Reklama

Reklama

Vzestup strojů

(seriál)
  • Česko Velké stroje zblízka (více)
Velká Británie, 2014, 30x46 min

Obsahy(1)

Tento seriál zřejmě změní náš názor na stroje, které nás obklopují, protože nás zavede do světa inženýrů pracujících na průkopnických projektech. Díky tomu pochopíme, proč jsou všechny ty zvláštní lodě, nákladní auta, vlaky a letadla dokonalejší než jiné stroje. Od největšího nákladního superplavidla na světě až po jeden z nejrychlejších vlaků naší planety – seriál nás seznámí s nevšedními vynálezy, s jejichž pomocí se mohou týmy, které tyto stroje řídí, používají je k plavbám nebo letům, ucházet o světové prvenství. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (11)

Joel11 

všechny recenze uživatele

Všechny díly dobré, ale proč byl do těchto dílů zařazen díl o elektroautech formule E je mě záhadou. Propagační film na formule E, je opět dobře natočený a je z prvního ročníku soutěže-nesoutěže bez diváků. a důvod je jasný: stejný typ auta, auta bez zvuku, pořadí většinou určuje vybití akumulátorů během závodu, tedy závisí na hospodaření s elektrickou energií a tedy ne na umění pilotů. A co je důležité auta se nabíjejí z obřích dieselových generátorů takže o ekologii nelze v žádném případě mluvit. Zkrátka díl o sekačkách na trávu za 25 miliónů. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Kvalitní seriál, plný informací a zajímavostí... Je krásné podívat se jak staví, co obsahující a co potřebují tyto stroje ke svému pohybu a hlavně pro to aby vůbec fungovali... Ty 3D pohledy, animace a konstrukce jsou super, protože většinou si člověk neumí představit co vlastně obsahují či jak jsou stavěné... ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Americký jakobyreportážní styl má v tomto případě své nepopiratelné přednosti. Loď není představena jako struktura, ale jako stroj v chodu. Složitost a důmyslnost těchto lidských výtvorů tím vynikne ještě víc. Pochyby o člověku ve stínu i slunci těchto skutků a údajů tím dostávají velmi věcnou oponenturu. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Díly: 1. Supervzducholoď, 2. Supernáklaďák, 3. Superloď, 4. Supervlak, 5. 800tunové rypadlo, 6. Těžkotonážní helikoptéra, 7. Jedinečný dragster, 8. Letadlová loď, 9. Superletadlo, 10. Superrolba. Viděn díl Superrolba: Jedenáctitunová rolba zvládne v kanadských horách připravovat svahy pro lyžaře za každého počasí. Sněžné monstrum PistenBully Polar je určené k přesouvání velkých objemů sněhu a ledu. V lyžařském středisku Whistler rozruší, přemístí a rozdrtí šest milionů tun sněhu ročně, aby se horské svahy náchylné k lavinám udržely bezpečné. A to všechno díky fréze s velkým množstvím nožů, která rozseká nebezpečný led a mění jej v dokonalý povrch s manšestrovou strukturou. Díky navijáku, který dovoluje neuvěřitelné manévrování i na těch nejstrmějších svazích, světlometům, v nichž jakoby byla spoutána energie blesku. Hliníkové pásy jí poskytují pozoruhodnou přilnavost a její lopata by mohla hory přenášet. (viz Česká televize). To, co by jiní natočili nudně, je tady předneseno velmi poutavou a snad až napínavou formou. Dobrý pořad. ()

Stejšn

všechny recenze uživatele

Dokument je z roku 2014. Před pár lety jsem viděl rolbu, super. Dneska jsem viděl obří výletní loď. Je to dost zvláštní na tohle koukat uprostřed covidové krize - co před pár lety byla běžná realita je dnes v podstatě úplně nepředstavitelná věc. Jsem zvědav, kdy a jestli se tyhle mořské příšery vrátí. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama