Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Nejdelší jízda vznikl na motivy světového bestselleru proslulého autora Nicholase Sparkse a po jeho zhlédnutí uvěříte na opravdovou lásku. Když Luke (Scott Eastwood), bývalý jezdec rodea, který se snaží o návrat, potká vysokoškolačku Sophii (Britt Robertson), jež se připravuje na vysněnou práci v New Yorku, oba se spolu vydají na neobyčejnou — i když nejistou — romantickou cestu. Zatímco jejich odlišné životní cíle prověřují odolnost vznikajícího vztahu, čeká je osudové setkání s Irou (Alan Alda), jehož dojemné vzpomínky na vlastní manželství se stanou mladému páru inspirací a jednou provždy změní jejich životy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (206)

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Romantika z tohto filmu priam vyteká a keby nebolo časové pásmo venované holokaustu a 2. svetovej vojne, tak tento film by som nemusel vidieť vôbec. Po nehode, sa ocitne 90 ročný Ira Levinson v nemocnici. Zásluhu na jeho záchrane ma ďalší pár z druhého časového pásma, študentka Sophie a mladý kovboj Luka. Sophia rekonvalescenta navštevuje v nemocnici a začína sa rozvíjať príbeh z mladosti Ira. Židovské dievča Ruth s rodičmi uteká z Viedne pred nacistickými represáliami do Ameriky. Tu sa zoznámi s mladým chlapcom, ktorý ale po vypuknutí vojny odchádza na front. Zranenie však ovplyvni jeho nasledujúci život. Presne to isté sa opakuje aj u Sophie v druhej časovej línii. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Tak jako jo, zabaví to, potěší to, ale je to opět hrozně přeslazené. Co bychom ale od Sparkse také čekali jiného, že? Navíc délka 139 minut? To fakt někdo přestřelil. Nebýt pasáží s Alanem Aldou, byl by to těžký průměr, protože mě ti dva mladí hlavní hrdinové jednoduše nebavili a vůbec ničím neoslovili. Takže nakonec dávám 3 hvězdičky. 67% (with J.) ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Byl jsme na pochybách, jestli dát 4* nebo 5*, ale nakonec jsem dal 5*. Rozmýšlel jsem se proto, že úplně nemusím romantické filmy. Naproti tomu mám rád Alana Aldu. A tenhle film mi trochu otevřel oči. To, že není nejmladší, vím. Ale nikdy mě nenapadlo, že to s ním jednou mohlo být takto vážné, byť snad v současnosti není. Proto jsem rád, že jsem si film kvůli němu užil, protože nových filmů s ním nemusí moc přibývat, ale pevně věřím, že jich ještě pár bude. Bylo by to určitě fajn. A pokud odhlídnu od Aldy, tak je tu jedna zajímavá paralela mladýho a starýho Eastwooda. Ten starší začínal jako cowboy, ten mladší tady docela podobně navázal. Prostě klobouky mají v rodině. Nejspíš se to dědí. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Když není nápad na opravdu silný milostný příběh, tak si scenárista vypomůže jednoduchou berličkou: místo jedné zamilované historky strčí do filmu dvě a nějak je promotá. Děj pak skáče z jednoho příběhu do druhého a nikdy se nezdrží příliš dlouho, aby si divák stačil všimnout, jak nepříliš zajímavé obě lovestory jsou. Vysokoškolačka potká jezdce na rodeu a chce, aby s tím seknul, protože je to nebezpečná práce a ona se o něj bojí. V příběhu z minulosti se šťastně vezme zamilovaný pár, jenomže nemůžou mít děti, tak se paní vrhne na sbírání umění. A to je všechno, až tedy na očekávaný konec. _____ Na snímku mě zaujal jedině Scott Eastwood, protože ten se Clintovi fakt povedl! Další počin od dříve mnou neoblíbeného režiséra, který se mi líbí. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(100/2015) / Nebyť úžasného Alana Aldu, ktorý filmu dokázal predať neskutočne krásne emócie, bol by Longest Ride asi len podpriemernou romantikou. Dejová línia z minulosti dodala filmu zmysel a šmrnc. A celkom musím oceniť aj parádne spracovanú bull ridingovú časť. V danom momente ma film potešil a zabavil. (8/10) ()

Galerie (71)

Zajímavosti (9)

  • Pieseň, ktorá hrá v záverečnej scéne filmu, je "Wildfire" od britskej kapely Seafret. (QooBo)
  • Vo filme zmieňovaná Black Mountain College bola experimentálna umelecká vysoká škola, ktorá skutočne existovala v rokoch 1933 až 1957 v Severnej Karolíne. (Laslo)

Reklama

Reklama