílné sérii předcházel. Je mi líto, že ten příběh končí, ale asi bylo načase to celé nějak rozseknout. (75%) ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když nechá scénárista zázračně oživit mrtvou postavu z minulosti a když začínáte mít u nekonečných krvavých přestřelek mezi znepřátelenými gangy Neapole pocit jisté repetitivnosti a únavy kombinovaný dojmem, že počet mrtvých se blíží bitvám syrské občanské války, napadne vás, že možná nastal čas seriál ukončit. Ono to do jisté míry stále funguje. Drsný nabušený soundtrack, týpci, kterým stačí vyslat zamračený pohled, abyste zahodili peněženku a dali se na zoufalý útěk, osvědčení charismatičtí záporáci, se kterými jste prožívali jejich vítězství i prohry v předchozích sezónách. V páté sérii se ale změnil přístup scénáristy, možná je to dané únavou materiálu. Začal si se svými postavami podivně zahrávat a ono to přestalo ctít elementární logiku. Podivné konflikty, které nemají smysl, jdou proti zájmům aktérů, popírají jejich psychologický profil a konec konců i vývoj v předchozích sezónách. Podrobněji o tom ve svém komentáři píše Marsik. Bylo to fajn, ale v nejlepším je dobré skončit a pátá série už tak trochu nastavuje. Celkový dojem: 65 %. ()

poet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak pri nejakom seriáli  vydržíte 5 sérii asi to blbosť nebude. Budem sa opakovať ale to čo taliani ozaj vedia to sú mafiánske ságy. Mne sa Gomora dostala pod kožu a aj napriek par logickým blbostiam som to dopozeral a tešil som vždy na ďalší diel. Návrat „nesmrtelného“ Cira bol fakt vo velkom štýle "jsem pořád kluk z ulice" a bolo jasne že celá séria bude o pomste. Aj ked napätie tu stoji najmä na tom ktorá postava v ktorej epizóde pôjde dole ešte pár prekvapení sa udeje. Ten záver bol možno pre niektorých rozpačitý ale asi dalo čakať ako to celé skončí... Osobne by som chcel vyzdvihnúť najmä hudobný motív ktorý sa na konci každého dielu dáva tu správnu atmosféru a ktorý je rovnako dôležitý ako to čo sa deje na obraze. Aj kôli tej hudbe mi  táto séria a vlastne aj všetky ostatné ostanú v hlave. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečný souboj dvou rivalů o místo v Secondiliánu. Bylo mi putna kdo vyhraje, seriál nemá žádného kladného hrdinu kterému bych fandil, tudíž bez napětí, přesto nesmírně baví. Seriál ukazuje krátký život madiánů, kdy se nedá vůbec nikomu věřit. Z neustále nesmyslného střílení mě už bylo šoufl a jsem rád, že už touto sérií snad nadobro skončil. Všichni do jednoho naprosté zrůdy. ()

Galerie (148)

Reklama

Reklama