Reklama

Reklama

Hei tai yang: Nan Jing da tu sha

  • Hongkong 黑太陽─南京大屠殺 (více)

Obsahy(1)

Závěrečná část série o japonských zvěrstvech v Číně v průběhu 30. a 40. let 20. století již nesleduje osudy jednotky 731, testující biologické a chemické zbraně na válečných zajatcích, ale přesouvá se k nechvalně proslulému masakru v čínském městě Nanking, kde bylo v roce 1937 několik set tisíc lidí zabito a několik desítek tisíc znásilněno. (DaUr)

(více)

Recenze (14)

contreras 

všechny recenze uživatele

Velmi oceňuji brutální násilí zobrazené do detailu a tudíž je tento film pro mne jasnou trefou do černého. 10/10. Ať si asiati dělají a točí co chtějí, oni se do nás taky neserou. Asie je kontinent genocidy, která se ve dvacátém století nevyhla téměř žádné z jejích států, to je prostě fakt a tak to bylo včera, předvčírem, před tejdnem, před dvaceti lety.... Tomu filmu prostě nic nezchází :) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

V roce 1937 bylo Japonsko nezastavitelné. Jeho armády obsadily Peking, Šanghaj a blížily se k srdci Číny - Nankingu. Město odlávalo čtyři dny, poté obranci kapitulovali a rozptýlili se mezi civilisty. Generál Iwane Macui rozhodl nekompromisně : všichni musí zemřít. Masakr trval sedm týdnů a stál život přes 300 000 obyvatel. 50 000 žen bylo znásilněno. Men Behind the Sun 4 není hezký film. A není to ani dobrý film. Režisér vzal silné téma a natočil na jeho motivy válečné gore drama, které drží nad vodou dobové záběry a vědomí skutečnosti zobrazovaného. Špičkovým "psycho" válečným snímkům tato úchylnost nesahá ani po kotníky. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když snímek „Hei tai yang: Nan Jing da tu sha“ se všemi předchozími díly, je tohle vlastně to nejlepší, co bylo v sérii natočeno Je zde více dobových záběrů, především fotografií, je zde snaha informovat, nejenom šokovat. Tohle se mi na tomhle snímku, který je jinak skutečně jen o masakru a jeho různých podobách, zamlouvá. Jako dokument s výpověďmi očitých svědků by to však bylo mnohem silnější. ()

bolan 

všechny recenze uživatele

Nanking Massacre se naprosto dětinským způsobem snaží kopírovat jakési tragické válečné události, které dokrmuje naivní propagandou o hodných Číňanech a zlých Japončíkách. Hong-Kongská produkce mě zas a opět přesvědčila o své primitivní jednoduchosti. Mohlo by se líbit: Hei tai yang 731 a Ilsa, She Wolf of the SS ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Nankingsky masaker je jednou z najhrozostrasnejsich a najukrutnejsich udalosti v historii ludstva,Japonsko sa ukazalo pred celym svetom v tom najodpornejsom svetle,mozno aj Nemecko tromfli v tom,co dokazili urobit ludom,takze tazko hodnotit tento film,myslim,ze by to chcelo lepsie prevedenie v rezii niekoho ineho,vacsi rozpocet,lepsich hercov a kto vie,ze ako by sa to potom na to clovek pozeral,no co sa tyka tejto serie,tento stvrty diel je najlepsi po tej stranke kvality,vidim to na tri hviezdicky,priemer,neviem sa stale rozhodnut,hrozne so mnou...:-) ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama