Reklama

Reklama

89 gólů v Chile

Dokumentární / Sportovní
Československo, 1963, 72 min

Obsahy(1)

Dokumentární film Krátkého filmu o nejúspěšnějším mistrovství světa ve fotbale v československé historii. Československá reprezentace šokovala svět a umístila se na neuvěřitelném druhém místě, když ve finále podlehla celku Brazílie.
7. mistrovství světa ve fotbale se konalo od 30. května do 17. června 1962 ve Chile. Zúčastnilo se jej 16 celků. Finále se hrálo 17. června 1962. Celkem padlo na turnaji 89 branek, což je v průměru 2,8 branky na zápas.
Hvězdy mistrovství světa: Garrincha (Brazílie), Viliam Schrojf (Československo), Leonel Sánchez (Chile). Nejlepšími střelci turnaje se se 4 brankami stali Florian Albert Maďarsko, Valentin Ivanov SSSR, Drazen Jerkovič Jugoslávie, Leonel Sanchez Chile, Vavá Brazílie a Garrincha Brazílie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

zette 

všechny recenze uživatele

Mozna jsem trosicku mimo deni, ale nevim o tom, ze by se dnes po svetovych sampionatech ve fotbale tocily takove souhrnne dokumenty... Vyhoda tohoto filmu je jeho stari, dobovou atmosferou je doslova nasaty, komentar je moc pekne retro, jako ostatne i hra samotna. Ti fotografove na hristi po snad kazdem golu jsou neskutecni, to jsem vubec netusil, ze se tak delo. Chapu, ze filmoveho materialu z Chile asi moc nebylo, ale je skoda, ze se vice nezajima o cesky tym a o nakouknuti do soukromi nasich reprezentantu... ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Dobré pro připomenutí, že jsme i na náš nejúspěšnější turnaj jeli "jen nějak odehrát" zápasy v základní skupině. Ani tehdy se nevěřilo, že dokážeme víc. K dokumentu samému: Honzovičův hlasový projev je skvělý jako vždy, komentář je obsáhlý, místy i vtipný, ale ke konci je toho přece jenom moc. Dnešnímu divákovi zhýčkanému Ligou mistrů už prostě hodina záběrů z jedné či dvou kamer nestačí. Stejně se ale vyplatí vidět, jaký se tehdy hrál fotbal: žádné taktické fauly ani skluzy, hrála se malá domů, stadiony nebyly polepené reklamami, diváci byli běžně až za oválem... zkrátka jiný svět. :) ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Nejhodnotnější je podle mě dokumentace tehdejší dokumentace. Fotbal natáčený z jednoho místa je tak neuvěřitelně statická a nudná hra... Potěšily ovšem záběry na Kvašňáka, Masopusta a další legendy nejen našeho týmu. Také letecké záběry stadionů nebo měst se hodně povedly. Bohužel většinu času zaberou neuvěřitelně nudně komentované zápasy. "Pozor, po tomhle autu padne gól." ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

Dokument na který se s chutí podívám i po padesáti letech od premiéry. Fotbal se od té doby neskutečně změnil, ale je neuvěřitelné jaká generace se tam sešla a jakou vyrovnanou partii jsme dokázali sehrát se světovými velmocemi té doby Brazílie, Španělsko či Jugoslávie. Bylo zajímavé sledovat i počínání fotografů, kteří po každém gólu naběhli do hřiště ve snaze pořídit ten nejlepší záběr, nebo se při zahrávání penalty čekalo, až se přemístí ke správné brance, takže běželi přes celé hřiště. A hlavně Garrincha, to byl pan fotbalista, lepší než Pelé - škoda jeho osudu. Film byl upraven z německého originálu a doplněn záběry z filmu Momentky z Chile. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama