Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sovietsky tajný experiment, ktorý mal slúžiť na paralyzovanie armády imperialistického nepriateľa socializmu rozšírením agresívnej smrteľnej nákazy (kódové meno Zaraza) sa vymkol spod kontroly a musel byť ukončený. Vinou súdruha neznámeho vojaka sa zvyšná vzorka bojového plynu dostala pod falošným označením dymovníc do konvoja inváznych vojsk varšavskej zmluvy smerujúceho na územie Slovenska. O niekoľko rokov neskôr sa tento plyn použije pri rutinnom stredoškolskom brannom cvičení a nakazí nič netušiacich študentov. Malá skupinka žiakov bojuje o prežitie, ich jediným problémom však nie sú len agresívni nakazení spolužiaci, ale aj školník (bývalý dôstojník SPECNAZ), ktorý sa snaží za každú cenu zabrániť hroziacej medzinárodnej blamáži. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to čistá amaterčina, a tak k nemu aj pristupujem. Niektoré dialógy sú veľmi vtipné a iné zas prestrelené. Herci boli viac neherci, ako herci, ale aj tak sa do tých rolí hodili, tak výber nebol vobec zlí, len škoda, že aj z herectva mohli niečo pochytiť, ale srať na to. Ale hlavne som sa tešil na akciu, a krv, jedného i druhého bolo veľmi veľa. A to je len dobre, pristalo mu to. Príbeh je jednoduchý, a dá sa povedať, že nebol žiadny, ale v tomto prípade to nevadilo. Dobrá zábava, pre mňa zatiaľ najlepší Slovenský horor, šup, šup, viac takýchto zombie filmov. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Snahu a tvůrčí zarputilost ocenit dokáži - gore efekty, masky. Výsledný produkt nikoliv a nízký rozpočet není omluvou, zvlášť když tvůrci propadli šílenému nápadu o pokus natočit "středoevropský blockbuster", nesmyslný závěr se stíhačkami mě v tom utvrdil. K tomu neslaný nemastný "příběh", který je na hony vzdálený československému socialismu, ale připomíná současnou americkou střední školu (absence i-phonů k přenesení v čase nepomůže). Všudypřítomná rudá, busta a fotografie Lenina na každém rohu působí směšně. Stejně tak obléci dobře vyvinuté slečny do modrých pionýrských košil, ale nechat je v soudobých účesech. Opatřit si starý nábytek nestačí. Nebo vůz VB a nazývat příslušníky policistou také působí dost pitomě. Nechci kritizovat a znemožnovat amatérský filmový pokus. Na efektech se zombiema jde vidět kus práce, ale ne vše je o penězích. Dialogy (ne pořvávat na holku "drž píču") a alespoň trošku pokus o herectví nestojí nic, jen trochu snahy. Když už se točí film (pro veřejná promítání a prodej), mělo by postavám být rozumět. I do obyčejných školních besídek a podobně se vždy vybírali lidé pokud možno bez poruchy řeči a ti kteří nehuhňají. Nadhodnocovat jen kvůli tomu, že se jedná o zombie film ze Slovenska rozhodně nebudu. Dokoukat to bylo utrpení a závěr byl vyloženě žalostný. I tehdejší doba byla žalostná, ale bohužel stejně žalostná mi přijde informovanost současné mladé generace.10% ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Dalo se očekávat, že film s tak jalovým názvem nepřinese nic seriózního. Jenže když ten obal tak sváděl myslet si opak! A abych byl ke všem fér, hned od začátku říkám, že tohle by nebylo dobré, i kdyby to bylo koncipované jako studentský krátký film. Je sice super, že se na Slovensku našli fanoušci zombie hororové tématiky, kteří sebrali všechnu odvahu a pustili se střemhlav do pocty průkopníkům žánru. Jenže jaký to má smysl, když snímek nepřináší žádnou přidanou ani jinou hodnotu? Všechny aspekty filmu jsou jednoznačně amatérské – kamera, scénář, masky, post-produkce, herecké výkony, prostě cokoli. Produkce je samozřejmě nulová, stejně jako absence tvůrčích ambicí či snaha vymanit se z toho nejokoukanějšího příběhu či zápletky, takže čekejte mix všech možných, více či méně známých, stylově spřízněných kousků. Vlastně jediným nevšedním momentem jsou slovenské lokace v komunistické době. Ale ono nemá moc smysl se v tom vrtat, stačí kouknout na trailer a hned jste doma, čili pokud jste fanoušci nezávislých či experimentálních věcí, určitě se rádi na přespolní zářez kouknete. Pokud však dáváte přednost serióznějšímu druhu kinematografie, sáhněte raději po některém z osvědčených kousků. Tak či onak, slovenským tvůrcům patří respekt, protože pustit se do něčeho takového a ještě se s tím drbat celých 8 let, to chce opravdu kus odvahy. Body dávám spíše za snahu a fanouškovství… ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

56%? To si děláte srandu, ne? Obrovský amaterismus, stejně jako třeba Čepel smrti, která tu snad nemá ani 15% a tohle má 56%? No jo, stačí že to jsou zombie, samé ratatata a bum bum, děj někde v nedohlednu, ale hlavně že je to strašně "drsné"... Přitom je to stejně blbé a amatérské jako zmíněná Čepel smrti. Nulový děj, naprosto nesympatické postavy, většinu filmu se prostě střílí, seká, bodá, zabíjí... Jak vidím, děj je asi u filmu nepotřebná věc, stačí když se to hýbe, kříčí, pohybuje a je tam spousta krve (která je uvěřitelná stejně jako v Čepeli smrti). Herecké výkony hrozné. Odpadová blbost, co si zaslouží skončit ve stejné žumpě jako Čepel smrti, ale nejspíš tam neskončí, protože tady máme ty ZOMBIE. Asi taky natočím zombie horor. Nemusí mít děj, stačí, když se tam bude křičet a zabíjet. A mám 60% jistých. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

[AFF 2014] Polnočná premiéra prvého slovenského zombie slasheru v prítomnosti tvorcov a strategicky premietaného po premiére Sonovho Do poslednej klapky krvi je ponuka, ktorá sa neodmieta. Názov hovorí za všetko - príbeh je správne humorne nadsadený (a až úchylne zábavný a plný funkčných nápadov), zasadenie do socializmu, neherecké obsadenie a gore efekty perfektné. Na amatérsky počin nevýslovne vydarená záležitosť, pri ktorej sa neprestanete smiať a "báť" až do záverečných titulkov. Žeby sa slovenský film pomaly začal prebúdzať z letargie k životu? Snáď nás o tom ešte tvorcovia presvedčia. 80% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Film natáčali osem rokov a filmový štáb tvorili členovia pezinského združenia Tichý dom. Natáčanie amatérskeho filmu ich vyšlo v celku na 19 152 eur aj 49 centov. (Zdroj: sme.sk) (Raccoon.city)
  • Filmovalo sa každý víkend, zväčša 16 hodín denne. Najviac dala zobrať posledná scéna, ktorá sa točila viac ako 24 hodín. (Zdroj: sme.sk) (Raccoon.city)
  • Děj je zasazen do roku 1985, ale několikrát je tu v přímém záběru počítač Amiga 500 (a to i na plakátu na zdi), který přišel na trh až v roce 1987, a který navíc nikdy nebyl ve vybavení socialistických škol. (Stejšn)

Reklama

Reklama