Reklama

Reklama

Msta v Hong-Kongu

  • Hongkong Hu dan qiao jia ren (více)

Obsahy(1)

Vraždou "taťky", jednoho z bossů hong-kongského podsvětí, se rozjíždí příběh o zradě a dlouhé cestě za pomstou. Hong-kong žije i odvrácený život a tím je prostituce a obchod s drogami. Jeden z šéfů "taťka" umírá rukou svého věrného strážce Mika. Ten se nejenom zmocní dvou milionů dolarů z právě ukončeného kšeftu, ale má zálusk i na "taťkův" další majetek. V cestě mu stojí jen "taťkova" dcera Annie, před kterou svede vinu za smrt otce na jeho dobrého obchodního partnera. Najde Annie, zaslepená pomstou, cestu ke správnému vrahovi? (Rakosnicek77)

(více)

Recenze (3)

movie 

všechny recenze uživatele

Tohle se skutečně mohlo stát jen v bujaré éře českého videoboomu, kdy u nás vycházelo bez okolků všechno, co tehdejším distributorům přišlo pod ruku. MSTA V HONG-KONGU je produkt (překvapivě) hongkongského Frankensteina, který vznikl sestříháním dvou zjevně nedokončených filmů. Díky tomu sleduje zhruba 4 až 6 dějových linek, z nichž žádná nedostane rozhřešení. Na zadním obalu videokazety (mimochodem předek obalu má horizontální provedení, což není běžné a zároveň je na něm fotka ve které se asiat bije s černochem, která nepochází z tohoto filmu) se píše: "film je určen především těm, kdo dávají přednost jednoduché akci před složitým příběhem." Abych to uvedl na pravou míru: akce je ve filmu minimum, zato příběh je tak solidní mindfuck, že na něj jeden a více mozků nestačí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mohlo to byt standardne priamociare HK videobecko s mnoztvom bitiek, ktore nenadchne ale ani neurazi. Ale bohuzial nie je. Je to zlepenec dvoch filmov, ktore spolu vôbec nesuvisia. V jednej linii sledujeme tazky zivot dvoch naivnych kuriev, Jedna si nabali bohateho manika a boji sa, ze sa dozvie o jej minulosti. Druha sa da na drogy a zaroven vydrzuje svojho priatela, ktory ma problemy so stavkovanim. Tato linia sa tvari dost seriozne a vôbec ma nebavila. V druhej linii sledujeme klasicky pribeh o tom ako zaludny nizsie postaveny clen skupiny drogovych priekupnikov (Dick Wei) zabije svojho sefa a snazi sa ovladnut celu organizaciu. Lenze prekazkou mu je dcera sefa (Kara Hui), ktora chce zistit, kto zabil jej otca. Prevedenie tejto linie je tiez dost primitivne, ale ak by film obsahoval dostatok akcnych scen, tak by to bolo akceptovatelne. Lenze tu su len 4 väcsinou dost kratke bitky, ktore maju priemernu choreografiu a miestami nie su prilis prehladne natocene. Takze na celom filme ma najviac zaujalo to, ze Mark Houghton a Sophia Crawford sa tu netradicne mihnu v kladnych ulohach policajtov. Vysledkom je nefunkcny zlepenec, ktory poriadne nefunguje ani ako drama, ani ako akcny film. 4/10. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

"Střelit do tebe, je jako střelit do hov*a" Lars video, vydalo ještě v dobách tehdejší ČSFR, tento film na VHS. Dvojhlasý dabing byl základ :-) a nic filmově zázračného se ani čekat nedalo. Jednoduchý příběh, stejně jako dialogy v akci o malinko lépe. Klasické béčko v té době jedno z milionu. ()

Reklama

Reklama