Reklama

Reklama

Jídlo, s.r.o.

(pořad)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pořad Peklo na talíři na Stream.cz si za dobu své existence stačil vybudovat kultovní pověst. Jídlo, s.r.o. ale chceme pojmout trochu jinak. Už nechceme jen o "šmakuládách" mluvit, už nechceme jen číst etikety a rozčilovat se nad nimi. Teď vyrážíme do terénu a chceme se dozvědět všechno o základních potravinách jako je mléko, šunka, pivo, párky, chleba atp. Jak se vlastně vyrábí? Jak se liší výroba "šmakulády" a kvalitního produktu? Je kvalita opravdu o tolik dražší? Půjdeme do největších továren v zemi, které denně vychrlí tuny stejného výrobku, půjdeme i do domácích výroben, kde tradice a kvalita jdou ruku v ruce. Půjdeme se ptát do supermarketů, které produkci domácích výrobců ovlivňují víc, než si lidé myslí. Budeme pátrat po legislativě, která výrobu upravuje. Je dostatečná? Kdo je zodpovědný za mezery nebo nelogičnosti v zákonech, na které doplácí spotřebitel? To všechno chceme zjistit. A pokud možno také změnit. (StreamCZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (83)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ve své době jsem na Jídlo, s.r.o. hrozně rád koukal. Na seriálu se mi hrozně líbilo, jak Roman Vaněk jezdí do všech možných fabrik, továren, ale i rodinných podniků a boří mýty a hoaxy, které se dnes a denně ženou internety. Některé díly rád sleduji i opakovaně, Škoda, že pořad po mnoha dílech skončil. Nicméně uznávám, skončit se má v nejlepším a ať se zase předvedou jiní. Tento pořad mi dodal strašně moc věcných informací o tom, jak se u nás co vyrábí. Některé díly standardně lepší, některé slabší. Celkově ale událost, na kterou jsem se pravidelně těšil. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Komiks v úvodu a na konci na odlehčení (poslední co jsem viděl - hruška s nápisem Láďa to mě "rozsekalo"), zbytek o tom jak se co dělá ve velkém i v malém (ne vždy). Co se týče vyjadřování Romana Vaňka - je velmi lidové (i na nějaký vulgarismus dojde), osobně mi to v tomto případě nevadí, navíc to působí jako autentická reakce na sdělenou informaci od průvodce výroby. EDIT: Tak to vypadá, že se komiks, který mě mít přestávku zrušil úplně a pokračovalo se bez něj. Časem se prešlo na průmyslově vyráběné potraviny, většinou všem známé, něco málo bylo i ze zahraničí a na konci roku 2017 pořad skončil úplně. Snad v blízké době bude něco podobného, takových pořadů není nikdy dost. ()

Reklama

Judy24 

všechny recenze uživatele

Mám výhodu. Mě tohle všechno vždycky hrozně zajímalo a bavilo sledovat (taje výroby kde čeho), takže je to v podstatě pořad šitý mně na míru. Jinak spousta hrozně zajímavých informací a výborné porovnání velkovýroby a malovýroby v jednotlivých navazujících dílech. Jídlo s. r. o. mi pomohlo sebrat odvahu a shlídnout i všechny zvířecí porážky. Připadám si hned míň jako pokrytec. Přestala jsem jíst tavené sýry (a jednou se tam proplížím a vezmu jim celou tu kostku čedaru, než do ní dají tu tavící sůl). Po pár posledních dílech jsem taky přestala věřit chráněnému krajinnému označení (ano, předtím jsem to brala vážně), protože rostlinný tuk v pardubickém perníku a palmový olej v hořických trubičkách, mě dost zklamaly. Nic takového jako Jídlo s. r. o. tady do teď nebylo a byla to škoda. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Jsem fakt zklamán, že R.V. přestal dělat Peklo na talíři kvůli TOMUHLE. Peklo bylo užitečný pořad, který mi častokrát poradil, co nakupovat, a mnoha výrobcům bylo určitě trnem v oku. Jídlo s.r.o. je jen neškodné TVŠ (pro mladší ročníky: Televizní Vysílání pro Školy - minidokumentíky pro žáky ZŠ, které vysílala ČST v dopoledních hodinách ve dnech školního vyučování). Podívejte děti, takhle se dělá šunka. Podívejte děti, takhle se dělá chléb. Většinu dílů jsem jen proklikal, je to nuda. A ještě, Martine Krušino, je super, že máš rád Editors, ale cpát A Ton Of Love do každého dílu je nejlepší způsob, jak tu písničku lidem zprotivit. ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Školní exkurze jsem měl vždycky rád. Tady je to podobné. Zajímavé je srovnávání jednoho druhu potraviny vyráběné průmyslově a potom v malých výrobnách. Zároveň se bortí některé mýty. Co je ale šílený, tak Vaňkův opravdu sofistikovaný styl: hlášky jako "Ty kráso!", "To si děláte prču/prdel!", "Mazel." atd. fakt zabíjí (ale v negativním slova smyslu). Málem bych zapomněl na "pupíky"! Bez nich by asi ani jediný díl nepustili ven. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Roman Vaněk ukončil produkci pořadu Peklo na talíři (od r. 2012) a začal s filmováním tohoto pořadu údajně protože bylo načase vydat se jiným směrem. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama