Reklama

Reklama

Nesmrtelný

  • Itálie L'immortale (více)
Trailer 3

Snímek Nesmrtelný vychází z italského kriminálního seriálu Gomora. Poté, co je Ciro střelen svým jediným skutečným přítelem Gennym do hrudi, noří se do temných vod Neapolského zálivu. Čím hlouběji klesá, tím více vzpomínek vyplouvá napovrch… Chladné objetí vody prorážejí tlumené zvuky - jsou to výkřiky paniky. Je rok 1980. Následkem ničivého zemětřesení se budovy řítí k zemi. Zpoza suti se přesto ozývá pláč zrovna narozeného dítěte. Není to nikdo jiný než Ciro di Marzio. Od tohoto dne je považován za “Nesmrtelného.“ O mnoho let později Ciro přežije i tento osudný výstřel. To, co o něm říkají, je zjevně pravda - nikdo a nic nemůže zabít nesmrtelného. Od chvíle, kdy se stal sirotkem, až po svůj současný exil na Baltu, od svých prvních drobných krádeží, až po otevřenou válku s gangy - Ciro odvážně čelí všemu, co mu přichází do cesty - ve světě, kde je nesmrtelnost jen další formou prokletí. (Cinemax)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (68)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak to je milé prekvapenie už svojím námetom. Ciro žije a ja sa z toho veľmi teším. Snáď vzhľadom na ten prekliaty vírus 5. sériu jedného z top gangsterských seriálov dotočia čím skôr. Inak celkovo je film celovečernou Gomorou, ktorá dosahuje úroveň tých priemerných častí. Tie skoky do minulosti uberajú trocha na priamočiarosti a niekedy sú len vatou na predĺženie stopáže. Charakteristicky dobrá hudba sa nestratila, žiaľ tej akcie som očakával viac. Seriálového prevedenia sa ale neviem dočkať. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Může obsahovat Spoiler! ´´´´´´´ Chtěl jsem bezprostřední pokračování shození z lodě maličko jinak, líp, ale nevadí. Nesmrtelný se musí dokoukat do konce, chvíli v první hodině může nudit, ale vše má svůj důvod, každý výraz tváře, zasklených očí... Vydržel bych se dívat ještě hodinu navíc. Je to prostě boží. Boží. Na závěr jsem si v přístavu hezky pobrečel. Plnohodnotný dezert před pátou sérií. Líbí se mi mj. jak - nás, velmi znalé seriálu - nás vmanipuluje do stavu "byl jako můj otec", i když my, znalci, víme, že to byl ve skutečnosti někdo jiný a Ciro o něj přišel ve skladu v 1. sérii, a po polovině filmu nám Ciro dokonale objasní a vyvrátí, proč nemohl být "jako jeho otec". Tohle je fakt skvělé a promyšlené do detailů, které většina zdejších komentářů nepochopila. (zkuste si po dvojnásobném vyhoření a trojím "vytáhnutí z vody" dál "s chutí" žít). 1. vytáhnutí - retro, 2. neutonutí - Španělsko/Conte, 3. vytáhnutí - party Modré krve. Marco to hraje a napsal skvěle. Já nemám (kritických) slov. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Cože? Jak je toto možné? Ciro aneb brejličky a cigáro žije? Ani jsem pomalu nestihl postřehnout, jak se to vlastně stalo (jo, musel jsem si to rewindnout)... a hlavně jsem měl za to, že už jsme se s ním rozloučili a tohle bude spíš nějaká retrospektivní záležitost. Ale ni. Žijeme a hezky nekompromisně se dostaneme zase do starejch drsnejch kolejí. K tomu nějaké to dokreslení detailů z dětských let. A to je vlastně všechno. Teda lotyšská situace kolem jeho byznysu se vyvinula díky němu opět úplně náramně, ale jinak je tenhle film jenom asi taková berlička, aby se jeho postava mohla objevit v páté sérii Gomory. Průměrná berlička. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem neviděl a mám velký pochybnosti, jestli si ho po tomhle celovečeráku vůbec někdy pustim. Dějová linka ze současnosti byla vcelku v pohodě, byť bych u ní uvítal víc akce a napětí. Mnohem horší už to bylo s dětskejma flashackama, který možná měly značný opodstatnění vzhledem k seriálu, ale mě v bijáku strašně nudily. Celkově bych uvítal víc thrillerový složky a nezaobíral bych se tolik hlavní postavou a její minulostí, dvě silnější hvězdy. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelný Ital, zase z hrobu leze, kdo seriál neznal, naskočí mu léze.“ Vsuvka mezi 4. a 5. řadu Gomory, s flashbacky do sirotčince, pohříchu bez jeptišek (přitom o nich Ciro vždy básnil). A když seriál neznáte? Pak oceníte OKÉNKO INFORMACÍ: [][] Ciro di Marzio je plešatý sirotek a plaváček, včera králem Neapole, dnes úředně mrtvý. ## Kromě vadného držení těla má vadný i charakter. ## Kam Ciro příjde, sto let tráva neroste. ## Mafiánské dohody padají, příměří bere za své a začíná válčit každý s každým. ## Ciro se střídavě přidává na jednu či druhou stranu, kuje pikle s třetími i čtvrtými a úplně všem slibuje hory doly, „Až zvítězíme.## Na gangsterských schůzích žvaní o svobodě a do mafie zavádí demokracii, pomalu i hlasování. Oblíbená fráze: „Musíme si navzájem věřit,“ což si i rozverně pobrukuje, kdykoli ostatním mydlí schody. Ten se měl narodit v Palermu. Cosa Nostra rozložená, stovky mrtvých, celé klany vyhubené po meči i po přeslici a soudci Falcone a Borsellino bez práce, jen křížkují fotky mafiánů na nástěnce. [][] Závěr výbušný aneb Ciro pyrotechnikem. Nakonec ruského bosse odstřelí před jeho netečnou (!!!) ochrankou, se slovy: „Konečně budete svobodní.“ Tyhle seriálové kydy poznávám. Celej Ciro. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • L'immortale vydělal v den premiéry více než 602 000 eur, čímž se stal nejvýdělečnějším italským filmem za období 2014–2019 a celkově třetím nejvýdělečnějším ne-komediálním italským filmem. V den premiéry film v kinech navštívilo více než 87 000 diváků. (PozorGranat)
  • Natáčalo sa na autentických miestach v Lotyšsku, predovšetkým v metropole Riga a v talianskom meste Neapol. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama