Reklama

Reklama

Zaříkávač lží

(amatérský film)
Krátkometrážní / Životopisný / Animovaný
Česko, 2014, 15 min

Hrají:

Marek Dvořák

Obsahy(1)

Závěrečná kapitola o vzniku, existenci a konci internetového fenoménu jménem Nejfake. Příběh nás zavede do roku 2007 a i před něj a konečně ukáže důvody vzniku a motivace v následujících 6 letech být skryt pod maskou. Uvědomění si sám sebe, svých schopností a později své mediální moci. Zaříkávače lží lze taky chápat jako zpověď obyčejného člověka, kterého ostatní viděli neobyčejně jen proto, že nevěděli, kdo to vlastně je. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

Ham.and.eggs 

všechny recenze uživatele

Smýšlení, který by mělo bejt pro každýho člověka základem, je tady zaobalený do takřka mystična a superhrdinství. "Nejfejka" znám z jednoho pořadu na Radiu Wave, vim jak vypadá, vim jak se vyjadřuje. Každej máme svoje mouchy, ale nemůžu mu věřit všechny jeho duchaplný řeči, když klade tak neustálej důraz na svůj vizuál (image) a zároveň brojí proti povrchnosti. Potřeba předat nějaký poselství se taky dost míjí s celym animovanym projevem tohohle "filmu" a všema těma komickejma vskuvkama. Asi to ten kluk myslí dobře, ale je to trochu málo, na to, aby si z jeho slov vzal něco víc i někdo, kdo už neni náctiletej... ()

Elyonka 

všechny recenze uživatele

Nic převratného to není. To musím říct na rovinu. Zkrátka pořád to samé dokola. O čemž by se dalo polemizovat jestli to je dobře nebo špatně. Na druhou stranu mi udělalo radost, že je to animované. Dává to tomu takový nádech roztomilosti a kouzla. Nejfake je rozhodně docela zajímavá osobnost CZ/SK YouTube a jeho tvorba ovlivnila spoustu lidí. Hlavně těch mladších. Jestli to ale má co dát dospělému rozumnému člověku, tím si nejsem až tak jistá. Každopádně na amatérský film dost slušné zpracování.;) ()

Reklama

AngryPotato 

všechny recenze uživatele

Velmi mne pobavil začátek, ostatně celý ráz filmu se táhl v zábavné formě, jak je tomu už u nejfejka zvykem. Emoce, drive, myšlenka, zábava, to vše zde bylo ve velké míře a já se chvilkama i dost zamyslel nad celkovým významem tohoto projektu. Film jako takový se mi líbil, obrovský klobouk dolů před madmen pictures, kteří udělali obrovský kus práce a já se chvilkama cítil jako ve filmu od disneyho :) Celkově 80% , přecijen 5 hvězdiček nedávám jen tak :) Ale díky nejfe, jsem moc rád že jsem tě stihl poznat i bez masky a velmi cením tvůj charakter, jsem rád že sis vybral právě tuhle cestu, sedí ti :) ()

Kucndo 

všechny recenze uživatele

Řeknu to takhle, sledoval jsem Nejfakea už od jeho prvních manuálů na Streamu, které opravdu neměly chybu, opravdu jsem se bavil u jeho Naplechu videí, ale to je prostě tak vše. Když se nechtěl odhalit, dobrá, já s tím žádný problém neměl, u Nejfejka jsem vždy především hledal zábavu, která se však postupem času začala u tohodle talentovaného youtubera prolínat se sociologicko-psychologickými videy (viz příběhy) a i ten humor mi začínal přicházet příliš moc infantilní (viz Nejplay), je ale možné, že jsem už moc zestárl. Každopádně Zaříkávač lží jsem viděl, společně se všemi předešlými "odhalovacími" videy a ano, ačkoliv jedná se o celkem dojemné video, mě příliš neoslovilo. Přišlo mi, že zde bylo vše důležité parafrázováno z minulých videí, škoda. Přesto díky Nejfe za to, jak jsi mi zpříjemňoval mé nepříjemné dny během dospívání. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Za ty roky co nejfejk tvoří na youtube jsem se nepodíval ani na jedno video z jeho tvorby takže o něm prakticky nevím vůbec nic, takže ani nevím jaký byl. Jeho channel mě zkrátka nezajímal a nijak nelákal a po tomhle filmečku jsem si tedy na nejfejka udělal svůj názor a nikdy se asi na jeho channel nebudu dívat páč mě jaksi nebaví, ale i tak si dokázal nasbírat mrtě fanoušků (přes 300 000) a to mu neberu a je fakt dobrej. I přes to, že mě nijak zvlášť nejfejkova tvorba nezaujala, tak tohle se mu fakt povedlo. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Praze a v Třebíči. (pavelbedi)
  • Na filmu se začalo pracovat již v roce 2011. (pavelbedi)
  • 20 minút po odovzdaní filmu na YouTube malo video cez 8 000 "Páči sa mi" a za prvých 25 minút ho okomentovalo cez 1 600 ľudí. (damine178)

Reklama

Reklama