Reklama

Reklama

Mara

Trailer 1

Kate (Olga Kurylenko) je přivolána detektivem McCarthym (Lance E. Nichols) k případu, kde došlo k podivnému úmrtí muže a hlavní podezřelou je manželka Helena (Rosie Fellner). Má se s ní pokusit promluvit, ale předtím se seznámí s dcerou Sophií (Mackenzie Imsand). Ta jí prvně řekne o tajemné ženě. Kate na vše nahlíží jako "profík" v oboru psychologie, a tak vše bere s nadhledem. Postupem času se ale jasné důkazy mění v hořké poznání reality. To už je však pozdě, protože démon "Mara" (Javier Botet) si bere to, pro co přišla! (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (52)

tron 

všechny recenze uživatele

Nočná mora je skvelá bytosť, ktorá má hlbokú tradíciu aj v slovenskej mytológii, preto ma prekvapilo, že po nej siahli tvorcovia britského hororu. Ale na druhej strane som tomu rád, pretože je to ozaj strašidelný tvor. Desivá entita, ktorá na nešťastníka útočí v noci, zaľahne ho, nastáva spánková paralýza. Škoda prehajdákaného scenára plného predvídateľných momentov a Olgy Kurylenko, ktorá je na jednej strane pekná a snaží sa, ale čo z toho, keď na to herecky proste nemá. Možno raz mať bude, ale v tomto filme nemá a ako hlavná hrdinka je pomerne slabá. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pro člověka trpícího pravidelnými stavy spánkové paralýzy včetně dost děsivých sluchových, zrakových a někdy i hmatových halucinací je docela silná káva dát si to takhle večer před usnutím na dobrou noc. Látka je to zajímavá a pro mě docela osobní, což je u hororu určitě plus. Větší šance že se z bubáka znamenitě zeseru. Jde ale o nepříliš nápaditý horor, který se snaží na známý fenomén napasovat jakýsi příběh. K tomu používá řadu klišé technik k navození strachu a nic moc neokoukaného nenabízí. Na druhou stranu herecky a režijně je velmi dobře zmáknutý a místy dokáže slušně vyděsit. Ve výsledku škoda, že se tvůrci srabácky spoléhají na laciné předvídatelné jumpscares, bez kterých by se film klidně obešel. Zábavné a kvalitně natočené, ale také zapomenutelné a bez větších ambicí. ()

Reklama

Miseet 

všechny recenze uživatele

O trošku lepší zpracování jak u loňského předchůdce "Slumber". Musím uznat, že ačkoli to nebylo nic světoborného, téma spánkové paralýzy mi bylo díky tomuto filmu přiblíženo trochu více. Nicméně, asi bude spánková paralýza novým hitem pro natačení dalších hororů, a myslím si, že všechny budou odpovídat stejné kvalitě. Zpracování bylo fajn, bavilo mě to, jediné, co mi trochu kazilo dojem byla ta maškaráda s červenými skvrnami na oku. Samotné ztvárnění Mary bylo takové odbyté, nikdy jsme ji ani pořádně neviděli do tváře, jen jsme celou dobu pozorovali vyzáblé křečovité tělo doprovázené divnými zvuky. Velké plus patří Olze Kurylenko, která byla v tomto snímku vynikající. Dále bych chtěla pochválit to, že byl příběh inspirovaný skutečnými duchovními tradicemi z buddhistických končin. Ve finále tedy zcela průměrný horor. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude blboučká duchařina či film s démonem, čemuž se většinou vyhýbám, ale lákadlem pro mě byla má oblíbená Olga a její čistě první Horor, jinak bych si to asi nepustil. Nedopadlo to zas tak zle, jak jsem čekal. Má to sice televizní look, ale Olga hraje celkem přesvědčivě, je tu pár slušných lekaček, protivný křupání a dokonce i jedna nepříjemná, lehce krvavá scéna s očním víčkem. Velkým "plusem" je i to, že film nekončí happy endem, jak by každý čekal. Slušný průměr, určitě to stojí za zhlédnutí. (27. hodnocení) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

"Více než 40% populace trpí spánkovou paralýzou. 2/3 z nich popisují napadení démonickou entitou". Těmito slovy snímek začíná. Tohle je první film co jsem viděl ve kterým hrála Olga Kur(v)ylenko a nutno říct, že o svých hereckých kvalitách mě zrovna nepřesvědčila. Dle mýho názoru podala takovej nevýraznej výkon. Ale jako celek byl pro mě tenhle kousek jinak nečekaným překvapením. Film s dobrým nápadem, napínavej a patřičně napínavej. Javier Botet jako Mara nezapomenutelnej. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama